Tres estudiants de Girona passen a la final del ‘màster xef’ dels alumnes catalans de cuina
Vuit joves de les escoles de cuina de
Girona han mostrat el seu talent avui a la primera semifinal del Premis
Gastronòmics Josep Lladonosa
L'elecció del millor estudiant de cuina de Catalunya es realitza a través d'un concurs gastronòmic
L'Institut Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona ha
acollit aquest matí la primera de les quatre semifinals dels Premis Gastronòmics
Josep Lladonosa, el ‘màster xef’ de les Escoles d’Hostaleria de Catalunya. Josep
Lozano, de l’Escola d’Hostaleria de Girona, Ferran Repullo,
de l'Institut Olivar Gran de Figueres, i Aleix Omedes, també de
l’Escola de Girona, han estat els joves xefs que competiran amb els millors
estudiants de Catalunya a la gran final que se celebrarà al maig al Pavelló
de l'Oli de les Borges Blanques.
Amb els primers classificats en aquesta semifinal han
participat Cinta Blanco, de l'Institut Escola d'Hostaleria de Girona;
Agustí Albó per l'Institut Baix Empordà de Palafrugell; i Alberto
Francisco, Jordi Llagostera i Pol Pernal de l'Institut
Abat Oliva de Ripoll. Tots els candidats han treballat un aperitiu i un plat autòcton
principal (Mar i Muntanya) per posar en valor l'excepcional oli verge extra de
Les Borges Blanques.
Els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, amb
l'impuls de l'Ajuntament de Les Borges Blanques (Lleida) i l'apadrinament dels
famosos germans Torres, neixen com a homenatge a la figura del cuiner català
Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica
mediterrània amb nombroses distincions, -entre elles la Creu de Sant
Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la
cuina catalana.
El jurat ha estat integrat pel mateix Josep
Lladonosa, que va ser xef del mític restaurant ‘7 portes’ de Barcelona; els germans Torres, del
restaurant ‘Cuina Torres’ de Barcelona (dues estrelles Michelin); Josep Moreno,
del restaurant ‘Deliranto’ de Salou (una estrella Michelin); Carme Picas, del
restaurant ‘El Ginjoler’ de Sant Feliu de Guixols, membre del col·lectiu de
‘Cuineres i Cuiners Km. 0 de Catalunya; Xavier Benet, del restaurant ‘Benet’ de
Les Borges Blanques (Guia Michelin), Pere Chias, president del Gremi de
Restauració de Barcelona i la nutricionista Elena Maestre Gonzalez, membre de
la Junta del Col·legi de Dietistes Nutricionistes de Catalunya, professora de
la Facultat de Medicina i ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona i
vicedirectora del StartUB. Aquest selecte grup de professionals ha valorat
aspectes com el sabor, la textura, l'aroma, la presentació o la innovació per a
atorgar la puntuació.
Les altres tres semifinals tindran lloc a Lleida (13
d'abril), Tarragona (20 d'abril) i Barcelona (27 d'abril) amb dates sempre
subjectes a l'evolució de la conjuntura sanitària. Lògicament, totes les proves
es realitzan sota els més estrictes protocols de seguretat anti-Còvid
supervisats per la mutua SP Activa.
L'organització
i gestió d'aquesta primera edició dels Premis Josep Lladonosa només s’ha pogut
portar endavant gràcies a l'impuls i al compromís mostrat per importants
marques vinculades al món de la gastronomia, que van participar el passat mes
de desembre en la presentació oficial dels guardons, presidida per la
consellera d'Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, i l'alcalde de les
Borges Blanques, Enric Mir.
Principals
patrocinadors
ALDI
LLET NOSTRA
BRA
GRUP RULL
COCA-COLA
CLOS GALENA
CSTY
TARRAGONA TURISME
DIEXCA
AB
SP ACTIVA
Comentarios
Publicar un comentario