Joan Zamorano, Joan Taltavull i Guillem Garcia, finalistes per Tarragona
Tres representants de Tarragona passen a la final del ‘màster xef’ dels alumnes catalans de cuina
Cinc joves de les escoles de cuina de Tarragona
han mostrat el seu talent avui a la tercera semifinal del Premis Gastronòmics
Josep Lladonosa
L'elecció del millor estudiant de
cuina de Catalunya es realitza a través d'un concurs gastronòmic
El Palau de Congressos de Tarragona ha acollit aquest matí la tercera de les quatre semifinals dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el ‘màster xef’ de les Escoles d’Hostaleria de Catalunya. Joan Zamorano, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils; Joan Taltavull, i Guillem Garcia, tot dos de l’Escola Villa Retiro (Xerta), han estat -per aquest ordre- els joves xefs que competiran amb els millors estudiants de Catalunya a la gran final que se celebrarà al maig al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques.
Amb els tres primers classificats en aquesta semifinal
han participat els també seleccionats César Torrico (Escola d’Hostaleria de
Cambrils) i Enrique Jorge (Villa Retiro). Tots
els
candidats han treballat un aperitiu i un plat autòcton principal per posar en
valor l'excepcional oli verge extra de Les Borges Blanques.
Els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, amb
l'impuls de l'Ajuntament de Les Borges Blanques (Lleida) i l'apadrinament dels
famosos germans Torres, neixen com a homenatge a la figura del cuiner català
Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica
mediterrània amb nombroses distincions, -entre elles la Creu de Sant
Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la
cuina catalana.
El jurat ha estat integrat pel mateix Josep
Lladonosa; els germans Torres, del restaurant ‘Cuina Torres’ de Barcelona (dues
estrelles Michelin); Josep Moreno, del restaurant ‘Deliranto’ de Salou (una
estrella Michelin); Carme Picas, del restaurant ‘El Ginjoler’ de Sant Feliu de
Guixols, membre del col·lectiu de ‘Cuineres i Cuiners Km. 0 de Catalunya;
Xavier Benet, del restaurant ‘Benet’ de Les Borges Blanques (Guia Michelin),
Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona i la nutricionista
Elena Maestre Gonzalez, membre de la Junta del Col·legi de Dietistes
Nutricionistes de Catalunya, professora de la Facultat de Medicina i ciències
de la Salut de la Universitat de Barcelona i vicedirectora del StartUB. Aquest
selecte grup de professionals ha valorat aspectes com el sabor, la textura,
l'aroma, la presentació o la innovació per a atorgar la puntuació.
Després de les ja celebrades a Girona el 24 de març i a
Lleida el 13 d’abril, l’última semifinal tindrà lloc a Barcelona el proper 27
d'abril, amb dates sempre subjectes a l'evolució de la conjuntura sanitària.
Lògicament, totes les proves es realitzan sota els més estrictes protocols de
seguretat anti-Còvid supervisats per la mutua SP Activa.
L'organització
i gestió d'aquesta primera edició dels Premis Josep Lladonosa només s’ha pogut
portar endavant gràcies a l'impuls i al compromís mostrat per importants
marques vinculades al món de la gastronomia, que van participar el passat mes
de desembre en la presentació oficial dels guardons, presidida per la
consellera d'Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, i l'alcalde de les
Borges Blanques, Enric Mir.
Principals
patrocinadors
ALDI
LLET NOSTRA
BRA
GRUP RULL
COCA-COLA
CLOS GALENA
CSTY
TARRAGONA TURISME
DIEXCA
AB
SP ACTIVA
Comentarios
Publicar un comentario