L'Ajuntament de Vila-seca, nou 'àngel' dels Premis Lladonosa

Façana del celler noucentiste de Vila-seca, després de la seva rehabilitació. CEDIDA

L'Ajuntament de Vila-seca va participar el passat diumenge a la presentació oficial de la tercera edició dels Premis Gastronòmics Lladonosa como nou 'àngel' que dona suport als guardons. Vila-seca acollirà la semifinal amb els estudiants seleccionats de les escoles parcicipants a les províncies de Lleida i Tarragona. Tindrà lloc el diumenge, 2 de abril, de 9 a 19 hores al Celler de Vila-seca (carrer dels Castillejos, 21).

Els III Premis Gastronòmics Josep Lladonosa triaràn de nou aquest 2023 el millor estudiant de cuina de Catalunya. L’elecció es realitza a través d’un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘masterchef’ i obert a totes les Escoles d’Hostaleria de Catalunya, públiques i privades. Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, pel seu ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

Com a novetat, enguany, i per tal de seguir potenciant el talent gastronòmic es vol posar en valor a tots els integrants de la cuina i per això es crea la nova categoria de sala, per distingir i promocionar la professió de sala al nostre territori. També s’equipara la categoria social a les altres dues per tal de reconèixer l’esforç dels alumnes i les escoles participants. Per tant, hi haurà tres premis:

 

-PREMI A MILLOR CUINER

-PREMI AL MILLOR RESPONSABLE DE SALA

-PREMI SOCIAL (MILLOR CUINER)

 

Les proves dels aspirants (dues semifinals i final) es realitzan en una espectacular instal.lació del Grupo Rull, especialistes en cuines professionals, sota la supervisió del jurat, presidit pel mateix Josep Lladonosa i apadrinat pels germans Torres; els dotze finalistes triats, -tres per cada província-, cuinen en directe per a convertir-se en el millor estudiant de cuina de Catalunya.

 

Inscripcions
Poden participar els alumnes en actiu de totes les escoles d'hostaleria de Tarragona, Barcelona, Lleida i Girona. La informació, les bases i el full d'inscripció ho pots trobar a www.premislladonosa.com

Les inscripcions es podran realitzar enviant el full d'inscripció, la recepta i fotografia (o el qüestionari resolt en el cas dels participants de sala) a l'e-mail info@premislladonosa.com fins al 28 de febrer de 2023.

Calendari
Dimecres 21 de febrer, a les 10:30 h, presentació institucional a Barcelona al Dept. d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya (Gran Via de les Corts Catalans, 612-614)

SEMIFINAL GIRONA I BARCELONA
Dimecres 15 de març, de 9 a 19 h a l'escola ESHOB (Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona)

FINAL DEL PREMI SOCIAL
Dimecres 22 de març, de 9 a 14 h a la Fundació de Formació i Treball (Ramon Llull, 430-438, Sant Adrià de Besòs)

SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA
Diumenge 2 d'abril, de 9 a 19 h al Celler de Vila-seca (Carrer dels Castillejos, 21, 43480 Vila-seca, Tarragona)

FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES
Dilluns 10 d'abril, de 10 a 13 h a les instal·laciones del Grup Rull (Polígon Industrial "Les Canals", parcel·la 9, 25190 LLEIDA)

FINAL PREMIS LLADONOSA I LLIURAMENT DELS PREMIS
Diumenge 7 de maig, de 9 a 16 h al Pavelló de l'Oli de Les Borges Blanques (Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges Blanques, Lleida).

 

‘ÀNGELS’ DELS PREMIS: Bra, Grupo Rull, Bayo, Ajuntament de Vila-seca, Magna (San Miguel), Clos Galena, Cafè l’Or, Royal Bliss, Makro, Csty i ESHOB.

COL·LABORADORS: Construccions París, Diexca Grup, Tv3, Fundació Formació i Treball, Catalunya Ràdio i Les Borges Tv

AMB EL SUPORT de la Generalitat de Catalunya. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.


Comentarios

Entradas populares de este blog

David Ciurana, de Tarragona, millor estudiant de cuina de Catalunya

La Generalitat dóna suport a una nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina i sala

Els germans Torres presenten la nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina