Barcelona i Girona ja tenen els seus finalistes als III Premis Lladonosa
Ahir, durant tot el dia, es van celebrar a Barcelona les semifinals del ‘masterchef’ català: es busca el millor estudiant de cuina de Catalunya
Semifinalistes de la demarcació de Girona.
Per a la primera prova han estat seleccionats sis joves cuiners de Girona i altres sis de Barcelona, procedents de vuit escoles
Altres quatre alumnes van concursar a la nova categoria de responsable de sala
Max Olivares y Seydou Drame, finalistes de Barcelona.
Max
Olivares i Ruben Wang, de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB),
i Seydou Drame de l’Escola d’Hostaleria Vallès Oriental-Montornès del Vallès
(EHVO),
són els tres classificats per la demarcació de Barcelona per a la gran
final que tindrà lloc el 7 de maig a les Borges Blanques. Amb ells,
després de les proves realitzades al matí, Maimouna
Mballo, de l’Escola d’Hostaleria de Girona,
i David Trillo, del mateix centre,
tots dos procedents de la província de Girona, també es van classificar per
aquest ordre com els primers finalistes de la III edició dels Premis
Gastronòmics Josep Lladonosa que es van celebrar durant tot el dia d’ahir a la
seu de l’ESHOB.
Un total de 12 alumnes (sis de Barcelona i altres sis de Girona) de vuit escoles de cuina (cinc de Barcelona i tres de Girona) han estat seleccionats per a la primera semifinal dels Premis Lladonosa, -més conegut com el ‘masterchef’ de los estudiants catalans de cuina-, impulsats per l'Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) sota la seva marca de promoció de l'oli verge extra d'oliva 'Les Borges Blanques: Capital de l 'oli'. En breu es donaran a conèixer els candidats de Lleida i Tarragona.
Enguany, per tal de seguir potenciant el talent gastronòmic al territori,
es vol posar en valor el treball de tot l’equip que treballa a la cuina i es va
crear la nova
categoria de servei de sala, amb quatre estudiants de tres escoles
de Barcelona que van participar a la tarda d’ahir: Raquel Fernández i Óscar Navarro, de
l’ESOHB, Ton Zambrano, de la CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and
Gastronomy, i Alex Berrocal, de l’Escola Hoteleria i Turisme de
Barcelona (EHTB). Tots ells es van classificar per a la final de Les Borges.
Els quatre finalistes de Barcelona a la categoria de responsable de sala.
El jurat avalua el nivell dels futurs xefs a dues semifinals:
la d'ahir, on van participar els alumnes de Girona i Barcelona, i una segona
prevista el
diumenge 2 d'abril al Auditori de Vila-seca on cuinaran els alumnes de Lleida i
Tarragona. L’elecció de millor estudiant de cuina de Catalunya es
realitza a través d’un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘masterchef’
obert a totes les Escoles d’Hostaleria de Catalunya, públiques i privades.
Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, pel seu ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.
Llistat de semifinalistes
BARCELONA (6)
Arnau De Diego
(CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy)
Jordi Faust
(INS EHTB Escola Hoteleria i Turisme de Barcelona)
Seydou Drame
(EHVO Escola d’Hostaleria Vallès Oriental-Montornès del Vallès)
Max Olivares
Ruben Wang
(ESHOB Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona)
David Romero
(INS Bisbe Sivilla de Calella)
GIRONA (6)
David Trillo
Diao Ramatoulaye
Pau Aragón
Maimouna Mballo
(INS EHTG Hostaleria i Turisme de Girona)
Ibai García
Marc Aguado
(INS Baix Empordà de Palafrugell)
Gisela Latorre
(INS Olivar Gran de Figueres)
SALA. BARCELONA (4)
Ton Zambrano
(CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy)
Oscar Navarro
Raquel Fernández
(ESOHB Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona)
Alex Berrocal
(INS EHTB Escola Hoteleria i Turisme de Barcelona)
El jurat
President
Josep Lladonosa
Padrins
Sergio i Javier
Torres del restaurant (Dues estrellas Michelín) ‘Cocina Hermanos Torres’ de
Barcelona
Portaveu:
Pep Moreno del
restaurant (Estrella Michelín) ‘Deliranto’ de Salou.
Membres:
Xavier Benet.
Restaurant ‘Hostal Benet’ de Les Borges Blanques
Susanna Aragón.
Restaurant ‘Cèntric Gastrobar’ de El Prat de Llobregat
Tana Collados,
periodista TV3
Elena Maestre.
Junta del Col.legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya
Xefs convidats:
Vicens Guimerà. Restaurant
‘Antic Molí’ de Ulldecona. Una Estrella Michelín.
Pere Chias,
president del Gremi de Restauració de Barcelona
Eduard Xatruch. Restaurant
‘Disfrutar’ de Barcelona. Una Estrella Michelín
Ferran Cerro. Restaurant
‘Ferran Cerro’ de Reus
Joel Castañé. Restaurant ‘La
Boscana’ de Bellvís
Carles Flinch. Restaurant
‘Can Manel’, d’Andorra
Mecànica del concurs i calendari
Els cuiners
seleccionats (dos per demarcació), més els caps de sala, competiran a la gran
final que tindrà lloc el diumenge 7 de maig al Pavelló de l'Oli de les Borges
Blanques.
Els aspirants
han d'enviar una recepta lliure amb la fitxa tècnica i un vídeo de la seva
elaboració; d'entre tots els inscrits se n'escolliran fins a sis
per cada província, que passaran a un sistema d'eliminatories (semifinals) que es desenvoluparan a Barcelona (alumnes de
Barcelona i Girona) el 16 de març i Vila-seca (alumnes de Tarragona i Lleida) el 2 d’abril. Allí, els aprenents hauran d'elaborar uns aperitius i un plat de creació pròpia amb oli verge
extra amb Denominació d'Origen de les Borges Blanques. Els dos millors de cada demarcació tindran accés a la fase final.
SEMIFINAL GIRONA I BARCELONA
Dimecres 16 de març, de 9 a 19 hores a l’Escola ESHOB (Escola d’Hostaleria de
Barcelona. Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona)
FINAL DEL PREMI SOCIAL
Dimecres 22 de març, de 9 a 14 hores a la Fundació de
Formació i Treball (Ramon Llull, 430-438. Sant Adrià de Besòs)
SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA
Diumenge 2 d’abril, de 9 a 19
hores al Celler de Vila-seca (carrer dels Castillejos, 21, Vila-seca)
FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES
Dilluns 17 d’abril, de 10 a 13
hores a les instal·lacions del Grup Rull (Polígon Industrial “Les Canals”,
parcel·la 9, Lleida)
FORMACIÓ CERVESES
Dilluns 17 d’abril, de les 15:00 a les 19:00h a la fàbrica de San
Miguel a Lleida.
FINAL PREMIS LLADONOSA I LLIURAMENT DELS PREMIS
Diumenge 7 de maig, de 9 a 16 hores al Pavelló de
l’Oli de Les Borges Blanques ( Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges
Blanques, Lleida)
Patrocinadors
BRA. Parament de cuina
GRUP RULL. Cuines professionals
ARRÒS BAYO
AJUNTAMENT DE VILA-SECA
SAN MIGUEL. Begudes
CLOS GALENA. Vins
CAFÈ L’OR. Selecció de cafès
ROYAL BLISS. Tòniques i mixers
CSTY. Roba de cuina professional
MAKRO. Proveïdor d’hostaleria
ESHOB. Escola d’Hostaleria de Barcelona
Col·laboradors
PARÍS CONSTRUCCIONS
FUNDACIÓ FORMACIÓ I TREBALL
DIEXCA. Distribució productes d’alimentació
Mitjans col·laboradors
TV3
Catalunya Ràdio
Les Borges TV
Premis
Es lliurarà un primer premi a la millor creació
gastronòmica, un premi social i un altre pel millor servei de sala, que
consistirà en un motiu escultòric derivat de la imatge del concurs.
Beques de formació
‘Les Borges Blanques, Capital de l'Oli’
●
Primer premi al millor cuiner i millor servei
de sala. Stage de formació d'un any al restaurant ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona.
● Premi social: tres mesos de
pràctiques al restaurant ‘Deliranto’ de Salou
Premis Coca-cola per
als primers classificats
●
Entrades per a espectacles esportius, musicals i
culturals.
●
Lots de productes Coca-cola.
Amb el suport de la Generalitat de
Catalunya. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
Comentarios
Publicar un comentario