Els Premis Lladonosa obren el San Miguel Gastrofest Km O de Barcelona


 

                            Un instant del showcooking dels Torres al San Miguel Gastrofest. PREMIS LLADONOSA


Els germans Torres presenten una nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina i sala

 

L’elecció dels millors estudiants de cuina i sala de Catalunya es realitza a través de tres concursos gastronòmics en directe inspirats en el conegut format televisiu

 

Els germans Torres, xefs de Cocina Hermanos Torres (Barcelona, tres Estrellas Michelín),  han inaugurat aquest matí al Poble Espanyol de Barcelona el Sant Miquel Gastrofest Km O, -festival dedicat a la gastronomia elaborada amb producte fresc i de proximitat, amb un showcooking que ha servit per presentar els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa. La quarta edició  del concurs apadrinat pels Torres, que dilluns es presenta també al Fòrum Gastronòmic de Girona, novament tria aquest any el millor estudiant de cuina i sala de Catalunya.

 

Josep Lladonosa també ha dirigit al públic unes paraules sobre l'esperit que inspira els guardons. Als seus 85 anys, Lladonosa ha volgut ser-hi a l’acte de presentació i ha agraït el suport de institucions i patrocinadors (‘àngels’) per fer realitat aquest somni. Carme Ruscalleda, Ada Parellada, Carlota Claver, Erik Ochoa i Carlos Novo, Xavier Pellicer són altres dels grans xefs que durant aquest cap de setmana participen d'una manera o altra a Gastrofest 2024.

 

San Miguel Gastrofest Km O és una festa gastro per a tots els públics en què no només es serveix menjar local, riquíssim i saludable, sinó que ofereix concerts, sessions DJ, live painting, tasts, tallers, entre moltes altres activitats. El Festival compta amb dues zones principals: la Plaça Major, on hi ha l'oferta gastronòmica d'una desena de restaurants participants, procedents de Barcelona, el Baix Llobregat i el Maresme; i la zona Pícnic, on se celebra una gran calçotada popular.


    El jurat, amb alguns dels 'àngels' que donen suport al concurs. PREMIS LLADONOSA


Format televisiu ‘masterxef’

L’elecció dels Premis Lladonosa es realitza a través de tres concursos gastronòmics inspirats en el format ‘masterxef’ i obert a totes les Escoles d'Hostaleria de Catalunya, públiques i privades. Els Premis Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge al cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica.

 

Com a novetat d'enguany, la categoria social, oberta a totes les entitats socials de Catalunya que tinguin formació de gastronomia en els seu programa, pren el nom de l’empresari català Josep Lluís Rull, -el que fou president del Grup Rull i àngel dels Premis Lladonosa-, que malauradament ens va deixar recentment. Josep Rull representa tres generacions dedicades al disseny i construcció de cuines professionals. A més a més, els Premis Lladonosa estrenen el Premi de Cocteleria ‘Royal Bliss’.

 

Per tant, hi haurà cinc premis:

 

-PREMI A MILLOR CUINER

-PREMI AL MILLOR RESPONSABLE DE SALA

-PREMI SOCIAL JOSEP LLUÍS RULL (MILLOR CUINER I SALA)

-PREMI COCTELERIA ‘ROYAL BLISS’

 

Les proves dels aspirants (dues semifinals i final) es realitzen en una espectacular instal.lació del Grupo Rull, especialistes en cuines professionals, sota la supervisió del jurat, presidit pel mateix Josep Lladonosa i apadrinat pels germans Torres; els dotze finalistes triats, -tres per cada província-, cuinen en directe per a convertir-se en el millor estudiant de cuina de Catalunya.

 

Amb els germans Torres i Josep Lladonosa, completen el jurat Pep Moreno, xef i propietari de 'Deliranto' (Salou, una Estrella Michelín); Vicent Guimerà, del ‘Antic Molí’ d'Ulldecona (Una Estrella Michelin; Ferran Cerro, del restaurant ‘Ferran Cerro’ (Reus, un Sol Repsol); Xavier Benet, del restaurant ‘Hostal Benet’ (Les Borges Blanques, Guia Michelin); Susanna Aragón, del restaurant ‘Cèntric Gastro’ (El Prat de Llobregat); Tana Collados, periodista de TV3; i Elena Maestre, membre de la Junta del Col.legi de Dietistes Nutricionistes de Catalunya. 

 

Calendari
SEMIFINAL GIRONA I BARCELONA
Divendres 15 de març, des de les 9 hores a l'escola ESHOB (Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona)

 

FINAL DEL PREMI SOCIAL
Dissabte 13 d'abril, des de les 9 hores a la Cambra de Comerç de Reus (Espai Llotja, Plaça Prim, 8. 43201, Reus (Tarragona)

 

SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA

Diumenge 14 d'abril, des de les 9 hores a la Cambra de Comerç de Reus (Espai Llotja, Plaça Prim, 8. 43201, Reus (Tarragona)

 

FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES

MARIDATGE DE CERVESES SAN MIGUEL
Dilluns 22 d'abril, des de les 10 hores a les instal·lacions del Grup Rull (Polígon Industrial "Les Canals", parcel.la 9, 25190 LLEIDA) i des de las 13 hores a la fàbrica de Mahou-San Miguel a Lleida (Av. Industria, 25191)

FINAL PREMIS LLADONOSA I LLIURAMENT DELS PREMIS
Diumenge 19 de maig, des de les 9 hores al Pavelló de l'Oli de Les Borges Blanques (Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges Blanques, Lleida).

 

‘ÀNGELS’ DELS PREMIS: Bra, Grupo Rull, Arròs Bayo, Ajuntament de Reus, San Miguel, Clos Galena, Cafè l’Or, Royal Bliss, Makro, CSTY i ESHOB.

 

COL·LABORADORS: Construccions París, Diexca Grup, Tv3, Catalunya Ràdio i Les Borges TV

 

AMB EL SUPORT de la Generalitat de Catalunya. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.


Comentarios

Entradas populares de este blog

David Ciurana, de Tarragona, millor estudiant de cuina de Catalunya

La Generalitat dóna suport a una nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina i sala

Els germans Torres presenten la nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina