Masterclass per als finalistes
Pep Moreno i Xavi Benet han mostrat als alumnes el
potencial gastronòmic de l’oli d’oliva virgen extra de Les Borges Blanques
També han rebut una classe magistral de maridatge de
cerveses a San Miguel Lleida
A les semifinals van ser seleccionats per a les proves 18
alumnes de 11 escoles catalanes
Els vuit alumnes finalistes dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa han assistit avui, a la seu central de les instal·lacions del Grup Rull (Lleida), a una masterclass de formació sobre l'oli verge extra de Les Borges Blanques a càrrec dels membres del jurat Pep Moreno i Xavier Benet. A la tarda també han rebut una classe magistral de maridatge de cerveses a la seu de la fàbrica de Sant Miguel Lleida.
El jurat va avaluar el nivell dels futurs xefs a dues semifinals,
una per Tarragona i Lleida, i una altra per Barcel-ona i Girona. David Siurana, natural de Tarragona i format a la
Barcelona School of Tourism (CETT); Víctor Royo, de l’Escola
Superior d'Hostaleria de Cambrils; i Llum Oliva, de l’Escola Superior
d'Hostaleria de Lleida, van ser els classificats a la semifinal més recent, celebrada al Auditori Josep
Carreras de Vila-seca el passat 2 d’abril. Tots tres van mostrar la seva habilitat en
un showcooking en directe obert al públic.
Les proves de la primera semifinal, amb els candidats de Barcelona i Girona, van tindre lloc el 16 de març a la seu de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB). Max Olivares i Ruben Wang, de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), i Seydou Drame de l’Escola d’Hostaleria Vallès Oriental-Montornès del Vallès (EHVO), van ser els tres classificats per la demarcació de Barcelona. Maimouna Mballo, de l’Escola d’Hostaleria de Girona, i David Trillo, del mateix centre, tots procedents de la província de Girona, també es van classificar, per aquest ordre, com els altres dos finalistes.
Enguany es va crear la nova categoria de servei de sala, amb quatre estudiants de tres escoles de Barcelona que van participar a la tarda d’ahir: Raquel Fernández i Óscar Navarro, de l’ESOHB, Ton Zambrano, de la CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy, i Alex Berrocal, de l’Escola Hoteleria i Turisme de Barcelona (EHTB). Tots ells es van classificar per a la final de Les Borges.
Angie Puget, estudiant de la Fundació El Llindar (L’Hospitalet de Llobregat) va resultar guanyadora de la final del Premi Social que es lliura dins del programa dels Premis Lladonosa. Nabil Boujarmounel, de la Fundació Formació i Treball i Mariam El Hamdouni, del Centre de Noves Oportunitats del Camp de Tarragona han compartit el pódium amb ella. Miriam Doya va gunayar a la categoria de sala, per davant de Jeremie Elie, Aaron Moisés i Noemi Scarlet Montalban, tots ells de la Fundació El Llindar.
Un total de 18 alumnes (sis de Barcelona, sis de Girona, tres de Lleida i tres de Tarragona) de 11 escoles de cuina diferents, -elegits entre mig centenar de candidats procedents de 20 centres de formació-, van ser seleccionats per a les semifinals dels premis, impulsats per l'Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) sota la seva marca de promoció de l'oli verge extra d'oliva ‘Capital de l'oli’.
L’elecció de millor estudiant de cuina de Catalunya es realitza a través d’un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘masterchef’ obert a totes les Escoles d’Hostaleria de Catalunya, públiques i privades.
Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer l'any passat com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, pel seu ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.
Finalistes
BARCELONA (3)
Max
Olivares
Ruben Wang
(ESHOB Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona)
Seydou
Drame
(EHVO Escola d’Hostaleria Vallès Oriental-Montornès del Vallès)
GIRONA (2)
Maimouna Mballo
David
Trillo
(INS EHTG Hostaleria i Turisme de Girona)
TARRAGONA (2)
David Siurana
Barcelona School of Tourism (CETT)
Víctor Royo
Escola Superior d'Hostaleria de Cambrils
LLEIDA (1)
Llum Oliva
Escola Superior d'Hostaleria de Lleida
SALA. BARCELONA (4)
Ton Zambrano
(CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy)
Oscar Navarro
Raquel Fernández
(ESOHB Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona)
Alex Berrocal
(INS EHTB Escola Hoteleria i Turisme de Barcelona)
Semifinalistes
BARCELONA (6)
Arnau De
Diego
(CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy)
Jordi Faust
(INS EHTB Escola Hoteleria i Turisme de Barcelona)
Seydou Drame
(EHVO Escola d’Hostaleria Vallès Oriental-Montornès del Vallès)
Max
Olivares
Ruben Wang
(ESHOB Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona)
David Romero
(INS Bisbe Sivilla de Calella)
GIRONA (6)
David
Trillo
Diao Ramatoulaye
Pau Aragón
Maimouna Mballo
(INS EHTG Hostaleria i Turisme de Girona)
Ibai García
Marc Aguado
(INS Baix Empordà de Palafrugell)
Gisela Latorre
(INS Olivar Gran de Figueres)
TARRAGONA (3)
David Siurana
Barcelona School of Tourism (CETT)
Víctor Royo
César Torrico
Escola Superior d'Hostaleria de Cambrils
LLEIDA (3)
Llum Oliva
María Portero
Pau Sauret
Escola Superior d'Hostaleria de Lleida
El jurat
President
Josep Lladonosa
Padrins
Sergio i Javier Torres del restaurant (Dues estrellas Michelín) ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona
Portaveu:
Pep Moreno del restaurant (Estrella Michelín) ‘Deliranto’ de Salou.
Membres:
Xavier Benet.
Restaurant ‘Hostal Benet’ de Les Borges Blanques
Susanna Aragón.
Restaurant ‘Cèntric Gastrobar’ de El Prat de Llobregat
Tana Collados,
periodista TV3
Elena Maestre. Junta del Col.legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya
Xefs convidats:
Vicens Guimerà. Restaurant
‘Antic Molí’ de Ulldecona. Una Estrella Michelín.
Pere Chias,
president del Gremi de Restauració de Barcelona
Eduard Xatruch. Restaurant
‘Disfrutar’ de Barcelona. (Dos Estrellas Michelín)
Ferran Cerro. Restaurant
‘Ferran Cerro’ de Reus
Joel Castañé. Restaurant ‘La
Boscana’ de Bellvís
Carles Flinch. Restaurant
‘Can Manel’, d’Andorra
Mecànica del concurs i calendari
Els cuiners seleccionats (dos per demarcació), més els caps de sala, competiran a la gran final que tindrà lloc el diumenge 7 de maig al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques.
Els aspirants
han d'enviar una recepta lliure amb la fitxa tècnica i un vídeo de la seva
elaboració; d'entre tots els inscrits se n'escolliran fins a sis
per cada província, que passaran a un sistema d’eliminatòries (semifinals) que es desenvoluparan a Barcelona (alumnes de
Barcelona i Girona) el 16 de març i Vila-seca (alumnes de Tarragona i Lleida) el 2 d’abril. Allí, els aprenents hauran d'elaborar uns aperitius i un plat de creació pròpia amb oli verge
extra amb Denominació d'Origen de les Borges Blanques. Els dos millors de cada demarcació tindran accés a la fase final.
SEMIFINAL GIRONA I BARCELONA
Dimecres 16 de març, de 9 a 19 hores a l’Escola ESHOB (Escola d’Hostaleria de Barcelona. Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona)
FINAL DEL PREMI SOCIAL
Dimecres 22 de març, de 9 a 14 hores a la Fundació de Formació i Treball (Ramon Llull, 430-438. Sant Adrià de Besòs)
SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA
Diumenge 2 d’abril, de 9 a 19 hores al Auditori de Vila-seca (Plaça Frederic Montpou, 1, Vila-seca)
FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES
Dilluns 17 d’abril, de 10 a 13 hores a les instal·lacions del Grup Rull (Polígon Industrial “Les Canals”, parcel·la 9, Lleida)
FORMACIÓ CERVESES
Dilluns 17 d’abril, de les 15:00 a les 19:00h a la fàbrica de San Miguel a Lleida.
FINAL PREMIS LLADONOSA I LLIURAMENT DELS PREMIS
Diumenge 7 de maig, de 9 a 16 hores al Pavelló de l’Oli de Les Borges Blanques ( Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges Blanques, Lleida)
Patrocinadors
BRA. Parament de cuina
GRUP RULL. Cuines professionals
ARRÒS BAYO
AJUNTAMENT DE VILA-SECA
SAN MIGUEL. Begudes
CLOS GALENA. Vins
CAFÈ L’OR. Selecció de cafès
ROYAL BLISS. Tòniques i mixers
CSTY. Roba de cuina professional
MAKRO. Proveïdor d’hostaleria
ESHOB. Escola d’Hostaleria de Barcelona
Col·laboradors
PARÍS CONSTRUCCIONS
FUNDACIÓ FORMACIÓ I TREBALL
DIEXCA. Distribució productes d’alimentació
Mitjans col·laboradors
TV3
Catalunya Ràdio
Les Borges TV
Premis
Es lliurarà un primer premi a la millor creació gastronòmica,
un premi social i un altre pel millor servei de sala, que consistirà en un
motiu escultòric derivat de la imatge del concurs.
Beques de formació
‘Les Borges Blanques, Capital de l'Oli’
●
Primer premi al millor cuiner i millor servei
de sala. Stage de formació d'un any al restaurant ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona.
● Premi social: tres mesos de
pràctiques al restaurant ‘Deliranto’ de Salou
Premis Coca-cola per
als primers classificats
●
Entrades per a espectacles esportius, musicals i culturals.
●
Lots de productes Coca-cola.
AMB EL SUPORT de la Generalitat de Catalunya. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació
i Agenda Rural.
Comentarios
Publicar un comentario