Nou 'masterclass' per als finalistes


Prestigiosos professionals han mostrat als alumnes el potencial gastronòmic de l’oli d’oliva virgen extra de Les Borges Blanques

 

També han rebut una classe magistral de tall de pernil, cocteleria i maridatge de cerveses a la seu de San Miguel Lleida


    Pep Moreno (Deliranto Salou), a la demostració de tall de pernil.


Els quinze finalistes (vuit de cuina i altres set de sala) dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa han assistit, a la seu central de les instal·lacions del Grup Rull (Lleida), a una masterclass de formació sobre l'oli verge extra de Les Borges Blanques i tall de pernil Batallé 'L'Únic' a càrrec dels membres del jurat Pep Moreno (Deliranto Salou, una Estrella Michelín) i Xavier Benet (Hostal Benet, Guia Michelín). També han rebut una classe magistral de maridatge de cerveses i cocteleria amb mixers Royal Bliss a la seu de la fàbrica de San Miguel Lleida.


Xavi Benet (Restaurant Benet) va mostrar el potencial de l'oli d'oliva virgen extra de Les Borges Blanques.

Un total de 47 alumnes de 17 escoles de cuina diferents van ser seleccionats per a les proves en directe: el jurat va avaluar el nivell dels futurs xefs a dues semifinals, una per Tarragona i Lleida, i una altra per Barcelona i Girona. Aaron Muñiz, de l’Escola d’Hosteleria del Vallès Oriental (EHVO) -que va competir a Reus-; Jenny Adriana Mieres, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils; i Lara Pujadas i Ismael Corrales, de l’Escola de cuina Villa Retiro van ser els classificats a la semifinal més recent, celebrada a l’Espai Llotja de la Cambra de Comerç de Reus el passat 14 d'abril amb suport de l'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona. Tots quatre van mostrar la seva habilitat en un showcooking en directe obert al públic. 


                            Tiratge de cerveses.

 

Noemí Scarlet Montalván i Talytmass Ouchikh, de l’Escola El Llindar-El Repartidor -classificats procedents de les proves del Premi Social-, i Rony Alexander Espinoza, de l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Lleida, van passar a la final a la categoria de sala.

 

El passat 15 de març es va celebrar la primera semifinal a la seu de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Barcelona (ESHOB) on van participar un total de 24 alumnes de cuina i sala (12 de Barcelona i 12 de Girona) de vuit escoles de cuina (cinc de Barcelona i tres de Girona). Marta Oti, de l'Escola d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB) i Marc Marí, de CETT, són els dos classificats per la demarcació de Barcelona per a la gran final que tindrà lloc el 19 de maig  a les Borges Blanques. A la categoria de responsable de sala , els acompanyaran Ton Zambrano, també del CETT, i Diego Gómez, de l'ESHOB.

 

Amb ells, Jhon Erick Guzmán, de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona (EHTG), i Queralt Sucarrats, de l'Escola Vedruna Gràcia, tots dos procedents de la província de Girona, també es van classificar per aquest ordre com finalistes. Júlia Díaz, de l'EHTG, i Martina Pérez, de l'Escola Joviat són els finalistes de Girona a la categoria de sala.


                            Cocteleria amb mixers Royal Bliss.


Premi Social ‘Josep Lluís Rull’

Aquesta quarta edició dels Premis Lladonosa de 2024 ha tornat a programar un apartat específic dedicat a la inclusió de les persones més desfavorides. Les proves de la gran final del Premi Social es van celebrar ahir dissabte. Christian David Valencia, de la Fundació Formació i Treball, a la categoria de cuina, i Noemí Scarlet Montalván, de la Escola El Llindar-El Repartidor, a la de sala, van ser escollits com guanyadors d'entre els nou aspirants de tot Catalunya, procedents de dos centres de formació a la categoria de cuina, i vuit joves més a la de sala, arribats d'altres dos escoles.

 

El Premi Social és obert a totes les fundacions i col·lectius de Catalunya que treballen a l'àrea de serveis socials. Està coorganitzat i recolzat pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat. Com a novetat d'enguany, la categoria social pren el nom de l’empresari català Josep Lluís Rull, -el que fou president del Grup Rull i àngel dels Premis Lladonosa-, que malauradament ens va deixar recentment. Josep Rull representa tres generacions dedicades al disseny i construcció de cuines professionals.

 

Format televisiu ‘masterxef’

Les proves dels aspirants (dues semifinals i final) es realitzen en una espectacular instal.lació del Grupo Rull, especialistes en cuines professionals, sota la supervisió del jurat, presidit pel mateix Josep Lladonosa i apadrinat pels germans Torres; els vuit finalistes triats, -el quatre millors de cadascuna de les semifinals-, cuinen en directe per a convertir-se en el millor estudiant de cuina de Catalunya. La final es celebrarà el proper diumenge 19 de maig al Pavelló de l'Oli de Les Borges Blanques.

 

Per tant, hi haurà cinc premis:

 

-PREMI A MILLOR CUINER

-PREMI AL MILLOR RESPONSABLE DE SALA

-PREMI SOCIAL JOSEP LLUÍS RULL (MILLOR CUINER I SALA)

-PREMI COCTELERIA ‘ROYAL BLISS’

 

Amb els germans Torres (Cocina Hermanos Torres de Barcelona, tres Estrellas Michelín) i Josep Lladonosa, integren el jurat el propi Pep Moreno; Vicent Guimerà, del ‘Antic Molí’ d'Ulldecona (Una Estrella Michelin); Ferran Cerro, del restaurant ‘Ferran Cerro’ (Reus, Guía Michelín i Sol Repsol); Xavier Benet, del restaurant ‘Hostal Benet’ (Les Borges Blanques, Guía Michelin); Susanna Aragón, del restaurant ‘Cèntric Gastro’ (El Prat de Llobregat); Tana Collados, periodista de TV3; i Elena Maestre, membre de la Junta del Col.legi de Dietistes Nutricionistes de Catalunya. 

 

A la categoria de sala, formen part del jurat Pablo Sacerdote, director de sala en Cocina Hermanos Torres; Antonio Luque, barista de Café l'Or; Adriá de la Rosa, Brand Ambassador de Royal Bliss; Marino Macías, Brand Ambassador de Mahou San Miguel; i Carles Boada, representant de pernils Batallé.

 

Calendari
SEMIFINAL GIRONA I BARCELONA
Divendres 15 de març, des de les 9 hores a l'escola ESHOB (Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona)

 

FINAL DEL PREMI SOCIAL
Dissabte 13 d'abril, des de les 9 hores a la Cambra de Comerç de Reus (Espai Llotja, Plaça Prim, 8. 43201, Reus (Tarragona)

 

SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA

Diumenge 14 d'abril, des de les 9 hores a la Cambra de Comerç de Reus (Espai Llotja, Plaça Prim, 8. 43201, Reus (Tarragona)

 

FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES

MARIDATGE DE CERVESES SAN MIGUEL
Dilluns 22 d'abril, des de les 10 hores a les instal·lacions del Grup Rull (Polígon Industrial "Les Canals”, 25190 LLEIDA) i des de las 13 hores a la fàbrica de Mahou-San Miguel a Lleida (Av. Industria, 25191)


FINAL PREMIS LLADONOSA I LLIURAMENT DELS PREMIS
Diumenge 19 de maig, des de les 9 hores al Pavelló de l'Oli de Les Borges Blanques (Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges Blanques, Lleida).

 

‘ÀNGELS’ DELS PREMIS: Bra, Grupo Rull, Arròs Bayo, Ajuntament de Reus, San Miguel, Clos Galena, Cafè l’Or, Royal Bliss, Makro, CSTY i ESHOB.

 

COL·LABORADORS: Construccions París, Diexca Grup, Tv3, Catalunya Ràdio i Les Borges TV

 

AMB EL SUPORT de la Generalitat de Catalunya. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

 

MÉS INFORMACIÓ: www.premislladonosa.com

Comentarios

Entradas populares de este blog

David Ciurana, de Tarragona, millor estudiant de cuina de Catalunya

La Generalitat dóna suport a una nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina i sala

Els germans Torres presenten la nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina