Els dotze finalistes escalfen els fogons

    Imatge de grup de la sessió de formació impartida a les instal·lacions de el Grup Rull a Lleida.

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa escolliran el proper 25 de maig a Les Borges Blanques la millor promesa de la cuina catalana a través d'un concurs gastronòmic

Les instal·lacions de el Grup Rull a Lleida han acollit la presentació dels dotze finalistes dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, que han participat en una sessió formativa -sota un format de showcooking- impartida pels xefs Josep Moreno (Deliranto , Salou, una estrella Michelín) i Xavier Benet (Hostal Benet, Les Borges Blanques, Guía Michelín), que han mostrat als joves candidats el correcte tractament de l'or líquid de la zona, l'excepcional oli d'oliva verge extra que es produeix a Les Borges Blanques. També s’ha presentat físicament el guardó, especialment creat per l’ocasió, que serà lliurat al vencedor del concurs.

    Guardó-joia creat especialment per als Premis Gastronòmics Josep Lladonosa. 

El Pavelló de l'Oli de Les Borges Blanques
acollirà el proper 25 de maig la gran final dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el ‘màster xef’ de les Escoles d’Hostaleria de Catalunya. Durant tot el matí, els dotze xefs elegits prepararan -en dues tandes de sis- la seva pròpia versió d'un arròs amb els mateixos ingredients base, però cada un d’ells amb el seu toc personal. Després del tast, la decisió del jurat està prevista a primera hora de la tarda.

Els finalistes, que van cuinar a les semifinals un aperitiu i un plat autòcton tradicional per posar en valor durant la seva elaboració l'excepcional oli verge extra de les Borges Blanques, són els següents:

 

GIRONA

Primer classificat: Josep Lozano, de l’Escola d’Hostaleria de Girona

Segon: Ferran Repullo, de l'Institut Olivar Gran de Figueres

Tercer: Aleix Omedes també de l’Escola de Girona

LLEIDA

Primer classificat: Esher Subias, de l’Escola d’Hostaleria de Lleida

Segon: Eusebi Juanpere, de l’Escola d’Hostaleria de Lleida

Tercer: Jordi Gregori, de l’Escola d’Hostaleria de Lleida

TARRAGONA

Primer classificat: Joan Zamorano, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils

Segon: Joan Taltavull, de l’Escola Villa Retiro (Xerta)

Tercer: Guillem Garcia, de l’Escola Villa Retiro (Xerta)

BARCELONA

Primer classificat: Irene Gil, de l’Escola d’Hostaleria de Barcelona

Segon: Raquel Fernández, de l’Escola d’Hostaleria de Barcelona

Tercer: Fernando Kügerl, de l'Institut Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat

Els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, amb l'impuls de l'Ajuntament de Les Borges Blanques (Lleida) i l'apadrinament dels famosos germans Torres, neixen com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre elles la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

L'accés a la final ha requerit una complexa logística al llarg dels mesos de març i abril en que s'han celebrat presencialment les semifinals a les quatre capitals catalanes amb un total de 28 candidats. El jurat ha volgut reconèixer expressament l’alt nivell de tots els participants -preseleccionats a través de vídeo-receptes-, que han estat els següents:

GIRONA

Cinta Blanco, de l'Institut Escola d'Hostaleria de Girona; Agustí Albó per l'Institut Baix Empordà de Palafrugell; i Alberto Francisco, Jordi Llagostera i Pol Pernal de l'Institut Abat Oliva de Ripoll.

LLEIDA

Abel Pallarols, Ana Guirado, Jan Asensio i Nil Garrofé, de l’Escola d’Hostaleria de Lleida

TARRAGONA

César Torrico (Escola d’Hostaleria de Cambrils) i Enrique Jorge (Villa Retiro).

BARCELONA

Carlos Fernández, Antonio Castillo i Darwin Cárdenas, també de l’Escola d’Hostaleria de Barcelona, amb Eric Montes, de Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi i Iván Cuenca, de l’Escola d’Hoteleria Joviat de Manresa

Els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, amb l'impuls de l'Ajuntament de Les Borges Blanques (Lleida) i l'apadrinament dels famosos germans Torres, neixen com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre elles la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

El jurat ha estat integrat pel mateix Josep Lladonosa; els germans Torres, del restaurant ‘Cuina Torres’ de Barcelona (dues estrelles Michelin); Josep Moreno, del restaurant ‘Deliranto’ de Salou (una estrella Michelin); Carme Picas, del restaurant ‘El Ginjoler’ de Sant Feliu de Guixols, membre del col·lectiu de ‘Cuineres i Cuiners Km. 0 de Catalunya; Xavier Benet, del restaurant ‘Benet’ de Les Borges Blanques (Guia Michelin), Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona i la nutricionista Elena Maestre Gonzalez, membre de la Junta del Col·legi de Dietistes Nutricionistes de Catalunya, professora de la Facultat de Medicina i ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona i vicedirectora del StartUB. Aquest selecte grup de professionals ha valorat aspectes com el sabor, la textura, l'aroma, la presentació o la innovació per a atorgar la puntuació.

L'organització i gestió d'aquesta primera edició dels Premis Josep Lladonosa només s’ha pogut portar endavant gràcies a l'impuls i al compromís mostrat per importants marques vinculades al món de la gastronomia, que van participar el passat mes de desembre en la presentació oficial dels guardons, presidida per la consellera d'Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, i l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir.

Principals patrocinadors

ALDI

LLET NOSTRA

BRA

GRUP RULL

COCA-COLA

CLOS GALENA

CSTY

TARRAGONA TURISME

DIEXCA

AB

SP ACTIVA

ARRÒS BAYO

Comentarios

Entradas populares de este blog

David Ciurana, de Tarragona, millor estudiant de cuina de Catalunya

Masterclass per als finalistes

La Generalitat dóna suport a una nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina i sala