Christian Valencia, de la Fundació Formació i Treball, i Noemí Montalván, de la Escola El Llindar-El Repartidor, guanyadors del Premi Social
L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, han lliurat els guardons
El Espai Llotja de la Cambra de Comerç de Reus va acollir durant dues jornades les proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, demà diumenge amb la segona semifinal (Tarragona i Lleida) per triar els millors estudiants de cuina i sala de Catalunya
Els famosos germans Torres (Cuina Germans Torres de Barcelona), amb tres Estrelles Michelin, apadrinen els premis i han encapçalat un jurat amb altres mestres dels fogons com Pep Moreno (Deliranto Salou), Vicent Guimerà (L'Antic Molí Ulldecona), Ferran Cerro (Reus) o Xavi Benet (Hostal Benet Les Borges Blanques)
Christian David Valencia, de la Fundació Formació i Treball, a la categoria de cuina, i Noemí Scarlet Montalván, a la de sala, són els guanyadors del Premi Social ‘Josep Lluís Rull’ dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa. L'Espai Llotja de la Cambra de Comerç de Reus ha acollit les proves de la gran final, amb nou aspirants de tot Catalunya, procedents de dos centres de formació, i vuit joves més a la categoria de sala, arribats d'altres dos escoles. Pels seus mèrits, el jurat ha decidit que Montalván, juntament amb Talytmass Ouchikh, tots dos de l’Escola El Llindar-El Repartidor, i Rony Alexander Espinoza, de l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Lleida, passen a la gran final del 19 de maig a Les Borges Blanques a la categoria de sala.
L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, han lliurat els guardons i totes dues han agraït la tasca que fan els Premis Lladonosa per visibilitzar la tasca d'integració que fan els centres formatius a través de l'estímul al talent jove. Salvador Noguera, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Les Borges Blanques, ha destacat l’oportunitat que suposen els premis “com sortida laboral per a gent, independentment d'on vingui, que no ho ha tingut fàcil a la vida”.
Aquesta quarta edició dels Premis Lladonosa de 2024 ha tornat a programar un apartat específic dedicat a la inclusió de les persones més desfavorides. El Premi Social és obert a totes les fundacions i col·lectius de Catalunya que treballen a l'àrea de serveis socials. Està coorganitzat i recolzat pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.
Com a novetat d'enguany, la categoria social pren el nom de l’empresari català Josep Lluís Rull, -el que fou president del Grup Rull i àngel dels Premis Lladonosa-, que malauradament ens va deixar recentment. Josep Rull representa tres generacions dedicades al disseny i construcció de cuines professionals.
Els famosos germans Torres (Cuina Germans Torres de Barcelona), amb tres Estrelles Michelin, apadrinen els premis i encapçalen un jurat amb altres mestres dels fogons com Pep Moreno (Deliranto Salou), Vicent Guimerà (L'Antic Molí Ulldecona), Ferran Cerro (Reus) o Xavi Benet (Hostal Benet Les Borges Blanques).
Al llarg de dues jornades, el públic assistent ha pogut disfrutar de tastets de diverses elaboracions preparades amb productes de proximitat (demà de 11 a 14 hores) i la recaptació es bescanviarà per productes alimentaris que després es consumiran al rebost i la cuina del Centre Social el Roser de Reus. També es va programar un tast de cerveses San Miguel, un concurs de tiratge de cerveses, i una exhibició de cocteleria amb Royal Bliss.
L’elecció dels Premis Lladonosa es realitza a través de tres concursos gastronòmics -amb showcookings en directe-, més una altra prova per al Premi Social, inspirats en el format ‘masterxef’ i obert a totes les Escoles d'Hostaleria de Catalunya, públiques i privades. Els Premis Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge al cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica.
Comentarios
Publicar un comentario