Vuit estudiants de Barcelona tanquen les semifinals del ‘màster xef’ dels alumnes catalans de cuina

 

                                                Imatge de les semifinals celebrades a Girona.

L'elecció del millor estudiant de cuina de Catalunya es realitza a través d'un concurs gastronòmic

L’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB, Passeig del Taulat 243) acollirà el proper 27 d’abril la quarta i última semifinal dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el ‘màster xef’ de les Escoles d’Hostaleria de Catalunya. Les altres tres tindran lloc a Girona (ja celebrada el 24 de març), Lleida (13 d'abril) i Tarragona (20 d'abril) amb dates sempre subjectes a l'evolució de la conjuntura sanitària. Lògicament, totes les proves es realitzaran sota els més estrictes protocols de seguretat anti-Còvid.

L'elecció del millor estudiant de cuina de Catalunya es realitza a través d'un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘màster xef’ i obert a totes les escoles d'hostaleria de Catalunya, públiques i privades. El jurat ha seleccionat a vuit candidats de Barcelona, dels quals un màxim de tres passaran a la fase final que se celebrarà al maig al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques. Els escollits per les semifinals cuinaran un aperitiu i un plat autòcton principal que durant la seva elaboració posi en valor l'excepcional oli verge extra de Les Borges Blanques.

Els semifinalistes per Barcelona són cinc alumnes de l’ESHOB: Carlos Fernández, per al seu suquet de rap i marisc; Raquel Fernández, amb uns lletons de mar i muntanya; Irene Gil  -combinació de poma, bacallà i olives negres en diferents textures-; Antonio Castillo -pollastre farcit de gambes i ceps-; i Darwin Cárdenas -arròs de conill amb caragols-. Els acompanyen Fernando Kügerl i el seu colomí amb demi-glace d’au a la taronja, del Institut Martí Dot de Sant Feliu de LlobregatEric Montes, de Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi -harmonia del Mediterrani-; i Iván Cuenca, de l’Escola d’Hoteleria Joviat de Manresa, amb una altra personal versió del mar i muntanya 

Els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, amb l'impuls de l'Ajuntament de Les Borges Blanques (Lleida) i l'apadrinament dels famosos germans Torres, neixen com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre elles la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

El jurat està integrat pel mateix Josep Lladonosa; els germans Torres, del restaurant ‘Cuina Torres’ de Barcelona (dues estrelles Michelin); Josep Moreno, del restaurant ‘Deliranto’ de Salou (una estrella Michelin); Carme Picas, del restaurant ‘El Ginjoler’ de Sant Feliu de Guixols, membre del col·lectiu de ‘Cuineres i Cuiners Km. 0 de Catalunya; Xavier Benet, del restaurant ‘Benet’ de Les Borges Blanques (Guia Michelin), Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona i la nutricionista Elena Maestre Gonzalez, membre de la Junta del Col·legi de Dietistes Nutricionistes de Catalunya, professora de la Facultat de Medicina i ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona i vice-directora del StartUB. Aquest selecte grup de professionals valorarà aspectes com el sabor, la textura, l'aroma, la presentació o la innovació per a atorgar la puntuació.

L'organització i gestió d'aquesta primera edició dels Premis Josep Lladonosa només s’ha pogut portar endavant gràcies a l'impuls i al compromís mostrat per importants marques vinculades al món de la gastronomia, que van participar el passat mes de desembre en la presentació oficial dels guardons, presidida per la consellera d'Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, i l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir.


Principals patrocinadors

ALDI

LLET NOSTRA

BRA

GRUP RULL

COCA-COLA

CLOS GALENA

CSTY

TARRAGONA TURISME

DIEXCA

AB

SP ACTIVA

Comentarios

Entradas populares de este blog

Els ‘àngels’ dels premis Josep Lladonosa: Clos Galena

Els ‘àngels’ dels Premis Josep Lladonosa: Patronat Municipal de Turisme de Tarragona

Benvinguts als I Premis Gastronòmics Josep LLadonosa