Nassima Kahlioui, guanyadora del Premi Social
Sis joves de Barcelona i Tarragona havien estat seleccionats per a la final, novetat de la segona edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa
Nassima Kahlioui, estudiant d'auxiliar de cuina a Vallsgenera dins el Centre de Noves Oportunitats del Camp de Tarragona gestionat per Fundació Intermedia i Fundació Formació i Treball, programa del Servei d'Ocupació de Catalunya, ha resultat guanyadora de la final del Premi Social que es lliura per primera vegada dins del programa dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el ‘masterchef’ que busca el millor estudiant de cuina de Catalunya. Les proves s’han celebrat durant el matí a la seu de la Fundació ‘Formació i Treball’.
Un total de sis joves de Barcelona i Tarragona (s'adjunta llista completa) havien estat seleccionats d'entre la quinzena que van presentar les seves receptes al jurat, presidit per Josep Lladonosa i liderat pels germans Torres (dues Estrelles Michelín) i Pep Moreno (una Estrella Michelín).
Aquesta segona edició dels Premis Lladonosa de 2022 compta, com a novetat, amb un apartat específic dedicat a la inclusió de les persones més desafavorides. El Premi Social s’ha obert a totes les fundacions i col·lectius de Catalunya que treballen a l'àrea de serveis socials. Està coorganitzat i recolzat pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat. Precisament ha estat el director general, Joan Godia, l'encarregat de lliurar el guardó.
En l’aspecte material, el premi consta d’una tauleta tàctil (Generalitat), una beca de formació a l'Escola Superior d'Hoteleria de Barcelona (ESHOB), un lot d'olis d'oliva verge extra (Ajuntament de Les Borges Blanques), una entrada doble per a PortAventura i una altra per a un festival de música (Royal Bliss), un kit de cuina (Bra-Monix), i un lot de llibres de gastronomia (Penguin Random House).
La Fundació Formació i Treball treballa amb els objectius de formar i inserir laboralment persones en risc d'exclusió social, així com gestionar el lliurament de roba, mobles i altres equipaments de la llar a famílies vulnerables derivades de la pròpia Càritas i dels diferents serveis socials de Barcelona.
Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer l'any passat com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -com la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.
Alumnes seleccionats
Centre de Noves Oportunitats. Camp de Tarragona
Adriagni Pabon
Fatima Ezahra Jermomi
Nassima Kahliou
Fundació
Formació i Treball. Sant Adrià de Bessos
Oussama Alaklafri
Yousra Elmoudden
Fundació
El Llindar Escola d'Hostaleria El Repartidor. L'Hospitalet de Llobregat
Dídac Ruiz
El jurat
President
Josep Lladonosa
Padrins
Sergio i Javier Torres del restaurant (Dues estrellas Michelín) ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona
Portaveu:
Pep Moreno del restaurant (Estrella Michelín) ‘Deliranto’ de Salou.
Membres:
Xavier
Benet. Restaurant ‘Hostal Benet’ de Les Borges Blanques
Susana
Aragón. Restaurant ‘Cèntric Gastrobar’ de El Prat de Llobregat
Joel
Castañé. Restaurant ‘La Boscana’ de Bellvís
Carme
Picas. Restaurant ‘El Ginjoler’ de Sant Feliu de Guíxols
Ferran
Cerro. Restaurant ‘Ferran Cerro’ de Reus
Tana
Collados, periodista
Elena
Maestre. Junta del Col.legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya Pere Chias,
president del Gremi de Restauració de Barcelona
Calendari
SEMIFINAL GIRONA I
BARCELONA (ja celebrada)
Dijous 17 de març, de 9 a 19 hores a l’Escola ESHOB (Escola d’Hostaleria de Barcelona. Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona)
FINAL DEL PREMI SOCIAL (celebrada
avui)
Dimecres 23 de març, de 9 a 15,30 hores a la Fundació de Formació i Treball (Ramon Llull, 430-438. Sant Adrià de Besòs)
SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA
Dijous 7 d’abril, de 9 a
19 hores al Teatre Auditori de Salou TAS (Carrer de l'Advocat Gallego, 2, 43840
Salou)
FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES
Dilluns 25 d’abril, de 10 a 13 hores a les instal·lacions del Grup Rull (Polígon Industrial “Les Canals”, parcel·la 9, 25190 Lleida)
FORMACIÓ SOBRE MARIDATGE DE
CERVESES
Dilluns 25 d’abril, de 15 a 19 hores a la fàbrica de San Miguel a Lleida.
FINAL PREMIS LLADONOSA I
LLIURAMENT DELS PREMIS
Dijous 5 de maig, de 10 a
14 hores al Pavelló de l’Oli de Les Borges Blanques ( Carrer Catalunya, 14, 18,
25400 Les Borges Blanques, Lleida)
‘ÀNGELS’ DELS PREMIS: Bra, Grupo Rull, Bayo,
Ajuntament de Salou, Magna (San Miguel), Clos Galena, Cafè l’Or, Royal Bliss,
Makro, Csty i ESHOB.
COL·LABORADORS: Munich, Construccions París, Diexca Grup, Tv3, Fundació Formació i
Treball, Catalunya Ràdio i Les Borges Tv
AMB EL SUPORT de la Generalitat de Catalunya. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació
i Agenda Rural.
Comentarios
Publicar un comentario