Pluja d'Estrelles Michelín a Reus


 


El Espai Llotja de la Cambra de Comerç de Reus acull el 13 i 14 d’abril la segona semifinal (Tarragona i Lleida) dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa i la final del Premi Social per triar els millors estudiants de cuina i sala de Catalunya


L'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona han presentat oficialment les dos jornades al Palau Bofarull de la Diputació a Reus

 

Els famosos germans Torres (Cuina Germans Torres de Barcelona), amb tres Estrelles Michelin, apadrinen els premis i encapçalen un jurat amb altres mestres dels fogons com Pep Moreno (Deliranto Salou), Vicent Guimerà (L'Antic Molí Ulldecona) o Ferran Cerro (Reus)

 

La primera semifinal es va celebrar a la seu de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Barcelona (ESHOB) on van participar un total de 24 alumnes de cuina i sala de vuit escoles de cuina




Amb l'objectiu de seguir guanyant prestigi i pes específic dins del mapa culinari nacional, Reus acull el cap de setmana del 13 i 14 d'abril els aspirants de les províncies de Tarragona i Barcelona als Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més rellevants que se celebren a tot Catalunya a la recerca dels millors alumnes de cuina i sala del país.

 

L’elecció dels Premis Lladonosa es realitza a través de tres concursos gastronòmics -amb showcooking en directe-, més una altra prova per al Premi Social, inspirats en el format ‘masterxef’ i obert a totes les Escoles d'Hostaleria de Catalunya, públiques i privades. Els Premis Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge al cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica.

 

Concretament, l’Espai Llotja de la Cambra de Comerç de Reus acollirà la gran final del Premi Social (dissabte 13 d'abril) i la segona semifinal (diumenge 14 d'abril) de la quarta edició dels Premis Lladonosa. En anys anteriors aquesta semifinal es va celebrar a Tarragona, Salou i Vila-seca.


 

Tal com ha explicat Xavier Romeu, director dels Premis, un total de nou alumnes de cinc escoles de cuina de Tarragona i Lleida participaran a la semifinal, d'on sortiran els alumnes que passaran a la final, que tindrà lloc el 19 de maig a les Borges Blanques. Pel que fa a la final del Premi Social, seran nou els aspirants de tot Catalunya, procedents de dos centres de formació. A la categoria de sala es mesuren set joves més arribats de dues escoles. L’elecció dels Premis Lladonosa es realitza a través de tres concursos gastronòmics -amb showcooking en directe-, inspirats en el format ‘masterxef’ i obert a totes les Escoles d'Hostaleria de Catalunya, públiques i privades.

 

Al llarg de les dues jornades, el públic assistent podrà fer tastets de diverses elaboracions preparades amb productes de proximitat i la recaptació es bescanviarà per productes alimentaris que després es consumiran al rebost i la cuina del Centre Social el Roser de Reus.

 

Els famosos germans Torres (Cuina Germans Torres de Barcelona), amb tres Estrelles Michelin, apadrinen els premis i encapçalen un jurat amb altres mestres dels fogons com Pep Moreno (Deliranto Salou), Vicent Guimerà (L'Antic Molí Ulldecona) o Ferran Cerro (Reus), alguns dels quals també han participat a l’acte de presentació. El Premi Social és obert a totes les fundacions i col·lectius de Catalunya que treballen a l'àrea de serveis socials. Hi col·labora també el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.



Durant l'acte, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha destacat que “a la Diputació de Tarragona fomentem l'emprenedoria i l’activitat econòmica en múltiples àmbits”. A més, ha destacat que “com a gestors de les marques turístiques Costa Daurada i Terres de l'Ebre, promovem iniciatives vinculades a la gastronomia, a l’enologia, als nostres paisatges agrícoles o als sabors de quilòmetre zero”. 

 

Per la seva banda, l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha posat l’èmfasi en el suport de l'Ajuntament de Reus als premis “pel seu impuls i acompanyament al talent jove i pel seu vessant social, el cor d’aquests premis, molt en la línia dels valors que treballem des de l'àmbit municipal al Centre Social el Roser”.

 

Pep Moreno, portaveu del jurat, també ha reiterat el compromís del Premi Social “perquè potencia la creativitat des de l’exigència i la pressió per sortir endavant” i ha refermat la rellevància del treball de sala en la professió.

 

A la presentació de les jornades també hi ha assistit el diputat delegat de Gestió de persones i Talent, Joan Castor Gonell, el regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de Reus, Josep Baiges.

 

Barcelona i Girona

El passat divendres 15 de març es va celebrar la primera semifinal dels Premis Lladonosa a la seu de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Barcelona (ESHOB) on van participar un total de 24 alumnes de cuina i sala (12 de Barcelona i 12 de Girona) de vuit escoles de cuina (cinc de Barcelona i tres de Girona) que han estat seleccionats pel jurat.

 

Marta Oti, de l'Escola d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB) i Marc Marí, de CETT, són els dos classificats per la demarcació de Barcelona per a la gran final que tindrà lloc el 19 de maig  a les Borges Blanques. A la categoria de responsable de sala , els acompanyaran Ton Zambrano, també del CETT , i Diego Gómez, de l'ESHOB. Amb ells, Jhon Erick Guzmán, de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona (EHTG), i Queralt Sucarrats, de l'Escola Vedruna Gràcia, tots dos procedents de la província de Girona, també es van classificar per aquest ordre com els primers finalistes de la IV edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, que es van celebrar durant tot el dia d'ahir a la seu de l’ESHOB. Júlia Díaz, de l'EHTG, i Martina Pérez, de l'Escola Joviat són els finalistes de Girona a la categoria de sala.

 


Semifinal Reus. 14 d'abril Espai Llotja. 8:30 - 15:00 hores

 

Alumnes Cuina

               · Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils:  Jenny Adriana Mieres i Joel Obrero

               · Escola de Cuina Villa Retiro: Eduard Piñol, Lander Ismael Corrales i Lara Pujadas.

               · EHVO: Aaron Muñiz.

               · Escola Vedruna Gràcia: Izan García i Luciana Baltazar.

               · ESCOTUR Lleida: David Ruiz

 

 

Final Premi Social Josep Lluís Rull

Aquesta quarta edició dels Premis Lladonosa de 2024 torna a comptar amb un apartat específic dedicat a la inclusió de les persones més desfavorides. El Premi Social és obert a totes les fundacions i col·lectius de Catalunya que treballen a l'àrea de serveis socials. Està coorganitzat i recolzat pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.

 

Com a novetat d'enguany, la categoria social pren el nom de l’empresari català Josep Lluís Rull, -el que fou president del Grup Rull i àngel dels Premis Lladonosa-, que malauradament ens va deixar recentment. Josep Rull representa tres generacions dedicades al disseny i construcció de cuines professionals. A més a més, els Premis Lladonosa estrenen el Premi de Cocteleria ‘Royal Bliss’.

 

Dissabte 13 d'abril. Espai Llotja. Horari: 8,30 – 14 hores

 

Alumnes Cuina

               · Formació i Treball: Álvaro León, Cristian Valencia i Michel Chivara

               · Centre de Noves Oportunitats del Camp de Tarragona: Farid Allabou, Govinda Almiñana, Luna Moral, Modou Lo, Smail Haddoudi, Youssef Hathout. 

 

Alumnes Sala

               · Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida: Rony Alexander Espinoza

               · Escola El Llindar-El Repartidor: Ainhoa Nuñez, Saray Ramia, Laura Alexandra, Talytmass Ouchikh, Ismael Amadri, Nicolas del Pino. 

 

 

Format televisiu ‘masterxef’

Les proves dels aspirants (dues semifinals i final) es realitzen en una espectacular instal.lació del Grupo Rull, especialistes en cuines professionals, sota la supervisió del jurat, presidit pel mateix Josep Lladonosa i apadrinat pels germans Torres; els dotze finalistes triats, -tres per cada província-, cuinen en directe per a convertir-se en el millor estudiant de cuina de Catalunya.

 

Per tant, hi haurà cinc premis:

 

-PREMI A MILLOR CUINER

-PREMI AL MILLOR RESPONSABLE DE SALA

-PREMI SOCIAL JOSEP LLUÍS RULL (MILLOR CUINER I SALA)

-PREMI COCTELERIA ‘ROYAL BLISS’

 

Amb els germans Torres (Cocina Hermanos Torres de Barcelona, tres Estrellas Michelín) i Josep Lladonosa, completen el jurat el propi Pep Moreno; Vicent Guimerà, del ‘Antic Molí’ d'Ulldecona (Una Estrella Michelin); Ferran Cerro, del restaurant ‘Ferran Cerro’ (Reus, un Sol Repsol); Xavier Benet, del restaurant ‘Hostal Benet’ (Les Borges Blanques, Guia Michelin); Susanna Aragón, del restaurant ‘Cèntric Gastro’ (El Prat de Llobregat); Tana Collados, periodista de TV3; i Elena Maestre, membre de la Junta del Col.legi de Dietistes Nutricionistes de Catalunya. 

 

Calendari
SEMIFINAL GIRONA I BARCELONA
Divendres 15 de març, des de les 9 hores a l'escola ESHOB (Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona)

 

FINAL DEL PREMI SOCIAL
Dissabte 13 d'abril, des de les 9 hores a la Cambra de Comerç de Reus (Espai Llotja, Plaça Prim, 8. 43201, Reus (Tarragona)

 

SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA

Diumenge 14 d'abril, des de les 9 hores a la Cambra de Comerç de Reus (Espai Llotja, Plaça Prim, 8. 43201, Reus (Tarragona)

 

FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES

MARIDATGE DE CERVESES SAN MIGUEL
Dilluns 22 d'abril, des de les 10 hores a les instal·lacions del Grup Rull (Polígon Industrial "Les Canals”, parcel.la 9, 25190 LLEIDA) i des de las 13 hores a la fàbrica de Mahou-San Miguel a Lleida (Av. Industria, 25191)

FINAL PREMIS LLADONOSA I LLIURAMENT DELS PREMIS
Diumenge 19 de maig, des de les 9 hores al Pavelló de l'Oli de Les Borges Blanques (Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges Blanques, Lleida).

 

‘ÀNGELS’ DELS PREMIS: Bra, Grupo Rull, Arròs Bayo, Ajuntament de Reus, San Miguel, Clos Galena, Cafè l’Or, Royal Bliss, Makro, CSTY i ESHOB.

 

COL·LABORADORS: Construccions París, Diexca Grup, Tv3, Catalunya Ràdio i Les Borges TV

 

AMB EL SUPORT de la Generalitat de Catalunya. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

 

 

MES INFORMACIÓ: www.premislladonosa.com

Comentarios

Entradas populares de este blog

La Generalitat dóna suport a una nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina i sala

David Ciurana, de Tarragona, millor estudiant de cuina de Catalunya

Els germans Torres presenten la nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina