Tres representants de Lleida passen a la final del ‘màster xef’ dels alumnes catalans de cuina
Set joves de les escoles de cuina de Lleida han mostrat el seu talent avui a la segona semifinal del Premis Gastronòmics Josep Lladonosa
L'elecció del millor estudiant de
cuina de Catalunya es realitza a través d'un concurs gastronòmic
Amb els tres primers classificats en aquesta semifinal
han participat els també seleccionats Abel Pallarols, Ana
Guirado, Jan Asensio i Nil Garrofé. Tots
els
candidats han treballat un aperitiu i un plat autòcton principal (Cassoleta
de Quaresma) per posar en valor l'excepcional oli verge extra de Les Borges
Blanques.
Els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, amb
l'impuls de l'Ajuntament de Les Borges Blanques (Lleida) i l'apadrinament dels
famosos germans Torres, neixen com a homenatge a la figura del cuiner català
Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica
mediterrània amb nombroses distincions, -entre elles la Creu de Sant
Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la
cuina catalana.
El jurat ha estat integrat pel mateix Josep
Lladonosa; els germans Torres, del restaurant ‘Cuina Torres’ de Barcelona (dues
estrelles Michelin); Josep Moreno, del restaurant ‘Deliranto’ de Salou (una
estrella Michelin); Carme Picas, del restaurant ‘El Ginjoler’ de Sant Feliu de
Guixols, membre del col·lectiu de ‘Cuineres i Cuiners Km. 0 de Catalunya;
Xavier Benet, del restaurant ‘Benet’ de Les Borges Blanques (Guia Michelin),
Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona i la nutricionista
Elena Maestre Gonzalez, membre de la Junta del Col·legi de Dietistes
Nutricionistes de Catalunya, professora de la Facultat de Medicina i ciències
de la Salut de la Universitat de Barcelona i vicedirectora del StartUB. Aquest
selecte grup de professionals ha valorat aspectes com el sabor, la textura,
l'aroma, la presentació o la innovació per a atorgar la puntuació.
Després de la ja celebrada a Girona el 13 d’abril, les
altres dues semifinals tindran lloc a Tarragona (20 d'abril) i Barcelona (27
d'abril) amb dates sempre subjectes a l'evolució de la conjuntura sanitària.
Lògicament, totes les proves es realitzan sota els més estrictes protocols de
seguretat anti-Còvid supervisats per la mutua SP Activa.
L'organització
i gestió d'aquesta primera edició dels Premis Josep Lladonosa només s’ha pogut
portar endavant gràcies a l'impuls i al compromís mostrat per importants
marques vinculades al món de la gastronomia, que van participar el passat mes
de desembre en la presentació oficial dels guardons, presidida per la
consellera d'Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, i l'alcalde de les
Borges Blanques, Enric Mir.
Principals
patrocinadors
ALDI
LLET NOSTRA
BRA
GRUP RULL
COCA-COLA
CLOS GALENA
CSTY
TARRAGONA TURISME
DIEXCA
AB
SP ACTIVA
Comentarios
Publicar un comentario