Els Premis Lladonosa arriben al Fòrum Gastronòmic Girona

 


 Pep Moreno, xef Estrella Michelín, i el professor de cuina i divulgador Jordi Parés realitzen dos showcookings en el marc de la presentació d’una nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina i sala

 

La comunicadora Elisabet Carnicé ha repassat el camí recorregut pel concurs a la ponència ‘Premis Lladonosa, de l'origen al futur’

 

L’elecció dels millors estudiants de cuina i sala de Catalunya es realitza a través de tres concursos gastronòmics en directe inspirats en el conegut format televisiu

 

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa han arribat a Girona en el marc del Fòrum Gastronòmic Girona. Amb dos showcookings a quatre mans, realitzats a l’estand del Grup Rull (patrocinador i muntador oficial de les cuines dels Premis), el xef i membre del jurat Pep Moreno (Deliranto de Salou, una Estrella Michelin) i Jordi Parés xef, professor, i divulgador (autor del llibre ‘Cruix. Els cruixents de la cuina’), han preparat al matí de diumenge passat una papada de porc Batallé l’Únic a baixa temperatura. 


Per la tarda, a l’Auditori Gastronòmic, Moreno i Parés han tornat a mostrar al públic, esponsors i autoritats -també amb les cuines del Grup Rull- les seves depurades tècniques de melositat i cruixent, en aquesta ocasió amb una presa de porc Batallé l’Únic amb cruixent d'avellana de Reus i verdures amb textures d'oli de Les Borges Blanques i carxofa del Prat de Llobregat. 

 

Alhora, la comunicadora Elisabet Carnicé ha presentat la quarta edició del concurs dins la ponència ‘Premis Lladonosa, de l'origen al futur’ fent un repàs del camí recorregut pel concurs durant els darrers quatre anys en la seva cerca del millor talent jove de cuina a Catalunya.

 

El Fòrum Gastronòmic Girona, que es celebra fins al dimecres al Palau de Fires, a la Devesa de Girona, és un dels esdeveniments de referència per als professionals del món de la gastronomia. Enguany, el programa proposa com a eix vertebral els sabors del mar i la muntanya, amb el focus posat en els productes de proximitat, i amb el concurs de Steak Tartar com acte estel·lar.

 

Aquest 2024 hi participen els germans Joan, Josep i Jordi Roca (El Celler de Can Roca), Ferran Adrià (elBullifoundation), Eduard Xatruch (Disfrutar), Paco Pérez (Miramar) i Fina Puigdevall (Les Cols), entre d'altres xefs de renom, amb un programa farcit de ponències, debats i simposis, amb quatre pilars fonamentals: els aliments de 5ª gamma (aquells que es presenten envasats, a punt per ser consumits després d'un procés de regeneració), l'adaptació de la cuina a l'actual context de canvi climàtic, el pa i el senglar. Durant tres dies conviuen prop de 150 ponents i 160 expositors amb un centenar d’activitats i concursos en diversos espais. 

 

Format televisiu ‘masterxef’

L’elecció dels Premis Lladonosa es realitza a través de tres concursos gastronòmics inspirats en el format ‘masterxef’ i obert a totes les Escoles d'Hostaleria de Catalunya, públiques i privades. Els Premis Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge al cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica.

 

Com a novetat d'enguany, la categoria social, oberta a totes les entitats socials de Catalunya que tinguin formació de gastronomia en els seu programa, pren el nom de l’empresari català Josep Lluís Rull, -el que fou president del Grup Rull i àngel dels Premis Lladonosa-, que malauradament ens va deixar recentment. Josep Rull representa tres generacions dedicades al disseny i construcció de cuines professionals. A més a més, els Premis Lladonosa estrenen el Premi de Cocteleria ‘Royal Bliss’.

 

Per tant, hi haurà cinc premis:

 

-PREMI A MILLOR CUINER

-PREMI AL MILLOR RESPONSABLE DE SALA

-PREMI SOCIAL JOSEP LLUÍS RULL (MILLOR CUINER I SALA)

-PREMI COCTELERIA ‘ROYAL BLISS’

 

Les proves dels aspirants (dues semifinals i final) es realitzen en una espectacular instal.lació del Grupo Rull, especialistes en cuines professionals, sota la supervisió del jurat, presidit pel mateix Josep Lladonosa i apadrinat pels germans Torres (Cocina Hermanos Torres de Barcelona, tres Estrellas Michelín); els dotze finalistes triats, -tres per cada província-, cuinen en directe per a convertir-se en el millor estudiant de cuina de Catalunya.

 

Amb els germans Torres i Josep Lladonosa, completen el jurat el propi Pep Moreno; Vicent Guimerà, del ‘Antic Molí’ d'Ulldecona (Una Estrella Michelin); Ferran Cerro, del restaurant ‘Ferran Cerro’ (Reus, un Sol Repsol); Xavier Benet, del restaurant ‘Hostal Benet’ (Les Borges Blanques, Guia Michelin); Susanna Aragón, del restaurant ‘Cèntric Gastro’ (El Prat de Llobregat); Tana Collados, periodista de TV3; i Elena Maestre, membre de la Junta del Col.legi de Dietistes Nutricionistes de Catalunya. 

 

Calendari
SEMIFINAL GIRONA I BARCELONA
Divendres 15 de març, des de les 9 hores a l'escola ESHOB (Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona)

 

FINAL DEL PREMI SOCIAL
Dissabte 13 d'abril, des de les 9 hores a la Cambra de Comerç de Reus (Espai Llotja, Plaça Prim, 8. 43201, Reus (Tarragona)

 

SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA

Diumenge 14 d'abril, des de les 9 hores a la Cambra de Comerç de Reus (Espai Llotja, Plaça Prim, 8. 43201, Reus (Tarragona)

 

FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES

MARIDATGE DE CERVESES SAN MIGUEL
Dilluns 22 d'abril, des de les 10 hores a les instal·lacions del Grup Rull (Polígon Industrial "Les Canals", parcel.la 
9, 25190 LLEIDA) i des de las 13 hores a la fàbrica de Mahou-San Miguel a Lleida (Av. Industria, 25191)

FINAL PREMIS LLADONOSA I LLIURAMENT DELS PREMIS
Diumenge 19 de maig, des de les 9 hores al Pavelló de l'Oli de Les Borges Blanques (Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges Blanques, Lleida).

 

‘ÀNGELS’ DELS PREMIS: Bra, Grupo Rull, Arròs Bayo, Ajuntament de Reus, San Miguel, Clos Galena, Cafè l’Or, Royal Bliss, Makro, CSTY i ESHOB.

 

COL·LABORADORS: Construccions París, Diexca Grup, Tv3, Catalunya Ràdio i Les Borges TV

 

AMB EL SUPORT de la Generalitat de Catalunya. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.


MES INFORMACIÓ: www.premislladonosa.com


Comentarios

Entradas populares de este blog

David Ciurana, de Tarragona, millor estudiant de cuina de Catalunya

La Generalitat dóna suport a una nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina i sala

Els germans Torres presenten la nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina