Barcelona i Girona ja tenen els seus finalistes


 

    Marc Marí, del CETT, i Marta Oti, de l'ESHOB, finalistes de cuina per Barcelona.


Divendres passat durant tot el dia es van celebrar a l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB) les semifinals del ‘masterchef’ català: es busquen els millors estudiants de cuina i sala de Catalunya

 

Per a la prova de cuina han estat seleccionats sis joves cuiners de Barcelona i set de Girona

 

Altres 12 alumnes (sis de Barcelona y cinc de Girona) han participat a la categoria de responsable de sala


    Queralt Sucarrats i John Erick Guzmán, finalistes de cuina per Girona, amb el jurat i patrocinadors.


Marta Oti, de l'Escola d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB) i Marc Marí, de CETT, són els dos classificats per la demarcació de Barcelona per a la gran final que tindrà lloc el 19 de maig  a les Borges Blanques. A la categoria de responsable de sala , els acompanyaran Ton Zambrano, també del CETT , i Diego Gómez, de l'ESHOB. Amb ells, després de les proves realitzades a la tarda, Jhon Erick Guzmán, de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona (EHTG), i Queralt Sucarrats, de l'Escola Vedruna Gràcia, tots dos procedents de la província de Girona, també es van classificar per aquest ordre com els primers finalistes de la IV edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, que es van celebrar durant tot el dia d'ahir a la seu de l’ESHOB. Júlia Díaz, de l'EHTG, i Martina Pérez, de l'Escola Joviat són els finalistes de Girona a la categoria de sala.


    Ton Zambrano i Diego Gómez, finalistes de sala per Barcelona.

 

Un total de 24 alumnes de cuina i sala (12 de Barcelona i 12 de Girona) de vuit escoles de cuina (cinc de Barcelona i tres de Girona) han estat seleccionats per a la primera semifinal dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, -més coneguts com el ‘masterxef’ dels estudiants catalans de cuina i sala-, impulsats per l'Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) sota la seva marca de promoció de l'oli verge extra d'oliva 'Les Borges Blanques: Capital de l 'oli'. En breu es donaran a conèixer els candidats de Lleida i Tarragona.


    Júlia Díaz i Martina Pérez, finalistes de sala per Girona.


El jurat avalua el nivell dels futurs xefs a dues semifinals per escollir 16 finalistes (quatre per demarcació, de cuina i sala): la primera ha tingut lloc ahir a Barcelona i la segona es celebrarà el proper 14 d'abril, des de les 9 hores al Espai Llotja de la Cambra de Comerç de Reus, per als alumnes de Lleida i Tarragona.

 

L'elecció dels candidats s'ha realitzat després d'analitzar la fitxa tècnica d'una recepta lliure creada pels estudiants, la qualitat dels quals ha impressionat el jurat que presideix Josep Lladonosa amb l'apadrinament dels prestigiosos germans Torres (dues Estrelles Michelín) i Pep Moreno (una Estrella Michelín) com a portaveu.

 

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer al 2020 com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, pel seu ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

 

Llistat de semifinalistes

Semifinal Barcelona

 

Alumnes Cuina

               · Institut Bisbe Sivilla: Josep Bueno

               · CETT: Marc Marí

               · ESHOB: Marta Oti

               · Jesuïtes Sarrià Sant Ignasi: Carlos Regueiro

               · Institut d’FP Sant Cugat: Axel Alejandro Fernández i Bruno Arnau Latorre

   

Alumnes Sala

               · CETT: Ton Zambrano

               · ESHOB: Diego Gómez i Pau Henche

               · Institut Bisbe Sivilla: Arnau Bernad i Pol Cañellas

               · Jesuïtes Sarrià Sant Ignasi: Albert Benavente

 

Semifinal Girona

 

Alumnes Cuina

               · Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona (EHTG): Iván Serrano

               · EHTG: Jhon Erick Guzmán

               · EHTG: Valentina García

               · EHTG: Xavier Torrent

               · Escola Vedruna Gràcia: Alex Robles

               · Escola Vedruna Gràcia: Claudia Font

               · Escola Vedruna Gràcia: Queralt Sucarrats

 

Alumnes de Sala

               · EHTG: Júlia Díaz

               · Escola Joviat: Martina Pérez

               · Escola Vedruna Gràcia: Arnau Ortega, Daira Esquivel i Pol Guillet

 

Format televisiu ‘masterxef’

L’elecció dels Premis Lladonosa es realitza a través de tres concursos gastronòmics inspirats en el format ‘masterxef’ i obert a totes les Escoles d'Hostaleria de Catalunya, públiques i privades. Els Premis Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge al cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica.

 

Com a novetat d'enguany, la categoria social, oberta a totes les entitats socials de Catalunya que tinguin formació de gastronomia en els seu programa, pren el nom de l’empresari català Josep Lluís Rull, -el que fou president del Grup Rull i àngel dels Premis Lladonosa-, que malauradament ens va deixar recentment. Josep Rull representa tres generacions dedicades al disseny i construcció de cuines professionals. A més a més, els Premis Lladonosa estrenen el Premi de Cocteleria ‘Royal Bliss’.

 

Per tant, hi haurà cinc premis:

 

-PREMI A MILLOR CUINER

-PREMI AL MILLOR RESPONSABLE DE SALA

-PREMI SOCIAL JOSEP LLUÍS RULL (MILLOR CUINER I SALA)

-PREMI COCTELERIA ‘ROYAL BLISS’

 

Les proves dels aspirants (dues semifinals i final) es realitzen en una espectacular instal.lació del Grupo Rull, especialistes en cuines professionals, sota la supervisió del jurat, presidit pel mateix Josep Lladonosa i apadrinat pels germans Torres (Cocina Hermanos Torres de Barcelona, tres Estrellas Michelín); els dotze finalistes triats, -tres per cada província-, cuinen en directe per a convertir-se en el millor estudiant de cuina de Catalunya.

 

Amb els germans Torres i Josep Lladonosa, completen el jurat el propi Pep Moreno; Vicent Guimerà, del ‘Antic Molí’ d'Ulldecona (Una Estrella Michelin); Ferran Cerro, del restaurant ‘Ferran Cerro’ (Reus, un Sol Repsol); Xavier Benet, del restaurant ‘Hostal Benet’ (Les Borges Blanques, Guia Michelin); Susanna Aragón, del restaurant ‘Cèntric Gastro’ (El Prat de Llobregat); Tana Collados, periodista de TV3; i Elena Maestre, membre de la Junta del Col.legi de Dietistes Nutricionistes de Catalunya. 

 

Calendari
SEMIFINAL GIRONA I BARCELONA
Divendres 15 de març, des de les 9 hores a l'escola ESHOB (Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona)

 

FINAL DEL PREMI SOCIAL
Dissabte 13 d'abril, des de les 9 hores a la Cambra de Comerç de Reus (Espai Llotja, Plaça Prim, 8. 43201, Reus (Tarragona)

 

SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA

Diumenge 14 d'abril, des de les 9 hores a la Cambra de Comerç de Reus (Espai Llotja, Plaça Prim, 8. 43201, Reus (Tarragona)

 

FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES

MARIDATGE DE CERVESES SAN MIGUEL
Dilluns 22 d'abril, des de les 10 hores a les instal·lacions del Grup Rull (Polígon Industrial "Les Canals", 
parcel.la 9, 25190 LLEIDA) i des de las 13 hores a la fàbrica de Mahou-San Miguel a Lleida (Av. Industria, 25191)

FINAL PREMIS LLADONOSA I LLIURAMENT DELS PREMIS
Diumenge 19 de maig, des de les 9 hores al Pavelló de l'Oli de Les Borges Blanques (Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges Blanques, Lleida).

 

‘ÀNGELS’ DELS PREMIS: Bra, Grupo Rull, Arròs Bayo, Ajuntament de Reus, San Miguel, Clos Galena, Cafè l’Or, Royal Bliss, Makro, CSTY i ESHOB.

 

COL·LABORADORS: Construccions París, Diexca Grup, Tv3, Catalunya Ràdio i Les Borges TV

 

AMB EL SUPORT de la Generalitat de Catalunya. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

 

MES INFORMACIÓ: www.premislladonosa.com

Comentarios

Entradas populares de este blog

Nou 'masterclass' per als finalistes

Lara Pujadas, de l’Escola Villa Retiro de Xerta, millor estudiant de cuina de Catalunya

Aaron Muñiz, Jenny Mieres, Lara Pujadas i Ismael Corrales, els finalistes de Tarragona i Lleida