Gerard Collmalivern, Imane Msieh i Cinta Blanco, primers finalistes


Els tres guanyadors de les semifinals procedents de Girona.

Ahir van començar a Barcelona les semifinals del ‘masterchef’ dels estudiants catalans de cuina

Han estat seleccionats per a les proves 18 alumnes de deu escoles catalanes: sis joves cuiners de Barcelona, ​​cinc de Girona, tres de Lleida i quatre de Tarragona

Gerard Collmalivern, del Institut Olivar Gran de Figueres, i Iman Msieh i Cinta Blanco, de la Escola d’Hostaleria de Girona, tots ells procedents de la província de Girona, s'han classificat per aquest ordre com a tres primers finalistes de la segona edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa que es van celebrar durant el dia d'ahir a la seu de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB). 

Un total de 18 alumnes (sis de Barcelona, ​​cinc de Girona, tres de Lleida i quatre de Tarragona) de 10 escoles de cuina diferents (quatre de Barcelona, ​​tres de Girona, una de Lleida i dues de Tarragona), -elegits entre mig centenar de candidats procedents de 20 centres de formació-, han estat seleccionats per a les semifinals dels premis, impulsats per l'Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) sota la seva marca de promoció de l'oli verge extra d'oliva ‘Capital de l'oli’.

El jurat avaluarà el nivell dels futurs xefs a dues semifinals: la d'avui, on participen els alumnes de Girona i Barcelona, i una segona prevista el 7 d'abril al Teatre Auditori de Salou (TAS) on cuinaran els alumnes de Lleida i Tarragona. L’elecció de millor estudiant de cuina de Catalunya es realitza a través d´un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘masterchef’ obert a totes les Escoles d'Hostaleria de Catalunya, públiques i privades.

El jurat, en el moment de l'evaluació dels plats.

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer l'any passat com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, pel seu ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.


Llistat de semifinalistes

BARCELONA (6)

INSTITUT BISBE SIVILLA DE CALELLA: Daniel Gómez
INSTITUT CAVALL BERNAT DE TERRASSA: Montserrat Balsalobre, Asier Orta
BARCELONA SCHOOL OF TOURISM, HOSPITALITY AND GASTRONOMY (CETT): Joan Caballo
ESCOLA SUPERIOR D'HOSTALERIA DE BARCELONA (ESHOB): Raquel Fernández, Max Olivares.

GIRONA (5)

INSTITUT ESCOLA D'HOSTALERIA DE GIRONA: Cinta Blanco, Ferran Claro, Imane Msieh
INS OLIVAR GRAN FIGUERES: Gerard Collmaliben
INS BAIX EMPORDÀ-PALAFRUGELL: Jordi Mont

LLEIDA (3)

ESCOLA D'HOTELERIA I TURISME DE LLEIDA: David Fabregat, Pau Sauret, Pol Llena

 

TARRAGONA (4)

ESCOLA DE CUINA VILLA RETIRO DE XERTA: Emma González, Joel Sasot, Jordi Roig
INSTITUT ESCOLA D'HOTELERIA I TURISME DE CAMBRILS: Albert Franquet

 

El jurat

President

Josep Lladonosa

Padrins

Sergio i Javier Torres del restaurant (Dues estrellas Michelín) ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona

Portaveu:

Pep Moreno del restaurant (Estrella Michelín) ‘Deliranto’ de Salou.

Membres:

Xavier Benet. Restaurant ‘Hostal Benet’ de Les Borges Blanques

Susana Aragón. Restaurant ‘Cèntric Gastrobar’ de El Prat de Llobregat

Joel Castañé. Restaurant ‘La Boscana’ de Bellvís

Carme Picas. Restaurant ‘El Ginjoler’ de Sant Feliu de Guíxols

Ferran Cerro. Restaurant ‘Ferran Cerro’ de Reus

Tana Collados, periodista

Elena Maestre. Junta del Col.legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona


Mecànica del concurs i calendari

Els dotze cuiners seleccionats competiran a la gran final que tindrà lloc el 5 de maig al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques, amb dates sempre subjectes a l'evolució de la conjuntura sanitària. Totes les proves es realitzaran sota els protocols de seguretat anti-Covid més estrictes.

Els aspirants participen en un sistema d'eliminatòries on els aprenents hauran d'elaborar en dues hores i mitja uns aperitius i un plat de creació pròpia amb oli verge extra amb Denominació d'Origen de les Borges Blanques. Els tres millors de cada demarcació tindran accés a la fase final.

SEMIFINAL GIRONA I BARCELONA 

Dijous 17 de març, de 9 a 19 hores a l’Escola ESHOB (Escola d’Hostaleria de Barcelona. Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona) 

FINAL DEL PREMI SOCIAL

Dimecres 23 de març, de 8 a 14 hores a la Fundació de Formació i Treball (Ramon Llull, 430-438. Sant Adrià de Besòs)

SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA

Dijous 7 d’abril, de 9 a 19 hores al Teatre Auditori de Salou TAS (Carrer de l'Advocat Gallego, 2, 43840 Salou) 

FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES

Dilluns 25 d’abril, de 10 a 13 hores a les instal·lacions del Grup Rull (Polígon Industrial “Les Canals”, parcel·la 9, 25190 Lleida)

FORMACIÓ SOBRE MARIDATGE DE CERVESES 

Dilluns 25 d’abril, de 15 a 19 hores a la fàbrica de San Miguel a Lleida. 

FINAL PREMIS LLADONOSA I LLIURAMENT DELS PREMIS 

Dijous 5 de maig, de 10 a 14 hores al Pavelló de l’Oli de Les Borges Blanques ( Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges Blanques, Lleida)

 

‘ÀNGELS’ DELS PREMIS: Bra, Grupo Rull, Bayo, Ajuntament de Salou, Magna (San Miguel), Clos Galena, Cafè l’Or, Royal Bliss, Makro, Csty i ESHOB.


COL·LABORADORS: Munich, Construccions París, Diexca Grup, Tv3, Fundació Formació i Treball, Catalunya Ràdio i Les Borges Tv

AMB EL SUPORT de la Generalitat de Catalunya. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Nou 'masterclass' per als finalistes

Lara Pujadas, de l’Escola Villa Retiro de Xerta, millor estudiant de cuina de Catalunya

Aaron Muñiz, Jenny Mieres, Lara Pujadas i Ismael Corrales, els finalistes de Tarragona i Lleida