Benvinguts als I Premis Gastronòmics Josep LLadonosa



Una vegada Josep LLadonosa i Giró va dir: "La cuina de qualsevol país rau, sense cap dubte, en la tasca acomplerta pels seus habitants amb vista a convertir en exquisit i abellidor un simple mitjà de subsistència o aliment, tot emprant per a això la imaginació i també la sensibilitat..." . És aquesta imaginació i sensibilitat, en relació a la tradició de cuina catalana i als productes del territori (en especial l'oli de Les Borges Blanques), la que volem estimular amb la creació d'aquests Premis de Gastronomia. Aquests Premis són un rendit homenatge a la figura del reconegut xef Josep Lladonosa, figura cabdal per entendre la cuina catalana (que ha descrit i analitzat al llarg de més de quaranta llibres temàtics). La iniciativa està impulsada per l'Ajuntament de les Borges Blanques i està apadrinada pels xefs Germans Torres (Sergio i Javier). Tot això que us explico hauria estat impossible sense el suport dels Àngels, aquests àngels amb majúscula tenen nom: Bra-Monix, Llet Nostra, Coca-Cola, Grup Rull, Aldi, Clos Galena, Csty, TV3 i Catalunya Ràdio. Gràcies. Us convidem a seguir l'esdeveniment, que relatarem puntualment en aquest Bloc. També podeu obtenir informació al web www.premislladonosa.com. Una forta abraçada a tots vosaltres, cuiners de totes les edats i espècies.


Comentarios

  1. Em dic Joaquim Llamusí, sóc de Vilanova i la Geltrú, tinc 58 anys i vaig ser alumne d'en Josep Lladonosa en l'escola Robert de Nola a Barcelona. Des d'aleshores no l'he tornat a veure però el recordo amb molta estima.

    Us vull agrair aquesta iniciativa perquè en Josep és el GRAN MESTRE DE LA CUINA CATALANA.

    Feu-li arribar la meva felicitació per aquest reconeixement i una enorme abraçada.

    ResponderEliminar
  2. Bones, Joaquim. Disculpa que no et hàgim respost abans. No et preocupres, traslladarem la teva mostra d'afecte al Josep, estic segur que agrairà el teu record. Potser podeu recuperar el contacte. Una abraçada. Et passo un enllaç amb la presentació d'air: https://www.youtube.com/watch?v=YjGt4rJK_pw&feature=youtu.be&ab_channel=PREMISLLADONOSA

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

David Ciurana, de Tarragona, millor estudiant de cuina de Catalunya

Masterclass per als finalistes

La Generalitat dóna suport a una nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina i sala