Nassima Kahlioui, guanyadora del Premi Social

 


Núria Palau, alcaldessa de Les Borges Blanques, Josep Lladonosa, Nassima Kahlioui i Joan Godia.

Sis joves de Barcelona i Tarragona havien estat seleccionats per a la final, novetat de la segona edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Nassima Kahlioui, estudiant d'auxiliar de cuina a Vallsgenera dins el Centre de Noves Oportunitats del Camp de Tarragona gestionat per Fundació Intermedia i Fundació Formació i Treball, programa del Servei d'Ocupació de Catalunya, ha resultat guanyadora de la final del Premi Social que es lliura per primera vegada dins del programa dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el ‘masterchef’ que busca el millor estudiant de cuina de Catalunya. Les proves s’han celebrat durant el matí a la seu de la Fundació ‘Formació i Treball’.

Un total de sis joves de Barcelona i Tarragona (s'adjunta llista completa) havien estat seleccionats d'entre la quinzena que van presentar les seves receptes al jurat, presidit per Josep Lladonosa i liderat pels germans Torres (dues Estrelles Michelín) i Pep Moreno (una Estrella Michelín).

Aquesta segona edició dels Premis Lladonosa de 2022 compta, com a novetat, amb un apartat específic dedicat a la inclusió de les persones més desafavorides. El Premi Social s’ha obert a totes les fundacions i col·lectius de Catalunya que treballen a l'àrea de serveis socials. Està coorganitzat i recolzat pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat. Precisament ha estat el director general, Joan Godia, l'encarregat de lliurar el guardó.

En l’aspecte material, el premi consta d’una tauleta tàctil (Generalitat), una beca de formació a l'Escola Superior d'Hoteleria de Barcelona (ESHOB), un lot d'olis d'oliva verge extra (Ajuntament de Les Borges Blanques), una entrada doble per a PortAventura i una altra per a un festival de música (Royal Bliss), un kit de cuina (Bra-Monix), i un lot de llibres de gastronomia (Penguin Random House).

La Fundació Formació i Treball treballa amb els objectius de formar i inserir laboralment persones en risc d'exclusió social, així com gestionar el lliurament de roba, mobles i altres equipaments de la llar a famílies vulnerables derivades de la pròpia Càritas i dels diferents serveis socials de Barcelona.

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer l'any passat com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -com la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

Alumnes seleccionats

Centre de Noves Oportunitats. Camp de Tarragona

Adriagni Pabon

Fatima Ezahra Jermomi

Nassima Kahliou

Fundació Formació i Treball. Sant Adrià de Bessos

Oussama Alaklafri

Yousra Elmoudden

Fundació El Llindar Escola d'Hostaleria El Repartidor. L'Hospitalet de Llobregat

Dídac Ruiz

 

El jurat

President

Josep Lladonosa

Padrins

Sergio i Javier Torres del restaurant (Dues estrellas Michelín) ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona

Portaveu:

Pep Moreno del restaurant (Estrella Michelín) ‘Deliranto’ de Salou.

Membres:

Xavier Benet. Restaurant ‘Hostal Benet’ de Les Borges Blanques

Susana Aragón. Restaurant ‘Cèntric Gastrobar’ de El Prat de Llobregat

Joel Castañé. Restaurant ‘La Boscana’ de Bellvís

Carme Picas. Restaurant ‘El Ginjoler’ de Sant Feliu de Guíxols

Ferran Cerro. Restaurant ‘Ferran Cerro’ de Reus

Tana Collados, periodista

Elena Maestre. Junta del Col.legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona

 

Calendari

SEMIFINAL GIRONA I BARCELONA (ja celebrada)

Dijous 17 de març, de 9 a 19 hores a l’Escola ESHOB (Escola d’Hostaleria de Barcelona. Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona) 

FINAL DEL PREMI SOCIAL (celebrada avui)

Dimecres 23 de març, de 9 a 15,30 hores a la Fundació de Formació i Treball (Ramon Llull, 430-438. Sant Adrià de Besòs)

SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA

Dijous 7 d’abril, de 9 a 19 hores al Teatre Auditori de Salou TAS (Carrer de l'Advocat Gallego, 2, 43840 Salou) 

FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES

Dilluns 25 d’abril, de 10 a 13 hores a les instal·lacions del Grup Rull (Polígon Industrial “Les Canals”, parcel·la 9, 25190 Lleida)

FORMACIÓ SOBRE MARIDATGE DE CERVESES 

Dilluns 25 d’abril, de 15 a 19 hores a la fàbrica de San Miguel a Lleida. 

FINAL PREMIS LLADONOSA I LLIURAMENT DELS PREMIS 

Dijous 5 de maig, de 10 a 14 hores al Pavelló de l’Oli de Les Borges Blanques ( Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges Blanques, Lleida)

 

‘ÀNGELS’ DELS PREMIS: Bra, Grupo Rull, Bayo, Ajuntament de Salou, Magna (San Miguel), Clos Galena, Cafè l’Or, Royal Bliss, Makro, Csty i ESHOB.


COL·LABORADORS: Munich, Construccions París, Diexca Grup, Tv3, Fundació Formació i Treball, Catalunya Ràdio i Les Borges Tv

AMB EL SUPORT de la Generalitat de Catalunya. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

 

Comentarios

Entradas populares de este blog

La Generalitat dóna suport a una nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina i sala

David Ciurana, de Tarragona, millor estudiant de cuina de Catalunya

Els germans Torres presenten la nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina