Arriben les semifinals dels Premis Lladonosa
Deu estudiants de cuina de les escoles de Barcelona i dos de Girona participen demà dimecres 19 de març a les primeres proves en directe davant del jurat
Al concurs de sala, vuit semifinalistes s'estan formant a Barcelona i tres a Girona
Gairebé 40 estudiants de tot Catalunya i Andorra aspiren a entrar a la gran final del 14 de maig al Palau de Pedralbes
Tot està ja preparat per a les semifinals dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa. Un total de 19 joves cuiners i 18 alumnes de sala competiran davant del jurat en directe en les dues jornades previstes, la primera el proper dimecres 19 de març a l'Escola Vedruna Gràcia de Barcelona de 9 a 18 hores, i la segona el 5 d'abril a la Plaça Corsini de Tarragona. La gran final se celebrarà el 14 de maig al Palau de Pedralbes.
Des de 2021 els Premis Lladonosa trien els millors estudiants de cuina i sala de tot Catalunya -i des d'aquest any, per primera vegada, també d'Andorra- en un format concurs 'masterchef' en directe.
A la primera semifinal, corresponent a les províncies de Barcelona i Girona, hi participen 10 estudiants de cuina procedents d'escoles de Barcelona i dos de Girona. A la categoria de sala, vuit s'estan formant a Barcelona i tres a Girona. Els semifinalistes són els següents:
CUINA EDICIÓ MATÍ
AINA RIERA
Escola d’Hostaleria d’Osona
NATALIA M. TRINIDAD
Escola d’Hoteleria Vallès Oriental
QUERALT SUCARRATS
PABLO MEDINA
Escola Vedruna Pro ESH Barcelona
BRYAN QUINTERO
CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
CARLA PEÑARUBIA
Escola Superior d’Hoteleria de Barcelona ESHOB
SALA EDICIÓ MATÍ
ALEX MATA
Escola d’Hostaleria d’Osona
ÀLEX GONZÁLEZ
Escola d’Hoteleria Vallès Oriental
RUYMAN CALVO
CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
XAVI SÁNCHEZ
ANGEL TORRUBIANO
DANIEL MARTÍNEZ
Escola Vedruna Pro ESH Barcelona
CUINA EDICIÓ TARDA
ALEXANDER RODRÍGUEZ
Escola d’Hostaleria Figueres
JUAN HENRI TORRES
Institut Bisbe Sivilla Calella
JORDI BERNADES
CLAUDIA FONT
Escola Vedruna Pro ESH Barcelona
JENIFER VOIDOC
Institut Sant Cugat
WISSAM AARIF
Escola d’Hostaleria i Turisme Badalona
SALA EDICIÓ TARDA
ANA MANUELA ROMERO
IGNACIO LEZCANO
LAIA BOIX
Institut Bisbe Sivilla Calella
MARTINA PÉREZ
TXELL ESPELT
Joviat Manresa
Pel que fa a la segona semifinal (amb alumnes d'Andorra, Tarragona i Lleida, que se celebrarà el 5 d’abril en la Plaça Corsini de Tarragona), competiran dos alumnes de Tarragona, dos de Lleida i tres dAndorra. A la categoria de sala, quatre procedeixen de Tarragona i tres d'Andorra. Els semifinalistes són els següents:
SEMIFINAL CUINA TGN
JENNY MIERES
SARA FRIFRA
Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils
@ins_ehtcambrils
JOSEP ROSELL
JÚLIA IBARS
Escola d’Hoteleria del Pallars
@escola_hoteleria_pallars
EMMA SÁNCHEZ
NAYARA HENS ROMERO
SERGI REBOREDO
Escola Lycée Comte de Foix (Andorra la Vella)
@lcf_andorre
SEMIFINAL SALA TGN
ANTONIO LLOSA
BRIAN SÁNCHEZ
EDGAR VILAR
ORIOL SOLDEVILLA
Escola d’Hoteleria Institut Dertosa (Tortosa)
@institutdertosa
AXEL DE HARO
DAVID CARREGA
MÍRIAM FERNANDES
Escola Lycée Comte de Foix (Andorra la Vella)
@lcf_andorre
Els Premis Lladonosa han estat distingits aquest 2025 com esdeveniment oficial dins del programa de ‘Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025’, títol atorgat a Catalunya per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) com a destinació amb un llegat i potencial enogastronòmic de primer nivell.
Els Premis van néixer amb l’impuls dels germans Torres (Cocina Hermanos Torres Barcelona, tres estrelles Michelín) com a homenatge al seu mestre Josep Lladonosa i Giró (Alguaire,1938), xef, formador i historiador català, figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània, Creu de Sant Jordi i Premi Nacional de Gastronomia per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica de la cuina catalana des de l'edat mitjana. Autor de La Cuina que Torna (1982), La Cuina Medieval (1984), el Gran Llibre de la Cuina Catalana (1991), entre més de trenta títols publicats.
Àngels dels Premis
BRA / GRUP RULL / ARRÒS BAYO / SAN MIGUEL / ROYAL BLISS / CSTY / ESPRESSA / GALLINA BLANCA/ MAKRO (proveïdor oficial)
Col·laboradors:
FGC Ferrocarrils Generalitat de Catalunya, Juvé & Camps, Propietat d’Espiells Fine Wines, DIEXCA.
Mitjans:
Amb el Suport:
Ajuntament de Tarragona
Diputació de Tarragona
Dept. d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
Comentarios
Publicar un comentario