Arriben les semifinals dels Premis Lladonosa


Deu estudiants de cuina de les escoles de Barcelona i dos de Girona participen demà dimecres 19 de març a les primeres proves en directe davant del jurat

Al concurs de sala, vuit semifinalistes s'estan formant a Barcelona i tres a Girona

Gairebé 40 estudiants de tot Catalunya i Andorra aspiren a entrar a la gran final del 14 de maig al Palau de Pedralbes

Tot està ja preparat per a les semifinals dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa. Un total de 19 joves cuiners i 18 alumnes de sala competiran davant del jurat en directe en les dues jornades previstes, la primera el proper dimecres 19 de març a l'Escola Vedruna Gràcia de Barcelona de 9 a 18 hores, ​​i la segona el 5 d'abril a la Plaça Corsini de Tarragona. La gran final se celebrarà el 14 de maig al Palau de Pedralbes.

Des de 2021 els Premis Lladonosa trien els millors estudiants de cuina i sala de tot Catalunya -i des d'aquest any, per primera vegada, també d'Andorra- en un format concurs 'masterchef' en directe.

A la primera semifinal, corresponent a les províncies de Barcelona i Girona, hi participen 10 estudiants de cuina procedents d'escoles de Barcelona i dos de Girona. A la categoria de sala, vuit s'estan formant a Barcelona i tres a Girona. Els semifinalistes són els següents:

 

CUINA EDICIÓ MATÍ

AINA RIERA

Escola d’Hostaleria d’Osona

NATALIA M. TRINIDAD

Escola d’Hoteleria Vallès Oriental

QUERALT SUCARRATS

PABLO MEDINA

Escola Vedruna Pro ESH Barcelona

BRYAN QUINTERO 

CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy 

CARLA PEÑARUBIA

Escola Superior d’Hoteleria de Barcelona ESHOB


SALA EDICIÓ MATÍ

ALEX MATA

Escola d’Hostaleria d’Osona

ÀLEX GONZÁLEZ

Escola d’Hoteleria Vallès Oriental

RUYMAN CALVO

CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy 

XAVI SÁNCHEZ

ANGEL TORRUBIANO

DANIEL MARTÍNEZ

Escola Vedruna Pro ESH Barcelona

 

CUINA EDICIÓ TARDA

ALEXANDER RODRÍGUEZ

Escola d’Hostaleria Figueres

JUAN HENRI TORRES

Institut Bisbe Sivilla Calella

JORDI BERNADES

CLAUDIA FONT

Escola Vedruna Pro ESH Barcelona

JENIFER VOIDOC

Institut Sant Cugat

WISSAM AARIF

Escola d’Hostaleria i Turisme Badalona

 

SALA EDICIÓ TARDA

ANA MANUELA ROMERO

IGNACIO LEZCANO

LAIA BOIX

Institut Bisbe Sivilla Calella

MARTINA PÉREZ

TXELL ESPELT

Joviat Manresa

Pel que fa a la segona semifinal (amb alumnes d'Andorra, Tarragona i Lleida, que se celebrarà el 5 d’abril en la Plaça Corsini de Tarragona), competiran dos alumnes de Tarragona, dos de Lleida i tres dAndorra. A la categoria de sala, quatre procedeixen de Tarragona i tres d'Andorra. Els semifinalistes són els següents:


SEMIFINAL CUINA TGN

JENNY MIERES

SARA FRIFRA

Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils

@ins_ehtcambrils

JOSEP ROSELL

JÚLIA IBARS

Escola d’Hoteleria del Pallars 

@escola_hoteleria_pallars

EMMA SÁNCHEZ

NAYARA HENS ROMERO

SERGI REBOREDO

Escola Lycée Comte de Foix (Andorra la Vella)

@lcf_andorre

 

SEMIFINAL SALA TGN

ANTONIO LLOSA

BRIAN SÁNCHEZ

EDGAR VILAR

ORIOL SOLDEVILLA

Escola d’Hoteleria Institut Dertosa (Tortosa)

@institutdertosa

AXEL DE HARO

DAVID CARREGA

MÍRIAM FERNANDES

Escola Lycée Comte de Foix (Andorra la Vella)

@lcf_andorre

Els Premis Lladonosa han estat distingits aquest 2025 com esdeveniment oficial dins del programa de ‘Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025’, títol atorgat a Catalunya per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) com a destinació amb un llegat i potencial enogastronòmic de primer nivell.

Els Premis van néixer amb l’impuls dels germans Torres (Cocina Hermanos Torres Barcelona, tres estrelles Michelín) com a homenatge al seu mestre Josep Lladonosa i Giró (Alguaire,1938), xef, formador i historiador català, figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània, Creu de Sant Jordi i Premi Nacional de Gastronomia per  la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica de la cuina catalana des de l'edat mitjana. Autor de La Cuina que Torna (1982), La Cuina Medieval (1984), el Gran Llibre de la Cuina Catalana (1991), entre més de trenta títols publicats.

Àngels dels Premis

BRA / GRUP RULL / ARRÒS BAYO / SAN MIGUEL / ROYAL BLISS / CSTY / ESPRESSA / GALLINA BLANCA/ MAKRO (proveïdor oficial)

Col·laboradors:

FGC Ferrocarrils Generalitat de Catalunya,  Juvé & Camps, Propietat d’Espiells Fine Wines, DIEXCA.

Mitjans:

TV3 / CATALUNYA RÀDIO

Amb el Suport:

Ajuntament de Tarragona

Diputació de Tarragona

GENERALITAT DE CATALUNYA

Dept. d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.


Comentarios

Entradas populares de este blog

Lara Pujadas, de l’Escola Villa Retiro de Xerta, millor estudiant de cuina de Catalunya

Nou 'masterclass' per als finalistes

Aaron Muñiz, Jenny Mieres, Lara Pujadas i Ismael Corrales, els finalistes de Tarragona i Lleida