Tarragona i Lleida ja tenen els finalistes dels Premis Lladonosa
Dijous passat s’han celebrat al Teatre Auditori TAS de Salou les semifinals del ‘masterchef’ dels estudiants catalans de cuina
El jurat ha escogit sis finalistes de Lleida i Tarragona; Pol Llena, de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida ha guanyat les semifinals
Pol Llena, de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, y Emma González y Joel Sasot, de l'Escola de Cuina Villa Retiro de Xerta, són els tres primers classificats per a la gran final que tindrà lloc el proper 5 de maig l Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques.
Jordi Roig, també de Villa Retiro, i David Fabregat i Pau Sauret, tots dos procedents de l'Escola d'Hoteleria de Lleida, també es van classificar per aquesta final de la segona edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa a les semifinals que s’han celebrat durant tot el matí d’avui al Teatre Auditori TAS
Set estudiants, quatre de Tarragona i tres de Lleida, han mostrat la seva habilitat en un showcooking en directe que, per primera vegada, ha estat obert al públic. El xef Pep Moreno, del restaurant 'Deliranto' (una Estrella Michelín) i Javier Torres, de Cocina Hermanos Torres de Barcelona (dos Estrellas Michelín), han coordinat els membres del jurat, amb presència del seu president, Josep Lladonosa.
Com portaveu del jurat, Pep Moreno ha destacat la dificultat per triar els finalistas degut a l'elevat nivell tècnic dels plats preparats pels alumnes seleccionats. "Ha estat realment complicat triar els millors, a cada nova prova ens sorprenen per la seva creativitat i originalitat; la nostra felicitació a tots ells... seran grans cuiners", ha destacat Moreno.
Els alcaldes de Salou, Pere Granados, y de Les Borges Blanques, Núria Palau, han expressat la seva satisfacció per contribuir a la formació dels millors professionals, en col·laboració amb xefs de gran prestigi internacional, i així donar projecció a la indústria turística amb la gastronomia com a millor bandera. Ambdues localitats estan fent un gran esforç per consolidar-se entre les capitals gastronòmiques del país, amb un important calendari anual d'esdeveniments lligats a productes de primer nivell culinari.
Les proves de la primera semifinal, amb els candidats de Barcelona i Girona, es van celebrar el passat 17 de març a la seu de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB). Joan Caballo, de Barcelona School of Tourism, Hospitalty and Gastronomy (CETT), en primera posició; Raquel Fernández, de l´Escola Superior d´Hostaleria de Barcelona (ESHOB), segona; i Montserrat Balsalobre, de l'Institut Cavall Bernat, tercera, van ser els tres classificats per la demarcació de Barcelona. Gerard Collmalivern, de l'Institut Olivar Gran de Figueres, i Imane Msieh i Cinta Blanco, de l'Escola d'Hostaleria de Girona, tots procedents de la província de Girona, també es van classificar, per aquest ordre, com els altres tres finalistes.
Un total de 18 alumnes (sis de Barcelona, cinc de Girona, tres de Lleida i quatre de Tarragona) de 10 escoles de cuina diferents (quatre de Barcelona, tres de Girona, una de Lleida i dues de Tarragona), -elegits entre mig centenar de candidats procedents de 20 centres de formació-, han estat seleccionats per a les semifinals dels premis, impulsats per l'Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) sota la seva marca de promoció de l'oli verge extra d'oliva ‘Capital de l'oli’.
El jurat avalua el nivell dels futurs xefs a dues semifinals: la d'avui, amb estudiants de Lleida i Tarragona, i la primera, celebrada el passat mes de març amb alumnes de Girona i Barcelona. L’elecció de millor estudiant de cuina de Catalunya es realitza a través d’un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘masterchef’ obert a totes les Escoles d’Hostaleria de Catalunya, públiques i privades.
Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer l'any passat com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, pel seu ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.
Llistat de semifinalistes
BARCELONA (6)
INSTITUT BISBE SIVILLA DE CALELLA: Daniel Gómez
INSTITUT CAVALL BERNAT DE TERRASSA: Montserrat Balsalobre, Asier Orta
BARCELONA SCHOOL OF TOURISM, HOSPITALITY AND GASTRONOMY (CETT): Joan Caballo
ESCOLA SUPERIOR D'HOSTALERIA DE BARCELONA (ESHOB): Raquel Fernández, Max Olivares.
GIRONA (5)
INSTITUT ESCOLA D'HOSTALERIA DE GIRONA: Cinta Blanco, Ferran Claro, Imane Msieh
INS OLIVAR GRAN FIGUERES: Gerard Collmaliben
INS BAIX EMPORDÀ-PALAFRUGELL: Jordi Mont
LLEIDA (3)
ESCOLA D'HOTELERIA I TURISME DE LLEIDA: David Fabregat, Pau Sauret, Pol Llena
TARRAGONA (4)
ESCOLA DE CUINA VILLA RETIRO DE XERTA: Emma González, Joel Sasot, Jordi Roig
INSTITUT ESCOLA D'HOTELERIA I TURISME DE CAMBRILS: Albert Franquet
El jurat
President
Josep Lladonosa
Padrins
Sergio i Javier Torres del restaurant (Dues estrellas Michelín) ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona
Portaveu:
Pep Moreno del restaurant (Estrella Michelín) ‘Deliranto’ de Salou.
Membres:
Xavier Benet. Restaurant ‘Hostal Benet’ de Les Borges Blanques
Susana Aragón. Restaurant ‘Cèntric Gastrobar’ de El Prat de Llobregat
Joel Castañé. Restaurant ‘La Boscana’ de Bellvís
Carme Picas. Restaurant ‘El Ginjoler’ de Sant Feliu de Guíxols
Ferran Cerro. Restaurant ‘Ferran Cerro’ de Reus
Tana Collados, periodista
Elena Maestre. Junta del Col.legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona
Mecànica del concurs i calendari
Els dotze cuiners seleccionats competiran a la gran final que tindrà lloc el 5 de maig al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques, amb dates sempre subjectes a l'evolució de la conjuntura sanitària. Totes les proves es realitzaran sota els protocols de seguretat anti-Covid més estrictes.
Els aspirants participen en un sistema d'eliminatòries on els aprenents hauran d'elaborar en dues hores i mitja uns aperitius i un plat de creació pròpia amb oli verge extra amb Denominació d'Origen de les Borges Blanques. Els tres millors de cada demarcació tindran accés a la fase final.
SEMIFINAL GIRONA I BARCELONA (ja celebrada)
Dijous 17 de març, de 9 a 19 hores a l’Escola ESHOB (Escola d’Hostaleria de Barcelona. Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona)
FINAL DEL PREMI SOCIAL (ja celebrat)
Dimecres 23 de març, de 8 a 14 hores a la Fundació de Formació i Treball (Ramon Llull, 430-438. Sant Adrià de Besòs)
SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA (avui)
Dijous 7 d’abril, de 9 a 19 hores al Teatre Auditori de Salou TAS (Carrer de l'Advocat Gallego, 2, 43840 Salou)
FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES
Dilluns 25 d’abril, de 10 a 13 hores a les instal·lacions del Grup Rull (Polígon Industrial “Les Canals”, parcel·la 9, 25190 Lleida)
FORMACIÓ SOBRE MARIDATGE DE CERVESES
Dilluns 25 d’abril, de 15 a 19 hores a la fàbrica de San Miguel a Lleida.
FINAL PREMIS LLADONOSA I LLIURAMENT DELS PREMIS
Dijous 5 de maig, de 10 a 14 hores al Pavelló de l’Oli de Les Borges Blanques ( Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges Blanques, Lleida)
‘ÀNGELS’ DELS PREMIS: Bra, Grupo Rull, Bayo, Ajuntament de Salou, Magna (San Miguel), Clos Galena, Cafè l’Or, Royal Bliss, Makro, Csty i ESHOB.
COL·LABORADORS: Munich, Construccions París, Diexca Grup, Tv3, Fundació Formació i Treball, Catalunya Ràdio i Les Borges Tv
AMB EL SUPORT de la Generalitat de Catalunya. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
Comentarios
Publicar un comentario