Comencen les semifinals

Vuit estudiants de les escoles de cuina de Girona busquen el seu lloc a la gran final

Reunió virtual del jurat per a la selecció dels candidats a les semifinals de Girona.

 L'Institut Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona (carrer Josep Viader i Moliner, 11) acollirà el proper 24 de març la primera de les quatre semifinals dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el ‘màster xef’ de les Escoles d’Hostaleria de Catalunya. Les altres tres tindran lloc a Lleida (13 d'abril), Tarragona (20 d'abril) i Barcelona (27 d'abril) amb dates sempre subjectes a l'evolució de la conjuntura sanitària. Lògicament, totes les proves es realitzaran sota els més estrictes protocols de seguretat anti-Còvid.

L'elecció del millor estudiant de cuina de Catalunya es realitza a través d'un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘màster xef’ i obert a totes les Escoles d'Hostaleria de Catalunya, públiques i privades. El jurat ha seleccionat a vuit candidats de Girona, dels quals un màxim de tres passaran a la fase final que se celebrarà al maig al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques. Els escollits per les semifinals cuinaran un aperitiu i un plat autòcton principal que durant la seva elaboració posi en valor l'excepcional oli verge extra de les Borges Blanques.

Els elegits en representació de l'Institut Escola d'Hostaleria de Girona són Aleix Omedes, per la seva particular versió dels fetuccini a la carbonara; Cinta Blanco, amb una deconstrucció del guisat de pollastre amb patates i farcellets de col; i Janira Quintana, que va presentar un tajine de pollastre amb escamarlans. Agustí Albó, de l'Institut Baix Empordà de Palafrugell és el quart escollit gràcies al seu bacallà amb samfaina i musselina d'all. L'Institut Abat Oliva de Ripoll tindrà tres estudiants: Alberto Francisco -taco de poltre del Ripollès amb arrels de temporada-; Jordi Llagostera -caneló de senglar-; i Pol Pernal -carré de xai amb salsa de mel i romaní-. Finalment, Ferran Repullo i el seu lingot confitat de xai amb remolatxa i mostassa representa l'Institut Olivar Gran de Figueres.

Els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, amb l'impuls de l'Ajuntament de Les Borges Blanques (Lleida) i l'apadrinament dels famosos germans Torres, neixen com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre elles la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

Els germans Torres amb Josep Lladonosa durant la presentació dels Premis Gastronòmics.

El jurat està integrat pel mateix Josep Lladonosa, xef del restaurant ‘7 portes’ de Barcelona; els germans Torres, del restaurant ‘Cuina Torres’ de Barcelona (dues estrelles Michelin); Josep Moreno, del restaurant ‘Deliranto’ de Salou (una estrella Michelin); Carme Picas, del restaurant ‘El Ginjoler’ de Sant Feliu de Guixols, membre del col·lectiu de ‘Cuineres i Cuiners Km. 0 de Catalunya; Xavier Benet, del restaurant ‘Benet’ de Les Borges Blanques (Guia Michelin), Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona i la nutricionista Elena Maestre Gonzalez, membre de la Junta del Col·legi de Dietistes Nutricionistes de Catalunya, professora de la Facultat de Medicina i ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona i vicedirectora del StartUB. Aquest selecte grup de professionals valorarà aspectes com el sabor, la textura, l'aroma, la presentació o la innovació per a atorgar la puntuació.


Comentarios

Entradas populares de este blog

David Ciurana, de Tarragona, millor estudiant de cuina de Catalunya

Masterclass per als finalistes

La Generalitat dóna suport a una nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina i sala