Vuit escoles i 16 alumnes competeixen demà a les primeres semifinals dels III Premis Gastronòmics Josep Lladonosa



Comença a Barcelona la tercera edició del ‘masterchef’ dels estudiants catalans de cuina

Per la primera proba han estat seleccionats sis joves cuiners de Barcelona i altres sis de Girona

Altres quatre alumnes concursen a la nova categoria de responsable de sala

Un total de 12 alumnes (sis de Barcelona i altres sis de Girona) de vuit escoles de cuina (cinc de Barcelona i ​​tres de Girona han estat seleccionats per a la primera semifinal dels III Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, -més conegut com el ‘masterchef’ de los estudiants catalans de cuina-, impulsats per l'Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) sota la seva marca de promoció de l'oli verge extra d'oliva 'Les Borges Blanques: Capital de l 'oli'. En breu es donaran a conèixer els candidats de Lleida i Tarragona.

El jurat haurà d'avaluar el nivell dels futurs xefs a dues semifinals i escollir vuit finalistes (dos per demarcació): la primera tindrà lloc demà 16 de març a Barcelona, ​​a la seu de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB), on participaran els alumnes de Girona i Barcelona, ​​i la segona el proper 2 d’abril al Auditori de Vila-seca on participaran els alumnes de Lleida i Tarragona.

L'elecció dels candidats s'ha realitzat després d'analitzar la fitxa tècnica d'una recepta lliure creada pels estudiants, la qualitat dels quals ha impressionat el jurat que presideix Josep Lladonosa amb l'apadrinament dels prestigiosos germans Torres (dues Estrelles Michelín) i Pep Moreno (una Estrella Michelín) com a portaveu.

Enguany, per tal de seguir potenciant el talent gastronòmic al territori, es vol posar en valor el treball de tot l’equip que treballa a la cuina i es crea la nova categoria de servei de sala, amb quatre estudiants de tres escoles de Barcelona

També, amb el suport de la Fundació ‘Formació i Treball’, s’equipara el Premi Social (el concurs es celebra el proper 22 de març a la seu del Grupo Rull a Lleida) a les altres dues com reconeixement a l’esforç dels alumnes per sortir endavant amb circumstàncies difícils. Per tant, aquest 2023 hi haurà tres premis: millor cuiner, millor responsable de sala i el esmentat premi social.

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer al 2020 com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, pel seu ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

L'elecció del premiat es realitza a través d'un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘masterchef’ en què poden participar totes les escoles d'hostaleria de Catalunya, públiques i privades. Cada escola pot presentar tots els alumnes que consideri preparats per a concursar, sempre que siguin menors de 25 anys i facin estudiant cuina més d'un any.

 

Llistat de semifinalistes

BARCELONA (6)

Arnau De Diego
(CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy)

Jordi Faust
(INS EHTB Escola Hoteleria i Turisme de Barcelona)

Seydou Drame
(EHVO Escola d’Hostaleria Vallès Oriental-Montornès del Vallès)

Max Olivares
Ruben Wang
(ESHOB Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona)

David Romero
(INS Bisbe Sivilla de Calella)

GIRONA (6)

David Trillo
Diao Ramatoulaye
Pau Aragón
(INS EHTG Hostaleria i Turisme de Girona)

Ibai García
Marc Aguado
(INS Baix Empordà de Palafrugell)

Gisela Latorre
(INS Olivar Gran de Figueres)

SALA. BARCELONA (4)

Ton Zambrano
(CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy)

Oscar Navarro
Raquel Fernández
(ESOHB Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona)

Alex Berrocal
(INS EHTB Escola Hoteleria i Turisme de Barcelona)

 

El jurat

President

Josep Lladonosa

Padrins

Sergio i Javier Torres del restaurant (Dues estrellas Michelín) ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona

Portaveu:

Pep Moreno del restaurant (Estrella Michelín) ‘Deliranto’ de Salou.

Membres:

Xavier Benet. Restaurant ‘Hostal Benet’ de Les Borges Blanques

Susanna Aragón. Restaurant ‘Cèntric Gastrobar’ de El Prat de Llobregat

Tana Collados, periodista TV3

Elena Maestre. Junta del Col.legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya

Xefs convidats:

Vicens Guimerà. Restaurant ‘Antic Molí’ de Ulldecona. Una Estrella Michelín.

Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona

Eduard Xatruch. Restaurant ‘Disfrutar’ de Barcelona. Una Estrella Michelín

Ferran Cerro. Restaurant ‘Ferran Cerro’ de Reus

Joel Castañé. Restaurant ‘La Boscana’ de Bellvís

Carles Flinch. Restaurant ‘Can Manel’, d’Andorra

 

Mecànica del concurs i calendari

Els cuiners seleccionats (dos per demarcació), més els caps de sala, competiran a la gran final que tindrà lloc el diumenge 7 de maig al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques.

Els aspirants han d'enviar una recepta lliure amb la fitxa tècnica i un vídeo de la seva elaboració; d'entre tots els inscrits se n'escolliran fins a sis per cada província, que passaran a un sistema d'eliminatories (semifinals) que es desenvoluparan a Barcelona (alumnes de Barcelona i Girona) el 16 de març i Vila-seca (alumnes de Tarragona i Lleida) el 2 d’abril. Allí, els aprenents hauran d'elaborar uns aperitius i un plat de creació pròpia amb oli verge extra amb Denominació d'Origen de les Borges Blanques. Els dos millors de cada demarcació tindran accés a la fase final.

SEMIFINAL GIRONA I BARCELONA 

Dimecres 16 de març, de 9 a 19 hores a l’Escola ESHOB (Escola d’Hostaleria de Barcelona. Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona) 

FINAL DEL PREMI SOCIAL

Dimecres 22 de març, de 9 a 14 hores a la Fundació de Formació i Treball (Ramon Llull, 430-438. Sant Adrià de Besòs)

SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA

Diumenge 2 d’abril, de 9 a 19 hores al Celler de Vila-seca (carrer dels Castillejos, 21, Vila-seca) 

FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES

Dilluns 17 d’abril, de 10 a 13 hores a les instal·lacions del Grup Rull (Polígon Industrial “Les Canals”, parcel·la 9, Lleida)

FORMACIÓ CERVESES

Dilluns 17 d’abril, de les 15:00 a les 19:00h a la fàbrica de San Miguel a Lleida.

FINAL PREMIS LLADONOSA I LLIURAMENT DELS PREMIS 

Diumenge 7 de maig, de 9 a 16 hores al Pavelló de l’Oli de Les Borges Blanques ( Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges Blanques, Lleida)


Patrocinadors

BRA. Parament de cuina

GRUP RULL. Cuines professionals

ARRÒS BAYO

AJUNTAMENT DE VILA-SECA

SAN MIGUEL. Begudes

CLOS GALENA. Vins

CAFÈ L’OR. Selecció de cafès

ROYAL BLISS. Tòniques i mixers

CSTY. Roba de cuina professional

MAKRO. Proveïdor d’hostaleria

ESHOB. Escola d’Hostaleria de Barcelona

 

Col·laboradors

PARÍS CONSTRUCCIONS

FUNDACIÓ FORMACIÓ I TREBALL

DIEXCA. Distribució productes d’alimentació

 

Mitjans col·laboradors

TV3

Catalunya Ràdio

Les Borges TV


Premis

Es lliurarà un primer premi a la millor creació gastronòmica, un premi social i un altre pel millor servei de sala, que consistirà en un motiu escultòric derivat de la imatge del concurs.

Beques de formació ‘Les Borges Blanques, Capital de l'Oli’

       Primer premi al millor cuiner i millor servei de sala. Stage de formació d'un any al restaurant ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona.

       Premi social: tres mesos de pràctiques al restaurant ‘Deliranto’ de Salou

Premis Coca-cola per als primers classificats

       Entrades per a espectacles esportius, musicals i culturals.

       Lots de productes Coca-cola.


Amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

 

Comentarios

Entradas populares de este blog

David Ciurana, de Tarragona, millor estudiant de cuina de Catalunya

La Generalitat dóna suport a una nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina i sala

Els germans Torres presenten la nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes catalans de cuina