Masterclass culinari per als finalistes dels Premis Lladonosa
Pep Moreno i Xavi Benet mostren avui als alumnes el potencial gastronòmic de l’oli d’oliva virgen extra de Les Borges Blanques
També rebran una classe magistral de maridatge de cerveses a San Miguel Lleida
A les semifinals van ser seleccionats per a les proves 18 alumnes de deu escoles catalanes: sis joves cuiners de Barcelona, cinc de Girona, tres de Lleida i quatre de Tarragona
Avui, dilluns 25 d’abril, de 10 a 13 hores, a les instal·lacions del Grupo Rull (Polígon Industrial “Les Canals”, parcel·la 9, 25190 Lleida) es desenvoluparà una masterclass de formació sobre el potencial culinari de l'oli d'oliva verge extra de les Borges Blanques, impartit pels xefs Pep Moreno (una Estrella Michelín), del Deliranto (Salou), i Xavier Benet, del restaurant Benet (Les Borges Blanques) i dirigit als dotze finalistes dels Premis Lladonosa, juntament amb la guanyadora del Premi Social de la Fundació Formació i Treball, Nassima Kahlioui. A la tarda, de 15 a 19 hores, els joves cuiners rebran una classe magistral de maridatge de cerveses a la fàbrica de San Miguel, també a Lleida.
El jurat va avaluar el nivell dels futurs xefs a dues semifinals, una per Tarragona i Lleida, i una altra per Barcelona i Girona. Pol Llena, de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, i Emma González y Joel Sasot, de l'Escola de Cuina Villa Retiro de Xerta, van ser els tres primers classificats a la semifinal celebrada al Teatre Auditori (TAS) de Salou el passat 7 d’abril. Jordi Roig, també de Villa Retiro, i David Fabregat i Pau Sauret, tots dos procedents de l'Escola d'Hoteleria de Lleida, també es van classificar per la gran final de la segona edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa. Set estudiants, quatre de Tarragona i tres de Lleida, van mostrar la seva habilitat en un showcooking en directe que, per primera vegada, ha estat obert al públic.
Les proves de la primera semifinal, amb els candidats de Barcelona i Girona, van tindre lloc el 17 de març a la seu de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB). Joan Caballo, de Barcelona School of Tourism, Hospitalty and Gastronomy (CETT), en primera posició; Raquel Fernández, de l´Escola Superior d´Hostaleria de Barcelona (ESHOB), segona; i Montserrat Balsalobre, de l'Institut Cavall Bernat, tercera, van ser els tres finalistes per la demarcació de Barcelona. Gerard Collmalivern, de l'Institut Olivar Gran de Figueres, i Imane Msieh i Cinta Blanco, de l'Escola d'Hostaleria de Girona, tots procedents de la província de Girona, també es van classificar, per aquest ordre, com els altres tres. La gran final es celebrarà el 5 de maig al Pavelló de l’Oli de Les Borges Blanques.
Un total de 18 alumnes (sis de Barcelona, cinc de Girona, tres de Lleida i quatre de Tarragona) de 10 escoles de cuina diferents (quatre de Barcelona, tres de Girona, una de Lleida i dues de Tarragona), -elegits entre mig centenar de candidats procedents de 20 centres de formació-, van ser seleccionats per a les semifinals dels premis, impulsats per l'Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) sota la seva marca de promoció de l'oli verge extra d'oliva ‘Capital de l'oli’.
L’elecció de millor estudiant de cuina de Catalunya es realitza a través d’un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘masterchef’ obert a totes les Escoles d’Hostaleria de Catalunya, públiques i privades.
Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer l'any passat com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, pel seu ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.
Finalistes
BARCELONA (3)
BARCELONA SCHOOL OF TOURISM,
HOSPITALITY AND GASTRONOMY (CETT): Joan Caballo
ESCOLA SUPERIOR D'HOSTALERIA DE BARCELONA (ESHOB): Raquel Fernández
INSTITUT CAVALL BERNAT DE TERRASSA: Montserrat Balsalobre
GIRONA (3)
INS OLIVAR GRAN FIGUERES: Gerard Collmalivern
INSTITUT ESCOLA D'HOSTALERIA DE GIRONA: Imane Msieh i Cinta Blanco
LLEIDA (3)
ESCOLA D'HOTELERIA I TURISME DE LLEIDA: Pol Llena, David Fabregat i Pau Sauret,
TARRAGONA (3)
ESCOLA DE CUINA VILLA RETIRO DE XERTA: Emma González, Joel Sasot i Jordi Roig
Semifinalistes
BARCELONA (6)
INSTITUT BISBE SIVILLA DE CALELLA:
Daniel Gómez
INSTITUT CAVALL BERNAT DE TERRASSA: Montserrat
Balsalobre, Asier Orta
BARCELONA SCHOOL OF TOURISM, HOSPITALITY AND
GASTRONOMY (CETT): Joan Caballo
ESCOLA SUPERIOR D'HOSTALERIA DE BARCELONA
(ESHOB): Raquel Fernández, Max Olivares.
GIRONA (5)
INSTITUT ESCOLA D'HOSTALERIA DE GIRONA:
Cinta Blanco, Ferran Claro, Imane Msieh
INS OLIVAR GRAN FIGUERES: Gerard Collmaliben
INS BAIX EMPORDÀ-PALAFRUGELL: Jordi Mont
LLEIDA (3)
ESCOLA D'HOTELERIA I TURISME DE LLEIDA: David
Fabregat, Pau Sauret, Pol Llena
TARRAGONA (4)
ESCOLA DE CUINA VILLA RETIRO DE XERTA: Emma
González, Joel Sasot, Jordi Roig
INSTITUT ESCOLA D'HOTELERIA I TURISME DE
CAMBRILS: Albert Franquet
El jurat
President
Josep Lladonosa
Padrins
Sergio i Javier Torres del restaurant (Dues estrellas Michelín) ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona
Portaveu:
Pep Moreno del restaurant (Estrella Michelín) ‘Deliranto’ de Salou.
Membres:
Xavier
Benet. Restaurant ‘Hostal Benet’ de Les Borges Blanques
Susana
Aragón. Restaurant ‘Cèntric Gastrobar’ de El Prat de Llobregat
Joel
Castañé. Restaurant ‘La Boscana’ de Bellvís
Carme
Picas. Restaurant ‘El Ginjoler’ de Sant Feliu de Guíxols
Ferran
Cerro. Restaurant ‘Ferran Cerro’ de Reus
Tana
Collados, periodista
Elena Maestre. Junta del Col.legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona
Mecànica del concurs i calendari
Els dotze cuiners seleccionats competiran a la gran final que tindrà lloc el 5 de maig al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques, amb dates sempre subjectes a l'evolució de la conjuntura sanitària. Totes les proves es realitzaran sota els protocols de seguretat anti-Covid més estrictes.
Els aspirants participen en un sistema d'eliminatòries on els aprenents hauran d'elaborar en dues hores i mitja uns aperitius i un plat de creació pròpia amb oli verge extra amb Denominació d'Origen de les Borges Blanques. Els tres millors de cada demarcació tindran accés a la fase final.
SEMIFINAL GIRONA I
BARCELONA (ja celebrada)
Dijous 17 de març, de 9 a 19 hores a l’Escola ESHOB (Escola d’Hostaleria de Barcelona. Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona)
FINAL DEL PREMI SOCIAL (ja
celebrat)
Dimecres 23 de març, de 8 a 14 hores a la Fundació de Formació i Treball (Ramon Llull, 430-438. Sant Adrià de Besòs)
SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA (ja
celebrada)
Dijous 7 d’abril, de 9 a 19 hores al Teatre Auditori de Salou TAS (Carrer de l'Advocat Gallego, 2, 43840 Salou)
FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES
BORGES BLANQUES
Dilluns 25 d’abril, de 10 a 13 hores a les instal·lacions del Grup Rull (Polígon Industrial “Les Canals”, parcel·la 9, 25190 Lleida)
FORMACIÓ SOBRE MARIDATGE DE
CERVESES
Dilluns 25 d’abril, de 15 a 19 hores a la fàbrica de San Miguel a Lleida.
FINAL PREMIS LLADONOSA I
LLIURAMENT DELS PREMIS
Dijous 5 de maig, de 10 a 14 hores al Pavelló de l’Oli de Les Borges Blanques ( Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges Blanques, Lleida)
‘ÀNGELS’ DELS PREMIS: Bra, Grupo Rull, Bayo,
Ajuntament de Salou, Magna (San Miguel), Clos Galena, Cafè l’Or, Royal Bliss,
Makro, Csty i ESHOB.
COL·LABORADORS: Munich, Construccions París, Diexca Grup, Tv3, Fundació Formació i
Treball, Catalunya Ràdio i Les Borges Tv
AMB EL SUPORT de la Generalitat de Catalunya. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació
i Agenda Rural.
Comentarios
Publicar un comentario