Presentada la nova edició del ‘masterchef’ de les escoles d'hostaleria de Catalunya
Es busca el millor estudiant català de cuina
Els guardons, que consisteixen en beques formatives per als guanyadors en importants restaurants catalans, rendeixen homenatge a la figura del cuiner Josep Lladonosa
El director general d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Joan Godia, ha presidit aquest matí a la seu del Departament la presentació oficial de la segona edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, també conegut com el 'masterchef' dels alumnes catalans de cuina.
Amb l'impuls de l'Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) i l'apadrinament dels famosos germans Sergio i Javier Torres, els guardons, que consisteixen en beques formatives per als guanyadors, rendeixen homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938 ), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, entre elles la Creu de Sant Jordi, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina tradicional catalana.
L'elecció del premiat es realitza a través d'un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘masterchef’ en què poden participar totes les escoles d'hostaleria de Catalunya, públiques i privades, de grau mitjà i superior. Cada escola pot presentar tots els alumnes que consideri preparats per concursar, sempre que siguin menors de 25 anys i portin estudiant cuina més d'un any.
L'alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau,
ha subratllat l'objectiu de la seva Corporació en descobrir el talent
gastronòmic jove del territori, potenciar-ne la formació i donar a conèixer la
marca 'Les Borges Blanques, Capital de l'Oli': “Ens interessa explorar totes
les possibilitats d'aplicació de l'oli d'oliva al marc de la cuina catalana, i
portar aquest tresor a tots els punts de la nostra geografia a través d'aquest
concurs, que enriqueix l'enllaç entre professionals, productors i ingredients
molt valuosos del territori”.
El portaveu del jurat, el xef Estrella Michelín Pep Moreno,
ha destacat l'alt nivell aconseguit pels aspirants a la primera edició i
l'enorme dificultat que va suposar l'elecció del guanyador: “Sempre és una bona
notícia que ens ho posin tan difícil a la hora de puntuar amb justícia els
plats; malgrat la joventut, aquests cuiners ja mostren una sorprenent barreja
de tècnica i talent en les elaboracions”.
A més dels esmentats anteriorment, han assistit a l'acte l'alcalde de Salou, Pere Granados, i el regidor de Promoció Econòmica, Hèctor Maiquez, així com la regidora de Promoció Cultural de les Borges Blanques, Ariadna Salla, en representació de tots els 'àngels' (patrocinadors i col·laboradors) que permeten tirar endavant la complexa logística del concurs.
El jurat
President
Josep Lladonosa
Padrins
Sergio i Javier Torres del restaurant (Dues estrellas Michelín) ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona
Portaveu:
Pep Moreno del restaurant (Estrella Michelín) ‘Deliranto’ de Salou.
Membres:
Xavier
Benet. Restaurant ‘Hostal Benet’ de Les Borges Blanques
Susana
Aragón. Restaurant ‘Cèntric Gastrobar’ de El Prat de Llobregat
Joel
Castañé. Restaurant ‘La Boscana’ de Bellvís
Carme
Picas. Restaurant ‘El Ginjoler’ de Sant Feliu de Guíxols
Ferran
Cerro. Restaurant ‘Ferran Cerro’ de Reus
Tana
Collados, periodista
Elena Maestre. Junta del Col.legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona
Mecànica del concurs i calendari
Els dotze cuiners seleccionats competiran a la gran final que tindrà lloc el 5 de maig al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques, amb dates sempre subjectes a l'evolució de la conjuntura sanitària. Totes les proves es realitzaran sota els protocols de seguretat anti-Covid més estrictes.
Els aspirants han d'enviar una recepta lliure amb la fitxa tècnica i un vídeo de la seva elaboració; d'entre tots els inscrits se n'escolliran 12 per cada província, que passaran a un sistema d'eliminatòries (semifinals) que es desenvoluparan a Barcelona (alumnes de Barcelona i Girona) el 17 de març i Salou (alumnes de Tarragona i Lleida) el 7 d’abril. Allí, els aprenents hauran d'elaborar en dues hores i mitja uns aperitius i un plat de creació pròpia amb oli verge extra amb Denominació d'Origen de les Borges Blanques. Els tres millors de cada demarcació tindran accés a la fase final.
SEMIFINAL GIRONA I
BARCELONA
Dijous 17 de març, de 9 a 19 hores a l’Escola ESHOB (Escola d’Hostaleria de Barcelona. Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona)
FINAL DEL PREMI SOCIAL
Dimecres 23 de març, de 8 a 14 hores a la Fundació de Formació i Treball (Ramon Llull, 430-438. Sant Adrià de Besòs)
SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA
Dijous 7 d’abril, de 9 a 19 hores al Teatre Auditori de Salou TAS (Carrer de l'Advocat Gallego, 2, 43840 Salou)
FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES
BORGES BLANQUES
Dilluns 25 d’abril, de 10 a 13 hores a les instal·lacions del Grup Rull (Polígon Industrial “Les Canals”, parcel·la 9, 25190 Lleida)
FORMACIÓ SOBRE MARIDATGE DE
CERVESES
Dilluns 25 d’abril, de 15 a 19 hores a la fàbrica de San Miguel a Lleida.
FINAL PREMIS LLADONOSA I
LLIURAMENT DELS PREMIS
Dijous 5 de maig, de 10 a 14 hores al Pavelló de l’Oli de Les Borges Blanques ( Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges Blanques, Lleida)
Patrocinadors
BRA. Parament de cuina
GRUP
RULL. Cuines professionals
AJUNTAMENT
DE SALOU
SAN
MIGUEL. Begudes
CLOS
GALENA. Vins
CAFÈ
L’OR. Selecció de cafès
ROYAL
BLISS. Tóniques i mixers
CSTY. Roba de cuina profesional
MAKRO. Proveïdor d’hostaleria
Col·laboradors
MUNICH roba esportiva
PARÍS
CONSTRUCCIONS
FUNDACIÓ
FORMACIÓ I TREBALL
DIEXCA. Distribució productes d’alimentació
Mitjans col·laboradors
TV3
Catalunya
radio
Les
Borges TV
Premis
Es lliuraran tres premis a les
millors creacions gastronòmiques que consistiran en un motiu escultòric derivat
de la imatge del concurs.
Beques de
formació ‘Les Borges Blanques, Capital de l'Oli’
·
Primer premi. Stage de
formació d'un any en el restaurant ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona.
·
Segon premi. Stage de
sis mesos en el restaurant ‘Deliranto’ de Salou
· Tercer premi. Stage de tres mesos en el restaurant ‘El Ginjoler’ de Cornellà de Sant Feliu de Guixols.
Premi ESHOB.
Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona pel primer classificat
Beca per a curs de formació.
Premis Coca-cola
per als tres primers classificats
·
Entrades per a
espectacles esportius, musicals i culturals.
·
Lots de productes
Coca-cola.
Comentarios
Publicar un comentario