Els tres finalistes de Tarragona i Lleida


Dos alumnes de Tarragona -un d'ells format a Barcelona i l'altre a Cambrils-, i un de Lleida passen a la final del 'masterchef' que busca el millor estudiant català, el 7 de maig a Les Borges Blanques

 

Prop de 20 joves cuiners de deu escoles catalanes han estat seleccionats per optar a una plaça a la final


David Siurana, format a la Barcelona School of Tourism (CETT), Víctor Royo, de l’Escola Superior d'Hostaleria de Cambrils; i Llum Oliva, de l’Escola Superior d'Hostaleria de Lleida són els guanyadors de la semifinal celebrada al Auditori Josep Carreras de Vila-seca. El xef Pep Moreno, del restaurant 'Deliranto' (Estrella Michelín), Eduard Xatruch, del ‘Disfrutar’ de Barcelona (Dos Estrellas Michelín), Vicens Guimerà, de 'L'Antic Molí’ d’Ulldecona (Estrella Michelín) i Ferran Cerro (Sol Repsol) han format part del jurat de una nova prova dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el 'masterchef' dels alumnes catalans de cuina. Sis estudiants, tres de Tarragona i tres de Lleida han mostrat aquest matí la seva habilitat en un showcooking en directe per accedir a la gran final que tindrà lloc el 7 de maig a Les Borges Blanques (Lleida).

 

Una vintena d’alumnes de 10 escoles de cuina diferents -elegits entre mig centenar de candidats procedents de 20 centres de formació-, han estat seleccionats per cuinar a les semifinals dels premis, impulsades per l'Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) sota la seva marca de promoció de l'oli verge extra d'oliva ‘Capital de l'oli’.

 

El jurat avalua el nivell dels futurs xefs a dues semifinals: la del passat 16 de març, on van participar els alumnes de Girona i Barcelona, i la d'avui a Vila-seca (Tarragona i Lleida). L’elecció del millor estudiant de cuina de Catalunya es realitza a través d'un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘masterchef’ obert a totes les Escoles d'Hostaleria de Catalunya, públiques i privades.

 

Les proves de la primera semifinal es van celebrar a la seu de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB). Max Olivares i Ruben Wang, de l’Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB), i Seydou Drame de l’Escola d'Hostaleria Vallès Oriental-Montornès del Vallès (EHVO), són els tres classificats per la demarcació de Barcelona. Amb ells, Maimouna Mballo, de l’Escola d'Hostaleria de Girona, i David Trillo, del mateix centretots dos procedents de la província de Girona, també es van classificar per aquest ordre com els primers finalistes.

 

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, pel seu ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.


*A la fotografia de grup: David Siurana, de peu, primer per l'esquerra amb camisa negra; Víctor Royo, amb ulleres, tercer per la dreta, i Llum Oliva, primera per la dreta.

 

Llistat de semifinalistes

TARRAGONA (3)

David Siurana

Barcelona School of Tourism (CETT)


Víctor Romero

César Torrico

Escola Superior d'Hostaleria de Cambrils

 

LLEIDA (3)

Llum Oliva

María Portero

Pau Sauret

Escola Superior d'Hostaleria de Lleida

 

El jurat

President

Josep Lladonosa

 

Padrins

Sergio i Javier Torres del restaurant (Tres estrellas Michelín) ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona

 

Portaveu:

Pep Moreno del restaurant (Estrella Michelín) ‘Deliranto’ de Salou.

 

Membres:

Xavier Benet. Restaurant ‘Hostal Benet’ de Les Borges Blanques

Susanna Aragón. Restaurant ‘Cèntric Gastrobar’ de El Prat de Llobregat

Tana Collados, periodista TV3

Elena Maestre. Junta del Col.legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya

 

Xefs convidats:

Vicens Guimerà. Restaurant ‘Antic Molí’ de Ulldecona. Una Estrella Michelín.

Eduard Xatruch. Restaurant ‘Disfrutar’ de Barcelona. (Dos Estrellas Michelín)

Ferran Cerro. Restaurant ‘Ferran Cerro’ de Reus

 

Calendari

 

SEMIFINAL GIRONA I BARCELONA 

Dimecres 16 de març, de 9 a 19 hores a l’Escola ESHOB (Escola d’Hostaleria de Barcelona. Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona) 

 

FINAL DEL PREMI SOCIAL

Dimecres 22 de març, de 9 a 14 hores a la Fundació de Formació i Treball (Ramon Llull, 430-438. Sant Adrià de Besòs)

 

SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA

Diumenge 2 d’abril, de 9 a 16 hores al Auditori de Vila-seca (Plaça Frederic Montpou, 1, Vila-seca) 

 

FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES

Dilluns 17 d’abril, de 10 a 13 hores a les instal·lacions del Grup Rull (Polígon Industrial “Les Canals”, parcel·la 9, Lleida)

 

FORMACIÓ CERVESES

Dilluns 17 d’abril, de les 15:00 a les 19:00h a la fàbrica de San Miguel a Lleida.

 

FINAL PREMIS LLADONOSA I LLIURAMENT DELS PREMIS 

Diumenge 7 de maig, de 9 a 16 hores al Pavelló de l’Oli de Les Borges Blanques ( Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges Blanques, Lleida)

 

 

Patrocinadors

BRA. Parament de cuina

GRUP RULL. Cuines professionals

ARRÒS BAYO

AJUNTAMENT DE VILA-SECA

SAN MIGUEL. Begudes

CLOS GALENA. Vins

CAFÈ L’OR. Selecció de cafès

ROYAL BLISS. Tòniques i mixers

CSTY. Roba de cuina professional

MAKRO. Proveïdor d’hostaleria

ESHOB. Escola d’Hostaleria de Barcelona

 

Col·laboradors

PARÍS CONSTRUCCIONS

FUNDACIÓ FORMACIÓ I TREBALL

DIEXCA. Distribució productes d’alimentació

 

Mitjans col·laboradors

TV3

Catalunya Ràdio

Les Borges TV

 

 

Premis

Es lliurarà un primer premi a la millor creació gastronòmica, un premi social i un altre pel millor servei de sala, que consistirà en un motiu escultòric derivat de la imatge del concurs.

Beques de formació ‘Les Borges Blanques, Capital de l'Oli’

       Primer premi al millor cuiner i milloservei de sala. Stage de formació d'un any al restaurant ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona.

       Premi social: tres mesos de pràctiques al restaurant ‘Deliranto’ de Salou

 

Premis Coca-cola per als primers classificats

       Entrades per a espectacles esportius, musicals i culturals.

       Lots de productes Coca-cola.


AMB EL SUPORT de la Generalitat de Catalunya. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Comentarios

Entradas populares de este blog

David Ciurana, de Tarragona, millor estudiant de cuina de Catalunya

La Generalitat dóna suport a una nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina i sala

Els germans Torres presenten la nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina