Els dotze millors estudiants de Catalunya competeixen a la final del ‘màster xef’ dels alumnes catalans de cuina
Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa escolliràn la millor promesa de la cuina catalana a través d'un concurs gastronòmic
El Pavelló de l'Oli de Les Borges Blanques acollirà el proper 25 de maig la gran final dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el ‘màster xef’ de les Escoles d’Hostaleria de Catalunya. Durant tot el matí, els dotze xefs elegits prepararan -en dues tandes de sis- la seva pròpia versió d'un arròs amb els mateixos ingredients base, però cada un d’ells amb el seu toc personal. Després del tast, la decisió del jurat està prevista a primera hora de la tarda.
Els finalistes, que van cuinar a les semifinals un
aperitiu i un plat autòcton tradicional per posar en valor durant la seva
elaboració l'excepcional oli verge extra de les Borges Blanques, són els
següents:
GIRONA
Primer classificat: Josep Lozano, de l’Escola d’Hostaleria
de Girona
Segon: Ferran Repullo, de l'Institut Olivar Gran
de Figueres
Tercer: Aleix Omedes també de l’Escola de Girona
LLEIDA
Primer classificat: Esher Subias, de l’Escola d’Hostaleria
de Lleida
Segon: Eusebi Juanpere, de l’Escola d’Hostaleria de
Lleida
Tercer: Jordi Gregori, de l’Escola d’Hostaleria de
Lleida
Primer classificat: Joan Zamorano, de l’Escola d’Hostaleria
i Turisme de Cambrils
Segon: Joan Taltavull, de l’Escola Villa Retiro
(Xerta)
Tercer: Guillem Garcia, de l’Escola Villa Retiro (Xerta)
Primer classificat: Irene Gil, de l’Escola
d’Hostaleria de Barcelona
Segon: Raquel Fernández, de l’Escola
d’Hostaleria de Barcelona
Tercer: Fernando Kügerl, de l'Institut Martí
Dot de Sant Feliu de Llobregat
Els premis es presentaran a Lleida el proper 17 de maig a
les instal·lacions del Grup Rull, especialista en cuines professionals, amb una
classe magistral impartida per diversos xefs amb Estrella Michelin als dotze
finalistes per aprofundir en com s'han de treballar a la cuina les excepcionals
qualitats de l'oli verge extra de Les Borges Blanques.
Els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, amb
l'impuls de l'Ajuntament de Les Borges Blanques (Lleida) i l'apadrinament dels
famosos germans Torres, neixen com a homenatge a la figura del cuiner català
Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica
mediterrània amb nombroses distincions, -entre elles la Creu de Sant
Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la
cuina catalana.
L'accés a la final ha requerit una complexa logística al
llarg dels mesos de març i abril en que s'han celebrat presencialment les
semifinals a les quatre capitals catalanes amb un total de 28 candidats. El
jurat ha volgut reconèixer expressament l’alt nivell de tots els participants
-preseleccionats a través de vídeo-receptes-, que han estat els següents:
GIRONA
Cinta Blanco, de l'Institut Escola
d'Hostaleria de Girona; Agustí Albó per l'Institut Baix Empordà de
Palafrugell; i Alberto Francisco, Jordi Llagostera i Pol
Pernal de l'Institut Abat Oliva de Ripoll.
LLEIDA
Abel Pallarols, Ana
Guirado, Jan Asensio i Nil Garrofé, de l’Escola d’Hostaleria de Lleida
TARRAGONA
César Torrico (Escola d’Hostaleria de
Cambrils) i Enrique Jorge (Villa Retiro).
BARCELONA
Carlos Fernández, Antonio Castillo i Darwin Cárdenas, també
de l’Escola d’Hostaleria de Barcelona, amb Eric Montes, de Jesuïtes
Sarrià-Sant Ignasi i Iván Cuenca, de l’Escola d’Hoteleria Joviat
de Manresa
El jurat ha estat integrat pel mateix Josep
Lladonosa; els germans Torres, del restaurant ‘Cuina Torres’ de Barcelona (dues
estrelles Michelin); Josep Moreno, del restaurant ‘Deliranto’ de Salou (una
estrella Michelin); Carme Picas, del restaurant ‘El Ginjoler’ de Sant Feliu de
Guixols, membre del col·lectiu de ‘Cuineres i Cuiners Km. 0 de Catalunya;
Xavier Benet, del restaurant ‘Benet’ de Les Borges Blanques (Guia Michelin),
Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona i la nutricionista
Elena Maestre Gonzalez, membre de la Junta del Col·legi de Dietistes
Nutricionistes de Catalunya, professora de la Facultat de Medicina i ciències
de la Salut de la Universitat de Barcelona i vicedirectora del StartUB. Aquest
selecte grup de professionals ha valorat aspectes com el sabor, la textura,
l'aroma, la presentació o la innovació per a atorgar la puntuació.
L'organització
i gestió d'aquesta primera edició dels Premis Josep Lladonosa només s’ha pogut
portar endavant gràcies a l'impuls i al compromís mostrat per importants
marques vinculades al món de la gastronomia, que van participar el passat mes
de desembre en la presentació oficial dels guardons, presidida per la
consellera d'Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, i l'alcalde de les
Borges Blanques, Enric Mir.
Principals patrocinadors
ALDI
LLET NOSTRA
BRA
GRUP RULL
COCA-COLA
CLOS GALENA
CSTY
TARRAGONA TURISME
DIEXCA
AB
SP ACTIVA
Comentarios
Publicar un comentario