Set estudiants de Lleida aspiren a guanyar el ‘màster xef’ dels alumnes catalans de cuina
Els germans Torres amb el Josep Lladonosa a l'acte de presentació dels guardons.
Comencen les semifinals dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa
L'elecció del millor estudiant de cuina de Catalunya es realitza a través d'un concurs gastronòmic
L'Escola d'Hostaleria i Turisme de Lleida acollirà el
proper 13 d’abril la segona de les quatre semifinals dels Premis Gastronòmics
Josep Lladonosa, el ‘màster xef’ de les Escoles d’Hostaleria de Catalunya. Les
altres tres tindran lloc a Girona (24 de març), Tarragona (20 d'abril) i
Barcelona (27 d'abril) amb dates sempre subjectes a l'evolució de la conjuntura
sanitària. Lògicament, totes les proves es realitzaran sota els més estrictes
protocols de seguretat anti-Còvid.
L'elecció del millor estudiant de cuina de Catalunya es
realitza a través d'un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘màster
xef’ i obert a totes les escoles d'hostaleria de Catalunya, públiques i
privades. El jurat ha seleccionat a set candidats de Lleida, dels quals un
màxim de tres passaran a la fase final que se celebrarà al maig al Pavelló
de l'Oli de les Borges Blanques. Els escollits per les semifinals cuinaran
un aperitiu i un plat autòcton principal que durant la seva elaboració posi en
valor l'excepcional oli verge extra de Les Borges Blanques.
Els elegits en representació de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Lleida són Abel Pallarols,
per el seu fricandó de vedella; Ana Guirado, amb uns sugerents raviolis
líquids de bacallà; Esther Subias, que va presentar un arròs de
conill i faves a la catalana; Eusebi Juanpere és el quart escollit
gràcies a una actualització del pollastre a la catalana; el cinquè, Jan
Asensio, va presentar la seva interpretació del bacallà de Can Felip.
Jordi Gregori -sopa de ceba amb pa i oli- i Nil Garrofé -arengada
de la costa- son els dos últims semifinalistes.
Els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, amb
l'impuls de l'Ajuntament de Les Borges Blanques (Lleida) i l'apadrinament dels
famosos germans Torres, neixen com a homenatge a la figura del cuiner català
Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica
mediterrània amb nombroses distincions, -entre elles la Creu de Sant
Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la
cuina catalana.
El jurat està integrat pel mateix Josep Lladonosa,
xef del restaurant ‘7 portes’ de Barcelona; els germans Torres, del restaurant
‘Cuina Torres’ de Barcelona (dues estrelles Michelin); Josep Moreno, del
restaurant ‘Deliranto’ de Salou (una estrella Michelin); Carme Picas, del
restaurant ‘El Ginjoler’ de Sant Feliu de Guixols, membre del col·lectiu de
‘Cuineres i Cuiners Km. 0 de Catalunya; Xavier Benet, del restaurant ‘Benet’ de
Les Borges Blanques (Guia Michelin), Pere Chias, president del Gremi de
Restauració de Barcelona i la nutricionista Elena Maestre Gonzalez, membre de
la Junta del Col·legi de Dietistes Nutricionistes de Catalunya, professora de
la Facultat de Medicina i ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona i
vice-directora del StartUB. Aquest selecte grup de professionals valorarà
aspectes com el sabor, la textura, l'aroma, la presentació o la innovació per a
atorgar la puntuació.
L'organització
i gestió d'aquesta primera edició dels Premis Josep Lladonosa només s’ha pogut
portar endavant gràcies a l'impuls i al compromís mostrat per importants
marques vinculades al món de la gastronomia, que van participar el passat mes
de desembre en la presentació oficial dels guardons, presidida per la
consellera d'Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, i l'alcalde de les
Borges Blanques, Enric Mir.
Principals
patrocinadors
ALDI
LLET NOSTRA
BRA
GRUP RULL
COCA-COLA
CLOS GALENA
CSTY
TARRAGONA TURISME
DIEXCA
AB
SP ACTIVA
Comentarios
Publicar un comentario