Vuit escoles i 16 alumnes competeixen demà a les primeres semifinals dels III Premis Gastronòmics Josep Lladonosa
Comença a Barcelona la tercera edició del ‘masterchef’ dels estudiants catalans de cuina
Per la primera proba han estat seleccionats sis joves cuiners de Barcelona i altres sis de Girona
Altres quatre alumnes concursen a la nova categoria de responsable de sala
Un total de 12 alumnes (sis de Barcelona i altres sis de Girona) de vuit escoles de cuina (cinc de Barcelona i tres de Girona han estat seleccionats per a la primera semifinal dels III Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, -més conegut com el ‘masterchef’ de los estudiants catalans de cuina-, impulsats per l'Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) sota la seva marca de promoció de l'oli verge extra d'oliva 'Les Borges Blanques: Capital de l 'oli'. En breu es donaran a conèixer els candidats de Lleida i Tarragona.
El jurat haurà d'avaluar el nivell dels futurs xefs a dues semifinals i escollir vuit finalistes (dos per demarcació): la primera tindrà lloc demà 16 de març a Barcelona, a la seu de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB), on participaran els alumnes de Girona i Barcelona, i la segona el proper 2 d’abril al Auditori de Vila-seca on participaran els alumnes de Lleida i Tarragona.
L'elecció dels candidats s'ha realitzat després d'analitzar la fitxa tècnica d'una recepta lliure creada pels estudiants, la qualitat dels quals ha impressionat el jurat que presideix Josep Lladonosa amb l'apadrinament dels prestigiosos germans Torres (dues Estrelles Michelín) i Pep Moreno (una Estrella Michelín) com a portaveu.
Enguany, per tal de seguir potenciant el talent gastronòmic al territori, es vol posar en valor el treball de tot l’equip que treballa a la cuina i es crea la nova categoria de servei de sala, amb quatre estudiants de tres escoles de Barcelona
També, amb el suport de la Fundació ‘Formació i Treball’, s’equipara el Premi Social (el concurs es celebra el proper 22 de març a la seu del Grupo Rull a Lleida) a les altres dues com reconeixement a l’esforç dels alumnes per sortir endavant amb circumstàncies difícils. Per tant, aquest 2023 hi haurà tres premis: millor cuiner, millor responsable de sala i el esmentat premi social.
Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer al 2020 com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, pel seu ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.
L'elecció del premiat es realitza a través d'un concurs
gastronòmic inspirat en el format ‘masterchef’ en què poden participar
totes les escoles d'hostaleria de Catalunya, públiques i privades. Cada escola
pot presentar tots els alumnes que consideri preparats per a concursar, sempre
que siguin menors de 25 anys i facin estudiant cuina més d'un any.
Llistat de semifinalistes
BARCELONA (6)
Arnau De
Diego
(CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy)
Jordi Faust
(INS EHTB Escola Hoteleria i Turisme de Barcelona)
Seydou Drame
(EHVO Escola d’Hostaleria Vallès Oriental-Montornès del Vallès)
Max Olivares
Ruben Wang
(ESHOB Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona)
David Romero
(INS Bisbe Sivilla de Calella)
GIRONA (6)
David
Trillo
Diao Ramatoulaye
Pau Aragón
(INS EHTG Hostaleria i Turisme de Girona)
Ibai García
Marc Aguado
(INS Baix Empordà de Palafrugell)
Gisela Latorre
(INS Olivar Gran de Figueres)
SALA. BARCELONA (4)
Ton Zambrano
(CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy)
Oscar Navarro
Raquel Fernández
(ESOHB Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona)
Alex Berrocal
(INS EHTB Escola Hoteleria i Turisme de Barcelona)
El
jurat
President
Josep Lladonosa
Padrins
Sergio i Javier Torres del restaurant (Dues estrellas Michelín) ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona
Portaveu:
Pep Moreno del restaurant (Estrella Michelín) ‘Deliranto’ de Salou.
Membres:
Xavier Benet. Restaurant ‘Hostal
Benet’ de Les Borges Blanques
Susanna Aragón. Restaurant ‘Cèntric
Gastrobar’ de El Prat de Llobregat
Tana Collados, periodista TV3
Elena Maestre. Junta del Col.legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya
Xefs convidats:
Vicens Guimerà. Restaurant ‘Antic Molí’ de Ulldecona.
Una Estrella Michelín.
Pere Chias, president del Gremi de
Restauració de Barcelona
Eduard Xatruch. Restaurant ‘Disfrutar’ de
Barcelona. Una Estrella Michelín
Ferran Cerro. Restaurant ‘Ferran Cerro’ de Reus
Joel Castañé. Restaurant ‘La Boscana’ de Bellvís
Carles Flinch. Restaurant ‘Can Manel’, d’Andorra
Mecànica del concurs i calendari
Els cuiners seleccionats (dos per demarcació), més els caps de sala, competiran a la gran final que tindrà lloc el diumenge 7 de maig al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques.
Els aspirants han d'enviar una recepta lliure amb la fitxa tècnica i un vídeo de la seva elaboració; d'entre tots els inscrits se n'escolliran fins a sis per cada província, que passaran a un sistema d'eliminatories (semifinals) que es desenvoluparan a Barcelona (alumnes de Barcelona i Girona) el 16 de març i Vila-seca (alumnes de Tarragona i Lleida) el 2 d’abril. Allí, els aprenents hauran d'elaborar uns aperitius i un plat de creació pròpia amb oli verge extra amb Denominació d'Origen de les Borges Blanques. Els dos millors de cada demarcació tindran accés a la fase final.
SEMIFINAL
GIRONA I BARCELONA
Dimecres 16 de març, de 9 a 19 hores a l’Escola ESHOB (Escola d’Hostaleria de Barcelona. Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona)
FINAL
DEL PREMI SOCIAL
Dimecres 22 de març, de 9 a 14 hores a la Fundació de Formació i Treball (Ramon Llull, 430-438. Sant Adrià de Besòs)
SEMIFINAL
LLEIDA I TARRAGONA
Diumenge 2 d’abril, de 9 a 19 hores al Celler de Vila-seca (carrer dels Castillejos, 21, Vila-seca)
FORMACIÓ
OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES
Dilluns 17 d’abril, de 10 a 13 hores a les instal·lacions del Grup Rull (Polígon Industrial “Les Canals”, parcel·la 9, Lleida)
FORMACIÓ
CERVESES
Dilluns 17 d’abril, de les 15:00 a les 19:00h a la fàbrica de San Miguel a Lleida.
FINAL
PREMIS LLADONOSA I LLIURAMENT DELS PREMIS
Diumenge 7 de maig, de 9 a 16 hores al Pavelló de l’Oli de Les Borges Blanques ( Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges Blanques, Lleida)
Patrocinadors
BRA. Parament de cuina
GRUP
RULL. Cuines professionals
ARRÒS BAYO
AJUNTAMENT
DE VILA-SECA
SAN
MIGUEL. Begudes
CLOS
GALENA. Vins
CAFÈ
L’OR. Selecció de cafès
ROYAL
BLISS. Tòniques i mixers
CSTY. Roba de cuina professional
MAKRO. Proveïdor d’hostaleria
ESHOB. Escola d’Hostaleria de Barcelona
Col·laboradors
PARÍS
CONSTRUCCIONS
FUNDACIÓ
FORMACIÓ I TREBALL
DIEXCA. Distribució productes d’alimentació
Mitjans col·laboradors
TV3
Catalunya
Ràdio
Les Borges TV
Premis
Es lliurarà un
primer premi a la millor creació gastronòmica, un premi social i un altre pel
millor servei de sala, que consistirà en un motiu escultòric derivat de la
imatge del concurs.
Beques de formació ‘Les Borges Blanques,
Capital de l'Oli’
●
Primer
premi al millor cuiner i millor servei de sala. Stage de
formació d'un any al restaurant ‘Cocina
Hermanos Torres’ de Barcelona.
● Premi social: tres mesos de pràctiques al restaurant ‘Deliranto’ de Salou
Premis Coca-cola per als primers
classificats
●
Entrades
per a espectacles esportius, musicals i culturals.
● Lots de productes Coca-cola.
Amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Departament
d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
Comentarios
Publicar un comentario