Els ‘àngels’ dels premis Josep Lladonosa: Clos Galena




L'organització i gestió d'aquesta primera edició dels Premis Josep Lladonosa només s’ha pogut dur endavant gràcies a l'impuls i al compromís mostrat per importants marques vinculades al món de la gastronomia.

Cadascuna d'elles ha aportat el seu granet de sorra per construir un castell que confiem es vagi consolidant en les properes edicions d'una cita dissenyada per escollir el millor estudiant de cuina de Catalunya.

Els representants dels nostres 'àngels' van anar la setmana passada a la presentació oficial dels guardons, presidida per la consellera d'Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, i l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir.

En les properes setmanes us anirem presentant, un per un, als nostres estimats 'àngels'. Comencem per Merche Dalmau i Clos Galena:


CLOS GALENA

Aquest celler del Priorat és conegut per portar el seu vi als Nobel, Nova York o Xangai.

Sota la direcció de Merche Dalmau, Clos Galena, creada el 1999 i amb els primers vins que es van comercialitzar el 2002, ha fet el salt definitiu a l'exportació, ha apostat per l'enoturisme i s'ha distingit per maridar vi i art amb el seu projecte ‘Art, vi i territori’ en el qual treballen amb artistes catalans que pinten col·leccions limitades de quadres originals en les caixes de fusta de la marca Clos Galena.

El celler, que ha presentat els seus vins a Nova York, Moscou o Xangai i que fa tres anys es va servir en el tradicional banquet que es fa en honor dels guardonats amb el Premi Nobel, exporta de forma habitual a trenta països un 70% de la producció, que és del voltant de 145.000 ampolles.

Clos Galena és un dels patrocinadors dels primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa que, apadrinats pels famosos germans Torres, es van presentar la setmana pasada i reconeixeran les millors propostes d'alumnes d'escoles d'hostaleria i turisme de Catalunya.

A les portes d'un Nadal tan atípic com especial, Clos Galena ha reafirmat el seu compromís solidari amb dues iniciatives. D'una banda, destinant al Banc d'Aliments de les comarques de Tarragona un euro de cada ampolla venuda de l'últim vi que ha llançat, l'edició especial de ‘Secrets de Mar’, que porta per nom ‘Secrets de Casa Navàs’ per promoure una de les joies modernistes de Reus i de tot Europa, obra de Lluís Domènech i Muntaner.

De moment ja porta venudes 2.800 ampolles i és la seva particular granet de sorra a un any extremadament difícil per a tots els sectors econòmics i, en particular també per al vitivinícola, que a més de patir en primera persona el tancament d'hotels i restaurants durant el confinament i recentment, durant la segona onada de la pandèmia, s'ha vist colpejat per la plaga del mildiu.

No és l'única iniciativa solidària d'aquest celler del Molar que també elabora vins a les DO Montsant i Terra Alta i que pren el nom del mineral principal que s'obtenia en les mines històriques de Priorat. Farmacèutica de formació i professió i neòfita en el món del vi, Merche Dalmau, -que va agafar les regnes del negoci després de la mort del seu marit, el també farmacèutic Miquel Pérez, l'abril de l'any 2013-, col·labora amb el Club Rotary de Tarragona, el degà dels clubs rotaris a la ciutat, amb un altre dels seus vins, el Crossos, en l'erradicació de la pòlio, una malaltia d'abast mundial que afecta sobretot els nens menors de cinc anys i que és causant de paràlisi i, potencialment, pot ser mortal.

Precisament amb aquest vi, amb el qual es van estrenar a la DO Montsant, Clos Galena va guanyar l'any passat la Medalla d'or del Concours Mondial de Bruxelles i aquest 2020 han estat notícia al diari nord-americà The New York Times. Per cada ampolla de Crossos adquirida es destina un euro a entitats socials del territori i un euro a la campanya End Polio Now.

Texte: Núria Pèrez. Diari de Tarragona


Principals patrocinadors

ALDI

LLET NOSTRA

BRA

GRUP RULL

COCA-COLA

CLOS GALENA

CSTY

TARRAGONA TURISME

DIEXCA

AB

SP ACTIVA

Comentarios

Entradas populares de este blog

David Ciurana, de Tarragona, millor estudiant de cuina de Catalunya

Masterclass per als finalistes

La Generalitat dóna suport a una nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina i sala