Comencen les semifinals
Vuit estudiants de les escoles de cuina de Girona busquen el seu lloc a la gran final
Reunió virtual del jurat per a la selecció dels candidats a les semifinals de Girona.
L'elecció del millor estudiant de cuina de Catalunya es
realitza a través d'un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘màster
xef’ i obert a totes les Escoles d'Hostaleria de Catalunya, públiques i
privades. El jurat ha seleccionat a vuit candidats de Girona, dels quals un
màxim de tres passaran a la fase final que se celebrarà al maig al Pavelló
de l'Oli de les Borges Blanques. Els escollits per les semifinals cuinaran
un aperitiu i un plat autòcton principal que durant la seva elaboració posi en
valor l'excepcional oli verge extra de les Borges Blanques.
Els elegits en representació de l'Institut Escola
d'Hostaleria de Girona són Aleix Omedes, per la seva particular
versió dels fetuccini a la carbonara; Cinta Blanco, amb una deconstrucció
del guisat de pollastre amb patates i farcellets de col; i Janira
Quintana, que va presentar un tajine de pollastre amb escamarlans. Agustí
Albó, de l'Institut Baix Empordà de Palafrugell és el quart escollit
gràcies al seu bacallà amb samfaina i musselina d'all. L'Institut
Abat Oliva de Ripoll tindrà tres estudiants: Alberto Francisco -taco
de poltre del Ripollès amb arrels de temporada-; Jordi Llagostera -caneló
de senglar-; i Pol Pernal -carré de xai amb salsa de mel i romaní-.
Finalment, Ferran Repullo i el seu lingot confitat de xai amb
remolatxa i mostassa representa l'Institut Olivar Gran de Figueres.
Els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, amb
l'impuls de l'Ajuntament de Les Borges Blanques (Lleida) i l'apadrinament dels
famosos germans Torres, neixen com a homenatge a la figura del cuiner català
Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània
amb nombroses distincions, -entre elles la Creu de Sant Jordi-, per la seva
ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.
Els germans Torres amb Josep Lladonosa durant la presentació dels Premis Gastronòmics.
El jurat està integrat pel mateix Josep Lladonosa,
xef del restaurant ‘7 portes’ de Barcelona; els germans Torres, del restaurant
‘Cuina Torres’ de Barcelona (dues estrelles Michelin); Josep Moreno, del
restaurant ‘Deliranto’ de Salou (una estrella Michelin); Carme Picas, del
restaurant ‘El Ginjoler’ de Sant Feliu de Guixols, membre del col·lectiu de
‘Cuineres i Cuiners Km. 0 de Catalunya; Xavier Benet, del restaurant ‘Benet’ de
Les Borges Blanques (Guia Michelin), Pere Chias, president del Gremi de
Restauració de Barcelona i la nutricionista Elena Maestre Gonzalez, membre de
la Junta del Col·legi de Dietistes Nutricionistes de Catalunya, professora de
la Facultat de Medicina i ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona i
vicedirectora del StartUB. Aquest selecte grup de professionals valorarà
aspectes com el sabor, la textura, l'aroma, la presentació o la innovació per a
atorgar la puntuació.
Comentarios
Publicar un comentario