Els tres finalistes de Tarragona i Lleida
Dos alumnes de Tarragona -un d'ells format a Barcelona i l'altre a Cambrils-, i un de Lleida passen a la final del 'masterchef' que busca el millor estudiant català, el 7 de maig a Les Borges Blanques
Prop de 20 joves cuiners de deu escoles catalanes han estat seleccionats per optar a una plaça a la final
David Siurana, format a la Barcelona School of Tourism (CETT), Víctor Royo, de l’Escola Superior d'Hostaleria de Cambrils; i Llum Oliva, de l’Escola Superior d'Hostaleria de Lleida són els guanyadors de la semifinal celebrada al Auditori Josep Carreras de Vila-seca. El xef Pep Moreno, del restaurant 'Deliranto' (Estrella Michelín), Eduard Xatruch, del ‘Disfrutar’ de Barcelona (Dos Estrellas Michelín), Vicens Guimerà, de 'L'Antic Molí’ d’Ulldecona (Estrella Michelín) i Ferran Cerro (Sol Repsol) han format part del jurat de una nova prova dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el 'masterchef' dels alumnes catalans de cuina. Sis estudiants, tres de Tarragona i tres de Lleida han mostrat aquest matí la seva habilitat en un showcooking en directe per accedir a la gran final que tindrà lloc el 7 de maig a Les Borges Blanques (Lleida).
Una vintena d’alumnes de 10 escoles de cuina diferents -elegits entre mig centenar de candidats procedents de 20 centres de formació-, han estat seleccionats per cuinar a les semifinals dels premis, impulsades per l'Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) sota la seva marca de promoció de l'oli verge extra d'oliva ‘Capital de l'oli’.
El jurat avalua el nivell dels futurs xefs a dues semifinals: la del passat 16 de març, on van participar els alumnes de Girona i Barcelona, i la d'avui a Vila-seca (Tarragona i Lleida). L’elecció del millor estudiant de cuina de Catalunya es realitza a través d'un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘masterchef’ obert a totes les Escoles d'Hostaleria de Catalunya, públiques i privades.
Les proves de la primera semifinal es van celebrar a la seu de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB). Max Olivares i Ruben Wang, de l’Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB), i Seydou Drame de l’Escola d'Hostaleria Vallès Oriental-Montornès del Vallès (EHVO), són els tres classificats per la demarcació de Barcelona. Amb ells, Maimouna Mballo, de l’Escola d'Hostaleria de Girona, i David Trillo, del mateix centre, tots dos procedents de la província de Girona, també es van classificar per aquest ordre com els primers finalistes.
Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, pel seu ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.
*A la fotografia de grup: David Siurana, de peu, primer per l'esquerra amb camisa negra; Víctor Royo, amb ulleres, tercer per la dreta, i Llum Oliva, primera per la dreta.
Llistat de semifinalistes
TARRAGONA (3)
David Siurana
Barcelona School of Tourism (CETT)
Víctor Romero
César Torrico
Escola Superior d'Hostaleria de Cambrils
LLEIDA (3)
Llum Oliva
María Portero
Pau Sauret
Escola Superior d'Hostaleria de Lleida
El jurat
President
Josep Lladonosa
Padrins
Sergio i Javier Torres del restaurant (Tres estrellas Michelín) ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona
Portaveu:
Pep Moreno del restaurant (Estrella Michelín) ‘Deliranto’ de Salou.
Membres:
Xavier Benet. Restaurant ‘Hostal Benet’ de Les Borges Blanques
Susanna Aragón. Restaurant ‘Cèntric Gastrobar’ de El Prat de Llobregat
Tana Collados, periodista TV3
Elena Maestre. Junta del Col.legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya
Xefs convidats:
Vicens Guimerà. Restaurant ‘Antic Molí’ de Ulldecona. Una Estrella Michelín.
Eduard Xatruch. Restaurant ‘Disfrutar’ de Barcelona. (Dos Estrellas Michelín)
Ferran Cerro. Restaurant ‘Ferran Cerro’ de Reus
Calendari
SEMIFINAL GIRONA I BARCELONA
Dimecres 16 de març, de 9 a 19 hores a l’Escola ESHOB (Escola d’Hostaleria de Barcelona. Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona)
FINAL DEL PREMI SOCIAL
Dimecres 22 de març, de 9 a 14 hores a la Fundació de Formació i Treball (Ramon Llull, 430-438. Sant Adrià de Besòs)
SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA
Diumenge 2 d’abril, de 9 a 16 hores al Auditori de Vila-seca (Plaça Frederic Montpou, 1, Vila-seca)
FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES
Dilluns 17 d’abril, de 10 a 13 hores a les instal·lacions del Grup Rull (Polígon Industrial “Les Canals”, parcel·la 9, Lleida)
FORMACIÓ CERVESES
Dilluns 17 d’abril, de les 15:00 a les 19:00h a la fàbrica de San Miguel a Lleida.
FINAL PREMIS LLADONOSA I LLIURAMENT DELS PREMIS
Diumenge 7 de maig, de 9 a 16 hores al Pavelló de l’Oli de Les Borges Blanques ( Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges Blanques, Lleida)
Patrocinadors
BRA. Parament de cuina
GRUP RULL. Cuines professionals
ARRÒS BAYO
AJUNTAMENT DE VILA-SECA
SAN MIGUEL. Begudes
CLOS GALENA. Vins
CAFÈ L’OR. Selecció de cafès
ROYAL BLISS. Tòniques i mixers
CSTY. Roba de cuina professional
MAKRO. Proveïdor d’hostaleria
ESHOB. Escola d’Hostaleria de Barcelona
Col·laboradors
PARÍS CONSTRUCCIONS
FUNDACIÓ FORMACIÓ I TREBALL
DIEXCA. Distribució productes d’alimentació
Mitjans col·laboradors
TV3
Catalunya Ràdio
Les Borges TV
Premis
Es lliurarà un primer premi a la millor creació gastronòmica, un premi social i un altre pel millor servei de sala, que consistirà en un motiu escultòric derivat de la imatge del concurs.
Beques de formació ‘Les Borges Blanques, Capital de l'Oli’
● Primer premi al millor cuiner i millor servei de sala. Stage de formació d'un any al restaurant ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona.
● Premi social: tres mesos de pràctiques al restaurant ‘Deliranto’ de Salou
Premis Coca-cola per als primers classificats
● Entrades per a espectacles esportius, musicals i culturals.
● Lots de productes Coca-cola.
AMB EL SUPORT de la Generalitat de Catalunya. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
Comentarios
Publicar un comentario