Els germans Torres presenten la nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina


La presentació oficial dels III Premis Lladonosa ha tingut lloc al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques, amb motiu de la tradicional Fira de l'Oli, que compleix 60 anys

L’elecció del millor estudiant de cuina de Catalunya es realitza a través d'un concurs gastronòmic en directe inspirat en el conegut format televisiu

Javier Torres, que juntament amb el seu germà Sergio, ha aconseguit recentment la tercera Estrella Michelín per al seu restaurant de Barcelona, Cocina Hermanos Torres, ha estat l'encarregat de liderar l'acte central de la presentació oficial dels III Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el concurs que triarà de nou aquest 2023 el millor estudiant de cuina de Catalunya.

L’elecció es realitza a través d’un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘masterchef’ i obert a totes les Escoles d’Hostaleria de Catalunya, públiques i privades. Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, pel seu ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

Acompanyat per Pep Moreno, xef i propietari de 'Deliranto' (Salou, una Estrella Michelín); Guillem García, guanyador de la primera edició dels Premis Lladonosa, i el prestigiós xef Bonilla, de l'Escola d'Hostaleria de Lleida, el famós cuiner ha realitzat aquest matí un showcooking al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques, en el marc de la tradicional Fira de l'Oli, que compleix 60 anys.

Com a novetat, enguany, i per tal de seguir potenciant el talent gastronòmic es vol posar en valor a tots els integrants de la cuina i per això es crea la nova categoria de sala, per distingir i promocionar la professió de sala al nostre territori. També s’equipara la categoria social a les altres dues per tal de reconèixer l’esforç dels alumnes i les escoles participants. Per tant, hi haurà tres premis:

 

-PREMI A MILLOR CUINER

-PREMI AL MILLOR RESPONSABLE DE SALA

-PREMI SOCIAL (MILLOR CUINER)


L'acte ha estat presidit per l'alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, i la regidora de Promoció Cultural i Festes, Ariadna Salla, que a més ha donat la paraula al mestre Josep Lladonosa, 'ànima mater' dels guardons, que ha presentat la reedició del Gran Llibre de la Cuina Catalana, considerat com el més complet i ambiciós projecte de recopilació i descripció de la cuina tradicional catalana.

“Tornem a donar suport a aquest concurs que te com a objectiu descobrir el talent gastronòmic jove de Catalunya, potenciar la seva formació, donar a conèixer la marca LES BORGES BLANQUES, CAPITAL DE L'OLI, una marca que comunica la excel·lència dels nostres olis d'alta qualitat: olis verge extra i Prèmium”, ha explicat l’alcaldessa.

 

Les proves dels aspirants (dues semifinals i final) es realitzan en una espectacular instal.lació del Grupo Rull, especialistes en cuines professionals, sota la supervisió del jurat, presidit pel mateix Josep Lladonosa i apadrinat pels germans Torres; els dotze finalistes triats, -tres per cada província-, cuinen en directe per a convertir-se en el millor estudiant de cuina de Catalunya.

 

Inscripcions
Poden participar els alumnes en actiu de totes les escoles d'hostaleria de Tarragona, Barcelona, Lleida i Girona. La informació, les bases i el full d'inscripció ho pots trobar a www.premislladonosa.com

Les inscripcions es podran realitzar enviant el full d'inscripció, la recepta i fotografia (o el qüestionari resolt en el cas dels participants de sala) a l'e-mail info@premislladonosa.com fins al 28 de febrer de 2023.

Calendari
Dimecres 21 de febrer, a les 10:30 h, presentació institucional a Barcelona al Dept. d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya (Gran Via de les Corts Catalans, 612-614)

SEMIFINAL GIRONA I BARCELONA
Dimecres 15 de març, de 9 a 19 h a l'escola ESHOB (Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona)

FINAL DEL PREMI SOCIAL
Dimecres 22 de març, de 9 a 14 h a la Fundació de Formació i Treball (Ramon Llull, 430-438, Sant Adrià de Besòs)

SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA
Diumenge 2 d'abril, de 9 a 19 h al Celler de Vila-seca (Carrer dels Castillejos, 21, 43480 Vila-seca, Tarragona)

FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES
Dilluns 10 d'abril, de 10 a 13 h a les instal·laciones del Grup Rull (Polígon Industrial "Les Canals", parcel·la 9, 25190 LLEIDA)

FINAL PREMIS LLADONOSA I LLIURAMENT DELS PREMIS
Diumenge 7 de maig, de 9 a 16 h al Pavelló de l'Oli de Les Borges Blanques (Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges Blanques, Lleida).

 

‘ÀNGELS’ DELS PREMIS: Bra, Grupo Rull, Bayo, Ajuntament de Vila-seca, Magna (San Miguel), Clos Galena, Cafè l’Or, Royal Bliss, Makro, Csty i ESHOB.

COL·LABORADORS: Construccions París, Diexca Grup, Tv3, Fundació Formació i Treball, Catalunya Ràdio i Les Borges Tv

AMB EL SUPORT de la Generalitat de Catalunya. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Comentarios

Entradas populares de este blog

David Ciurana, de Tarragona, millor estudiant de cuina de Catalunya

La Generalitat dóna suport a una nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina i sala

Els germans Torres presenten la nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina