Barcelona i Girona ja tenen els seus finalistes als III Premis Lladonosa

 

 
Semifinalistes de la demarcació de Barcelona.

Ahir, durant tot el dia, es van celebrar a Barcelona les semifinals del ‘masterchef’ català: es busca el millor estudiant de cuina de Catalunya


Semifinalistes de la demarcació de Girona.

Per a la primera prova han estat seleccionats sis joves cuiners de Girona i altres sis de Barcelona, procedents de vuit escoles

Altres quatre alumnes van concursar a la nova categoria de responsable de sala

Max Olivares y Seydou Drame, finalistes de Barcelona.

Max Olivares i Ruben Wang, de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), i Seydou Drame de l’Escola d’Hostaleria Vallès Oriental-Montornès del Vallès (EHVO), són els tres classificats per la demarcació de Barcelona per a la gran final que tindrà lloc el 7 de maig a les Borges Blanques. Amb ells, després de les proves realitzades al matí, Maimouna Mballo, de l’Escola d’Hostaleria de Girona, i David Trillo, del mateix centre, tots dos procedents de la província de Girona, també es van classificar per aquest ordre com els primers finalistes de la III edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa que es van celebrar durant tot el dia d’ahir a la seu de l’ESHOB.

                                                 Ruben Wang, tercer finalista per Barcelona.

Un total de 12 alumnes (sis de Barcelona i altres sis de Girona) de vuit escoles de cuina (cinc de Barcelona i ​​tres de Girona) han estat seleccionats per a la primera semifinal dels Premis Lladonosa, -més conegut com el ‘masterchef’ de los estudiants catalans de cuina-, impulsats per l'Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) sota la seva marca de promoció de l'oli verge extra d'oliva 'Les Borges Blanques: Capital de l 'oli'. En breu es donaran a conèixer els candidats de Lleida i Tarragona.

Maimouna Mballo i David Trillo, finalistes per Girona.

Enguany, per tal de seguir potenciant el talent gastronòmic al territori, es vol posar en valor el treball de tot l’equip que treballa a la cuina i es va crear la nova categoria de servei de sala, amb quatre estudiants de tres escoles de Barcelona que van participar a la tarda d’ahir: Raquel Fernández i Óscar Navarro, de l’ESOHB, Ton Zambrano, de la CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy, i Alex Berrocal, de l’Escola Hoteleria i Turisme de Barcelona (EHTB). Tots ells es van classificar per a la final de Les Borges.

Els quatre finalistes de Barcelona a la categoria de responsable de sala.

El jurat avalua el nivell dels futurs xefs a dues semifinals: la d'ahir, on van participar els alumnes de Girona i Barcelona, i una segona prevista el diumenge 2 d'abril al Auditori de Vila-seca on cuinaran els alumnes de Lleida i Tarragona. L’elecció de millor estudiant de cuina de Catalunya es realitza a través d’un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘masterchef’ obert a totes les Escoles d’Hostaleria de Catalunya, públiques i privades.

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, pel seu ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.


Llistat de semifinalistes

BARCELONA (6)

Arnau De Diego
(CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy)

Jordi Faust
(INS EHTB Escola Hoteleria i Turisme de Barcelona)

Seydou Drame
(EHVO Escola d’Hostaleria Vallès Oriental-Montornès del Vallès)

Max Olivares
Ruben Wang
(ESHOB Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona)

David Romero
(INS Bisbe Sivilla de Calella)

 

GIRONA (6)

David Trillo
Diao Ramatoulaye
Pau Aragón

Maimouna Mballo
(INS EHTG Hostaleria i Turisme de Girona)

Ibai García
Marc Aguado
(INS Baix Empordà de Palafrugell)

Gisela Latorre
(INS Olivar Gran de Figueres)

 

 

SALA. BARCELONA (4)

 

Ton Zambrano
(CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy)

Oscar Navarro
Raquel Fernández
(ESOHB Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona)

Alex Berrocal
(INS EHTB Escola Hoteleria i Turisme de Barcelona)

 

El jurat

President

Josep Lladonosa

 

Padrins

Sergio i Javier Torres del restaurant (Dues estrellas Michelín) ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona

 

Portaveu:

Pep Moreno del restaurant (Estrella Michelín) ‘Deliranto’ de Salou.

 

Membres:

Xavier Benet. Restaurant ‘Hostal Benet’ de Les Borges Blanques

Susanna Aragón. Restaurant ‘Cèntric Gastrobar’ de El Prat de Llobregat

Tana Collados, periodista TV3

Elena Maestre. Junta del Col.legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya

 

Xefs convidats:

Vicens Guimerà. Restaurant ‘Antic Molí’ de Ulldecona. Una Estrella Michelín.

Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona

Eduard Xatruch. Restaurant ‘Disfrutar’ de Barcelona. Una Estrella Michelín

Ferran Cerro. Restaurant ‘Ferran Cerro’ de Reus

Joel Castañé. Restaurant ‘La Boscana’ de Bellvís

Carles Flinch. Restaurant ‘Can Manel’, d’Andorra

 

Mecànica del concurs i calendari

 

Els cuiners seleccionats (dos per demarcació), més els caps de sala, competiran a la gran final que tindrà lloc el diumenge 7 de maig al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques.

 

Els aspirants han d'enviar una recepta lliure amb la fitxa tècnica i un vídeo de la seva elaboració; d'entre tots els inscrits se n'escolliran fins a sis per cada província, que passaran a un sistema d'eliminatories (semifinals) que es desenvoluparan a Barcelona (alumnes de Barcelona i Girona) el 16 de març i Vila-seca (alumnes de Tarragona i Lleida) el 2 d’abril. Allí, els aprenents hauran d'elaborar uns aperitius i un plat de creació pròpia amb oli verge extra amb Denominació d'Origen de les Borges Blanques. Els dos millors de cada demarcació tindran accés a la fase final.

 

SEMIFINAL GIRONA I BARCELONA 

Dimecres 16 de març, de 9 a 19 hores a l’Escola ESHOB (Escola d’Hostaleria de Barcelona. Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona) 

 

FINAL DEL PREMI SOCIAL

Dimecres 22 de març, de 9 a 14 hores a la Fundació de Formació i Treball (Ramon Llull, 430-438. Sant Adrià de Besòs)

 

SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA

Diumenge 2 d’abril, de 9 a 19 hores al Celler de Vila-seca (carrer dels Castillejos, 21, Vila-seca) 

 

FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES

Dilluns 17 d’abril, de 10 a 13 hores a les instal·lacions del Grup Rull (Polígon Industrial “Les Canals”, parcel·la 9, Lleida)

 

FORMACIÓ CERVESES

Dilluns 17 d’abril, de les 15:00 a les 19:00h a la fàbrica de San Miguel a Lleida.

 

FINAL PREMIS LLADONOSA I LLIURAMENT DELS PREMIS 

Diumenge 7 de maig, de 9 a 16 hores al Pavelló de l’Oli de Les Borges Blanques ( Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges Blanques, Lleida)

 

 

Patrocinadors

BRA. Parament de cuina

GRUP RULL. Cuines professionals

ARRÒS BAYO

AJUNTAMENT DE VILA-SECA

SAN MIGUEL. Begudes

CLOS GALENA. Vins

CAFÈ L’OR. Selecció de cafès

ROYAL BLISS. Tòniques i mixers

CSTY. Roba de cuina professional

MAKRO. Proveïdor d’hostaleria

ESHOB. Escola d’Hostaleria de Barcelona

 

Col·laboradors

PARÍS CONSTRUCCIONS

FUNDACIÓ FORMACIÓ I TREBALL

DIEXCA. Distribució productes d’alimentació

 

Mitjans col·laboradors

TV3

Catalunya Ràdio

Les Borges TV

 

 

Premis

Es lliurarà un primer premi a la millor creació gastronòmica, un premi social i un altre pel millor servei de sala, que consistirà en un motiu escultòric derivat de la imatge del concurs.

Beques de formació ‘Les Borges Blanques, Capital de l'Oli’

       Primer premi al millor cuiner i millor servei de sala. Stage de formació d'un any al restaurant ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona.

       Premi social: tres mesos de pràctiques al restaurant ‘Deliranto’ de Salou

 

Premis Coca-cola per als primers classificats

       Entrades per a espectacles esportius, musicals i culturals.

       Lots de productes Coca-cola.

 

Amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Comentarios

Entradas populares de este blog

David Ciurana, de Tarragona, millor estudiant de cuina de Catalunya

La Generalitat dóna suport a una nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina i sala

Els germans Torres presenten la nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina