Els dotze finalistes escalfen els fogons
Imatge de grup de la sessió de formació impartida a les instal·lacions de el Grup Rull a Lleida.
Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa escolliran el proper 25 de maig a Les Borges Blanques la millor promesa de la cuina catalana a través d'un concurs gastronòmic
Les
instal·lacions de el Grup Rull a Lleida han acollit la presentació dels dotze
finalistes dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, que han participat en una
sessió formativa -sota un format de showcooking- impartida pels xefs Josep
Moreno (Deliranto , Salou, una estrella Michelín) i Xavier Benet (Hostal Benet,
Les Borges Blanques, Guía Michelín), que han mostrat als joves candidats el
correcte tractament de l'or líquid de la zona, l'excepcional oli d'oliva verge
extra que es produeix a Les Borges Blanques. També s’ha presentat físicament el
guardó, especialment creat per l’ocasió, que serà lliurat al vencedor del
concurs.
Guardó-joia creat especialment per als Premis Gastronòmics Josep Lladonosa.
El Pavelló de l'Oli de Les Borges Blanques acollirà el proper 25 de maig la gran final dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el ‘màster xef’ de les Escoles d’Hostaleria de Catalunya. Durant tot el matí, els dotze xefs elegits prepararan -en dues tandes de sis- la seva pròpia versió d'un arròs amb els mateixos ingredients base, però cada un d’ells amb el seu toc personal. Després del tast, la decisió del jurat està prevista a primera hora de la tarda.Els finalistes, que van cuinar a les semifinals un
aperitiu i un plat autòcton tradicional per posar en valor durant la seva
elaboració l'excepcional oli verge extra de les Borges Blanques, són els
següents:
GIRONA
Primer classificat: Josep Lozano, de l’Escola d’Hostaleria
de Girona
Segon: Ferran Repullo, de l'Institut Olivar Gran
de Figueres
Tercer: Aleix Omedes també de l’Escola de Girona
LLEIDA
Primer classificat: Esher Subias, de l’Escola d’Hostaleria
de Lleida
Segon: Eusebi Juanpere, de l’Escola d’Hostaleria de
Lleida
Tercer: Jordi Gregori, de l’Escola d’Hostaleria de
Lleida
TARRAGONA
Primer classificat: Joan Zamorano, de l’Escola d’Hostaleria
i Turisme de Cambrils
Segon: Joan Taltavull, de l’Escola Villa Retiro
(Xerta)
Tercer: Guillem Garcia, de l’Escola Villa Retiro
(Xerta)
BARCELONA
Primer classificat: Irene Gil, de l’Escola
d’Hostaleria de Barcelona
Segon: Raquel Fernández, de l’Escola
d’Hostaleria de Barcelona
Tercer: Fernando Kügerl, de l'Institut Martí
Dot de Sant Feliu de Llobregat
Els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, amb
l'impuls de l'Ajuntament de Les Borges Blanques (Lleida) i l'apadrinament dels
famosos germans Torres, neixen com a homenatge a la figura del cuiner català
Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica
mediterrània amb nombroses distincions, -entre elles la Creu de Sant
Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la
cuina catalana.
L'accés a la final ha requerit una complexa logística al
llarg dels mesos de març i abril en que s'han celebrat presencialment les
semifinals a les quatre capitals catalanes amb un total de 28 candidats. El
jurat ha volgut reconèixer expressament l’alt nivell de tots els participants
-preseleccionats a través de vídeo-receptes-, que han estat els següents:
GIRONA
Cinta Blanco, de l'Institut Escola
d'Hostaleria de Girona; Agustí Albó per l'Institut Baix Empordà de
Palafrugell; i Alberto Francisco, Jordi Llagostera i Pol
Pernal de l'Institut Abat Oliva de Ripoll.
LLEIDA
Abel Pallarols, Ana
Guirado, Jan Asensio i Nil Garrofé, de l’Escola d’Hostaleria de Lleida
TARRAGONA
César Torrico (Escola d’Hostaleria de
Cambrils) i Enrique Jorge (Villa Retiro).
BARCELONA
Carlos Fernández, Antonio Castillo i Darwin Cárdenas, també
de l’Escola d’Hostaleria de Barcelona, amb Eric Montes, de Jesuïtes
Sarrià-Sant Ignasi i Iván Cuenca, de l’Escola d’Hoteleria Joviat
de Manresa
Els
primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, amb l'impuls de l'Ajuntament de
Les Borges Blanques (Lleida) i l'apadrinament dels famosos germans Torres,
neixen com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró
(1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses
distincions, -entre elles la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de
recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.
El jurat ha estat integrat pel mateix Josep
Lladonosa; els germans Torres, del restaurant ‘Cuina Torres’ de Barcelona (dues
estrelles Michelin); Josep Moreno, del restaurant ‘Deliranto’ de Salou (una
estrella Michelin); Carme Picas, del restaurant ‘El Ginjoler’ de Sant Feliu de
Guixols, membre del col·lectiu de ‘Cuineres i Cuiners Km. 0 de Catalunya;
Xavier Benet, del restaurant ‘Benet’ de Les Borges Blanques (Guia Michelin),
Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona i la nutricionista
Elena Maestre Gonzalez, membre de la Junta del Col·legi de Dietistes
Nutricionistes de Catalunya, professora de la Facultat de Medicina i ciències
de la Salut de la Universitat de Barcelona i vicedirectora del StartUB. Aquest
selecte grup de professionals ha valorat aspectes com el sabor, la textura,
l'aroma, la presentació o la innovació per a atorgar la puntuació.
L'organització
i gestió d'aquesta primera edició dels Premis Josep Lladonosa només s’ha pogut
portar endavant gràcies a l'impuls i al compromís mostrat per importants
marques vinculades al món de la gastronomia, que van participar el passat mes
de desembre en la presentació oficial dels guardons, presidida per la
consellera d'Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, i l'alcalde de les
Borges Blanques, Enric Mir.
Principals
patrocinadors
ALDI
LLET NOSTRA
BRA
GRUP RULL
COCA-COLA
CLOS GALENA
CSTY
TARRAGONA TURISME
DIEXCA
AB
SP ACTIVA
ARRÒS BAYO
Comentarios
Publicar un comentario