El portaveu del jurat dels Premis Lladonosa, Pep Moreno, estrena Sol Repsol
El seu restaurant 'Deliranto' de Salou ja lluïa una Estrella Michelín
Pep Moreno és coordinador i portaveu dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, apadrinats pels famosos germans Torres (dues Estrelles Michelín), el concurs amb format ‘masterchef’ que busca el millor estudiant de cuina de Catalunya
El restaurant 'Deliranto' (Salou) de Pep Moreno, que ja llueix una Estrella Michelín, ha estat distingit aquest any per primera vegada amb Un Sol Repsol. El xef, portaveu i coordinador del jurat dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, -el ‘masterchef’ dels estudiants catalans de cuina-, ha estat capaç de crear un espai innovador que convida el comensal a protagonitzar el seu propi conte on obres cèlebres de Lewis Carroll o Charles Dickens són fonts d'inspiració dels menús.
Amb els 11 nous establiments que entren a la guia a Catalunya (83 a tot Espanya), el territori català suma un total de 99 restaurants guardonats: deu amb Tres Soles, 23 amb Dos Soles i 66 amb Un Sol. Només quatre restaurants de la província de Tarragona han estat destacats per la prestigiosa Guia Repsol 2022: dos establiments de Tarragona ciutat, l''AQ' i 'El Terrat', han estat els afortunats, al costat de l'esmentat 'Deliranto' de Salou, i 'L'Antic Molí' d'Ulldecona. En total són ja 666 restaurants els que formen part dels Soles Guia Repsol, la vocació dels quals és detectar i posar en valor el talent a la cuina.
A la recerca del millor estudiant de cuina de Catalunya
Amb l'impuls de l'Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) i l'apadrinament dels famosos germans Sergio i Javier Torres, la segona edició dels Premis Lladonosa, que consisteixen en beques formatives per als guanyadors, ret homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, entre elles la Creu de Sant Jordi, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina tradicional catalana.
L'elecció del premiat es realitza a través d'un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘masterchef’ en què poden participar totes les escoles d'hostaleria de Catalunya, públiques i privades, de grau mitjà i superior. Cada escola pot presentar tots els alumnes que consideri preparats per concursar, sempre que siguin menors de 25 anys i portin estudiant cuina més d’un any.
Pep Moreno, un dels grans artífexs del concurs, destaca l'alt nivell aconseguit pels aspirants a l'anterior edició i l'enorme dificultat que va suposar l'elecció del guanyador: “Sempre és una bona notícia que ens ho posin tan difícil a l'hora de puntuar amb justícia els plats; malgrat la joventut, aquests cuiners ja mostren una sorprenent barreja de tècnica i talent en les elaboracions”.
El jurat
President
Josep Lladonosa
Padrins
Sergio i Javier Torres del restaurant (Dues estrellas Michelín) ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona
Portaveu:
Pep Moreno del restaurant (Estrella Michelín) ‘Deliranto’ de Salou.
Membres:
Xavier
Benet. Restaurant ‘Hostal Benet’ de Les Borges Blanques
Susana
Aragón. Restaurant ‘Cèntric Gastrobar’ de El Prat de Llobregat
Joel
Castañé. Restaurant ‘La Boscana’ de Bellvís
Carme
Picas. Restaurant ‘El Ginjoler’ de Sant Feliu de Guíxols
Ferran
Cerro. Restaurant ‘Ferran Cerro’ de Reus
Tana
Collados, periodista
Elena Maestre. Junta del Col.legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona
Mecànica del concurs i calendari
Els dotze cuiners seleccionats competiran a la gran final que tindrà lloc el 5 de maig al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques, amb dates sempre subjectes a l'evolució de la conjuntura sanitària. Totes les proves es realitzaran sota els protocols de seguretat anti-Covid més estrictes.
Els aspirants han d'enviar una recepta lliure amb la fitxa tècnica i un vídeo de la seva elaboració; d'entre tots els inscrits se n'escolliran 12 per cada província, que passaran a un sistema d'eliminatòries (semifinals) que es desenvoluparan a Barcelona (alumnes de Barcelona i Girona) el 17 de març i Salou (alumnes de Tarragona i Lleida) el 7 d’abril. Allí, els aprenents hauran d'elaborar en dues hores i mitja uns aperitius i un plat de creació pròpia amb oli verge extra amb Denominació d'Origen de les Borges Blanques. Els tres millors de cada demarcació tindran accés a la fase final.
SEMIFINAL GIRONA I
BARCELONA
Dijous 17 de març, de 9 a
19 hores a l’Escola ESHOB (Escola d’Hostaleria de Barcelona. Passeig del
Taulat, 243, 08019 Barcelona)
FINAL DEL PREMI SOCIAL
Dimecres 23 de març, de 8
a 14 hores a la Fundació de Formació i Treball (Ramon Llull, 430-438. Sant
Adrià de Besòs)
SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA
Dijous 7 d’abril, de 9 a
19 hores al Teatre Auditori de Salou TAS (Carrer de l'Advocat Gallego, 2, 43840
Salou)
FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES
BORGES BLANQUES
Dilluns 25 d’abril, de 10
a 13 hores a les instal·lacions del Grup Rull (Polígon Industrial “Les Canals”,
parcel·la 9, 25190 Lleida)
FORMACIÓ SOBRE MARIDATGE DE
CERVESES
Dilluns 25 d’abril, de 15
a 19 hores a la fàbrica de San Miguel a Lleida.
FINAL PREMIS LLADONOSA I
LLIURAMENT DELS PREMIS
Dijous 5 de maig, de 10 a
14 hores al Pavelló de l’Oli de Les Borges Blanques ( Carrer Catalunya, 14, 18,
25400 Les Borges Blanques, Lleida)
Patrocinadors
BRA. Parament de cuina
GRUP
RULL. Cuines professionals
AJUNTAMENT
DE SALOU
SAN
MIGUEL. Begudes
CLOS
GALENA. Vins
CAFÈ
L’OR. Selecció de cafès
ROYAL
BLISS. Tóniques i mixers
CSTY. Roba de cuina profesional
MAKRO. Proveïdor d’hostaleria
Col·laboradors
MUNICH roba esportiva
PARÍS
CONSTRUCCIONS
FUNDACIÓ
FORMACIÓ I TREBALL
DIEXCA. Distribució productes d’alimentació
Mitjans col·laboradors
TV3
Catalunya
radio
Les Borges TV
Premis
Es lliuraran tres premis a les
millors creacions gastronòmiques que consistiran en un motiu escultòric derivat
de la imatge del concurs.
Beques de
formació ‘Les Borges Blanques, Capital de l'Oli’
·
Primer premi. Stage de
formació d'un any en el restaurant ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona.
·
Segon premi. Stage de
sis mesos en el restaurant ‘Deliranto’ de Salou
· Tercer premi. Stage de tres mesos en el restaurant ‘El Ginjoler’ de Cornellà de Sant Feliu de Guixols.
Premi ESHOB.
Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona pel primer classificat
Beca per a curs de formació.
Premis Coca-cola
per als tres primers classificats
·
Entrades per a
espectacles esportius, musicals i culturals.
·
Lots de productes
Coca-cola.
Comentarios
Publicar un comentario