Lara Pujadas, de l’Escola Villa Retiro de Xerta, millor estudiant de cuina de Catalunya
Ton Zambrano, de l’Escola CEET de Barcelona, ha guanyat en la categoria de cap de sala
Quinze alumnes (vuit de cuina i set de sala) han competit avui a Les Borges Blanques en un showcooking en directe a la final de la IV edició dels Premis Lladonosa
Un jurat ple d’Estrelles Michelín i Sols Repsol, apadrinat pels germans Torres, ha liderat l’elecció dels guanyadors
Més de 30 joves cuiners d’una quinzena d’escoles catalanes van optar a una plaça a la final d’avui
Lara Pujadas, de l’Escola Villa Retiro de Xerta (Terres de l’Ebre, Tarragona), a la categoria de cuina, i Ton Zambrano, de l’Escola CETT, a la categoria que premia al millor responsable de sala, són els guanyadors de la IV edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa. Christian David Valencia, de la Fundació Formació i Treball, a la categoria de cuina, i Noemí Scarlet Montalván, de l'Escola El Repartidor (Fundació El Llindar), ha recibit també els guardons acreditatius del Premi Social ‘Josep Lluís Rull’.
Després de mesos de proves i dues semifinals, avui s'ha celebrat durant tot el matí al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques la gran final dels premis, coneguts com el 'masterchef' dels alumnes catalans de cuina. Els quinze finalistes (vuit de cuina i set de sala) han demostrat el seus coneixements en un showcooking en directe amb un jurat de luxe, abanderat pels germans Torres, amb presència de cinc Estrelles Michelín, xefs recomanats a la Guía Michelín i nombrosos Sols Repsol.
Josep Ramon Farran, alcalde de Les Borges Blanques; Salvador Noguera, regidor de Promoció Econòmica del mateix municipi; Joan Godia, director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia; y Joan Castor Gonell, diputat delegat de Gestió de persones i Talent de la Diputació de Tarragona, han presidit la final i l’entrega de guardons. Tots ells han destacat la importància de cuidar i promoure els talents joves, que són la base per mantenir el nivell i el prestigi de la cuina catalana en el futur, i la necessitat de divulgar i potenciar al màxim productes autòctons de tanta qualitat com l'oli d'oliva verge extra, 'leitmotiv' molt present als plats que han preparat els finalistes.
L’elecció dels Premis Lladonosa es realitza mitjançant tres concursos gastronòmics -amb showcookings en directe-, més una altra prova per al Premi Social, inspirats en el format ‘masterxef’ i obert a totes les Escoles d'Hostaleria de Catalunya, públiques i privades. Els Premis Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge al cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica.
El propi Josep Lladonosa i els famosos germans Torres (Cuina Germans Torres de Barcelona), amb tres Estrelles Michelin, encapçalen un jurat amb altres gegants dels fogons com Pep Moreno (Deliranto Salou, Estrella Michelín), Ferran Cerro (Reus, Guía Michelín) o Xavi Benet (Hostal Benet Les Borges Blanques, Guía Michelín).
ALUMNES FINAL CUINA
ESCOLA ESHOB ESCOLA CETT ESHT
BARCELONA Marc Marí VALLÈS ORIENTAL
Marta Oti
ESCOLA VEDRUNA ESHT ESHT
Lara Pujadas Lander Ismael Corrales
ALUMNES FINAL SALA
ESHOB ESCOLA CETT ESHT
BARCELONA BARCELONA GIRONA
Diego Gómez Ton Zambrano Júlia Díaz
ESCOLA JOVIAT ESHT ESCOLA EL LLINDAR
Martina Perez LL
ESCOLA EL LLINDAR
EL REPARTIDOR
L’HOSPITALET DE LLOBREGAT
Noemí Montalván
Semifinal Barcelona i Girona
El
15 de març es va celebrar la primera semifinal dels Premis Lladonosa a la seu
de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Barcelona (ESHOB) on van
participar un total de 24 alumnes de cuina i sala (12 de Barcelona i 12 de
Girona) de vuit escoles de cuina (cinc de Barcelona i tres de Girona) que
han estat seleccionats pel jurat.
Marta
Oti, de l'Escola d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB) i Marc Marí, de CETT, són
els dos classificats per la demarcació de Barcelona per a la gran final que
tindrà lloc el 19 de maig a les Borges Blanques. A la categoria de
responsable de sala , els acompanyaran Ton Zambrano, també del CETT , i Diego
Gómez, de l'ESHOB.
Amb ells, Jhon Erick Guzmán, de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona (EHTG), i Queralt Sucarrats, de l'Escola Vedruna Gràcia, tots dos procedents de la província de Girona, també es van classificar per aquest ordre com els primers finalistes de la IV edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa. Júlia Díaz, de l'EHTG, i Martina Pérez, de l'Escola Joviat són els finalistes de Girona a la categoria de sala.
Semifinal Tarragona i Lleida
Aaron Muñiz, de l’Escola d’Hosteleria del
Vallès Oriental (EHVO) -que ha competit a Reus-; Jenny Adriana Mieres, de
l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils; i Lara Pujadas i Ismael Corrales,
de l’Escola de cuina Villa Retiro, són els finalistes sortits de la semifinal celebrada
a l'Espai Llotja de la Cambra de Comerç de Reus amb un total de nou
alumnes de cinc escoles de cuina.
Noemí
Scarlet Montalván i Nicolás del Pino, de l’Escola El Llindar-El Repartidor
-classificats a les proves del Premi Social-, i Rony Alexander Espinoza, de
l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Lleida, també passen a la final a la
categoria de sala.
Premi Social ‘Josep Lluís Rull’
Aquesta
quarta edició dels Premis Lladonosa de 2024 ha tornat a programar un apartat
específic dedicat a la inclusió de les persones més desfavorides. Les proves de
la gran final del Premi Social es van celebrar també a Reus. Christian David Valencia, de la Fundació Formació i Treball, a
la categoria de cuina, i Noemí Scarlet Montalván, de la Escola El Llindar-El
Repartidor, a la de sala, van ser escollits com guanyadors d'entre els nou
aspirants de tot Catalunya procedents de dos centres de formació a la categoria
de cuina, i vuit joves més a la de sala arribats d'altres dos escoles.
El Premi Social és obert a totes les fundacions i col·lectius de Catalunya que treballen a l'àrea de serveis socials. Està coorganitzat i recolzat pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat. Com a novetat d'enguany, la categoria social pren el nom de l’empresari català Josep Lluís Rull, -el que fou president del Grup Rull i àngel dels Premis Lladonosa-, que malauradament ens va deixar recentment. Josep Rull representa tres generacions dedicades al disseny i construcció de cuines professionals.
Format televisiu ‘masterxef’
Les
proves dels aspirants (dues semifinals i final) es realitzen en una
espectacular instal.lació del Grupo Rull, especialistes en cuines
professionals, sota la supervisió del jurat, presidit pel mateix Josep
Lladonosa i apadrinat pels germans Torres; els vuit finalistes triats, -el
quatre millors de cadascuna de les semifinals-, cuinen en directe per a
convertir-se en el millor estudiant de cuina de Catalunya.
Per
tant, hi haurà cinc premis:
-PREMI
A MILLOR CUINER
-PREMI
AL MILLOR RESPONSABLE DE SALA
-PREMI
SOCIAL JOSEP LLUÍS RULL (MILLOR CUINER I SALA)
-PREMI
COCTELERIA ‘ROYAL BLISS’
Amb els germans Torres
(Cocina Hermanos Torres de Barcelona, tres Estrellas Michelín) i Josep
Lladonosa, integren el jurat el propi Pep Moreno; Vicent Guimerà, del ‘Antic
Molí’ d'Ulldecona (Una Estrella Michelin); Ferran Cerro, del restaurant ‘Ferran
Cerro’ (Reus, Guía Michelín i Sol Repsol); Xavier Benet (Hostal Benet Les
Borges Blanques, Guía Michelin); Susanna Aragón, del restaurant ‘Cèntric
Gastro’ (El Prat de Llobregat); Tana Collados, periodista de TV3; i Elena
Maestre, membre de la Junta del Col.legi de Dietistes Nutricionistes de
Catalunya.
A
la categoria de sala, formen part del jurat Pablo Sacerdote, director de sala
en Cocina Hermanos Torres; Xavier Iglesias, barista de Café l'Or; Sergi Estévez,
Brand Ambassador de Royal Bliss; Marino Macías, Brand Ambassador de Mahou San
Miguel; Miquel Àngel López, coordinador de Soberania i Salut de l’Escola
d’Hostaleria de Lleida; i Carles Boadas, representant de pernils Batallé.
Calendari
SEMIFINAL GIRONA I BARCELONA
Divendres 15 de març, des de les 9 hores a l'escola ESHOB (Passeig del Taulat,
243, 08019 Barcelona)
FINAL
DEL PREMI SOCIAL
Dissabte 13 d'abril, des de les 9 hores a la Cambra de Comerç de Reus (Espai
Llotja, Plaça Prim, 8. 43201, Reus (Tarragona)
SEMIFINAL
LLEIDA I TARRAGONA
Diumenge
14 d'abril, des de les 9 hores a la Cambra de Comerç de Reus (Espai Llotja,
Plaça Prim, 8. 43201, Reus (Tarragona)
FORMACIÓ
OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES
MARIDATGE
DE CERVESES SAN MIGUEL
Dilluns 22 d'abril, des de les 10 hores a les instal·lacions del Grup Rull
(Polígon Industrial "Les Canals, 25190 LLEIDA) i des de las 13 hores a la
fàbrica de Mahou-San Miguel a Lleida (Av. Industria, 25191)
FINAL PREMIS LLADONOSA I LLIURAMENT DELS PREMIS
Diumenge 19 de maig, des de les 9 hores al Pavelló de l'Oli de Les Borges
Blanques (Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges Blanques, Lleida).
‘ÀNGELS’ DELS PREMIS: Bra, Grupo Rull, Arròs Bayo,
Ajuntament de Reus, San Miguel, Clos Galena, Cafè l’Or, Royal Bliss, Makro,
CSTY i ESHOB.
COL·LABORADORS: Construccions París, Diexca Grup, Tv3, Catalunya Ràdio
i Les Borges TV
AMB EL SUPORT de la Generalitat de Catalunya. Departament d’Acció
Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
MÉS INFORMACIÓ: www.premislladonosa.com
Comentarios
Publicar un comentario